Dolar 32,5995
%0.38
Euro 34,7997
%0.19
Altın 2.505,390
%0.84
Bist-100 9.431,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kanada'da camiye silahlı saldırı: Altı ölü

Kanada'da camiye silahlı saldırı: Altı ölü

Kanada, Quebec eyaletindeki bir camiye düzenlenen silahlı saldırı ile sarsıldı. Altı kişi hayatını kaybettiği saldırıda, en az sekiz kişi de yaralandı. Yetkililer tarafından yapılan son dakika açıklamasında, olayın terör saldırısı olduğu duyuruldu.

  • Ege Postası
  • 30.01.2017 - 08:50

Quebec eyaletinin başkenti olan Quebec City'de aynı zamanda cami olarak kullanılan Quebec City İslam Kültür Merkezi, yatsı namazı sırasında silahlı saldırıya hedef oldu. Polis, altı kişinin öldüğü saldırıda sekiz kişinin de yaralandığını açıkladı.

Quebec polisi, olayın ardından iki şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Emniyet yetkilileri, bölgede güvenliğin sağlandığını ve "durumun kontrol altında olduğunu" açıkladı.

Görgü tanıklarının yerel basına yaptıkları açıklamalara göre, saldırı 40 kadar Müslüman'ın yatsı namazını kılmak üzere camide bulunduğu sırada meydana geldi. Olay sonrası Quebec City İslam Kültür Merkezi'ne çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Saldırı esnasında içeride olmadığını belirten Quebec City İslam Kültür Merkezi Başkanı Muhammed Yangui, "Bu neden burada oluyo? Barbarca bir olay" dedi.

 TRUDEAU: YASTAYIZ

Kanada Başbakanı Justin Trudeau saldırının ardından taziye mesajı yayımladı.

Trudeau, Twitter'dan paylaştığı mesajda,  "Bu gece Kanadalılar Quebec City'deki camiye düzenlenen alçakça saldırıda öldürülen insanların yasını tutuyor" ifadesini kullandı ve olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Kanada Başbakanı Trudeau, daha sonra yaptığı açıklamada ise gerçekleştirilen eylemi, "Müslümanlara yönelik bir terör saldırısı" olarak tanımladı. Trudeau, "Bir ibadet mekanında Müslümanlara yönelik gerçekleşen bu terör saldırısını kınıyoruz" dedi.

"BARBARCA"
Quebec Eyaleti Başbakanı Philippe Couillard da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, eyalet genelindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

Couillard, "Quebec kesin olarak bu barbarca şiddeti reddediyor. Quebec'teki Müslüman halkla dayanışma içindeyiz ifadesini kullandı.

KANADA MÜSLÜMANLARA KAPISININ AÇIK OLDUĞUNU DUYURMUŞTU
Quebec'teki saldırı, ABD'deki tartışmalı göçmen yasağının yürürlüge girmesi nedeniyle yaşanan kaos sonrası Kanada'nın Müslümanlara kapılarının açık olduğunu duyurmasının ardından geldi.

Kanada Göç Bakanlığı, söz konusu yasak nedeniyle ABD'ye gidemeyen ve Kanada'daki havalimanlarında mahsur kalan kişilere geçici ikamet izni verileceğini açıklamıştı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Twitter hesabından "Kanada'ya hoş geldiniz" (#WelcomeToCanada) etiketiyle yayımladığı mesajında,"Dini ne olursa olsun zulümden, terörden, savaştan kaçanları Kanada ağırlayacaktır. Çeşitlilik bizim gücümüzdür” demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.