Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kanada’da yeni bir hayat mümkün

Kanada’da yeni bir hayat mümkün

Yurtdışında yaşama imkanı birçok kişinin hayatını kökten değiştirebilecek büyük avantajlara sahip. Daha iyi yaşam şartlarında geçim sağlamak ve bunun yanı sıra hem kültürel aktivitelere hem de sosyal ortamlara çok daha merkezi ortamlarda bulunmak her insanın ulaşmak istediği olanaklardır.

  • Ege Postası
  • 01.03.2017 - 11:52

Kanada’da yıllık ortalama olarak 250.000 göçmen kabul ediliyor. Kanada göçmenlik başvurularında farklı programlar olmasına rağmen, kendi mesleğini yapmak isteyen kişiler için birçok olanak barındıran Kanada, genel olarak bakıldığında dünyanın yaşam kalitesi yüksek olan ülkelerinden biridir.

Daha İyi Yaşam Şartlarına Sahip Olmak İçin Kanada’ya Göçmenlik Başvurusu

Kanada’da yeni bir yaşama sahip olmak isteyenlerin ilk önce kaliteli bir danışmanlık firmasına başvurması ve Kanada göçmenlik başvurularında hangi programların mevcut olduğu ve kişinin niteliklerine uygun olan programın ne olduğu tespit edilmelidir. Programların özellikleri birbirlerinden farklıdır ve farklı kriterlere sahiptir.

Danışmanlık firmasının tespitinde ise başvuru yapılacak ülkeler ile irtibatta olunmasına dikkat etmek gerekir. Örneğin, Kanada başvurularında Kanada Göçmenlik Danışmanlığı Düzenleme Kurumu’na kayıtlı olmak ve bu kurum tarafından yetkilendirilmek önemlidir. Böyle danışmanlık firmaları göçmenlik sürecinin hem Türkiye’deki hem de Kanada’daki ayakları ile irtibata geçebilecekleri için çıkabilecek her türlü soruna karşı tedbirli olurlar.

Kanada Göçmenlik Programlarının Farkı ve Avantajları Nelerdir'

Genel olarak Kanada’ya yapılacak olan göçmenlik başvurularında teknik olarak iki aynı olanak vardır. İlkinde nitelikli göçmenlik söz konusudur. Nitelikli göçmenlik Çok kişi tarafından tanınan bu programda kişinin iş deneyimi, eğitim düzeyi, İngilizce ve/veya Fransızca olarak yabancı dil bilme durumu gibi detayları göz önüne alınarak inceleme yapılır.

2015 yılında başlamış olan Express Entry sistemi ülkeye kabul sürecini hızlandırmış olsa da Self Employed göçmenlik sistemine göre daha ağır kriterlere sahiptir. Self Employed başvurusunda ise 4 temel başvuru kriteri vardır ve çok ağır kriterler değildir. Öte yandan Express Entry sisteminde yalnızca kişilerin şahsi bilgileri ve nitelikleri değil aynı zamanda Kanada’da potansiyel işverenler de söz sahibidir. Böylelikle istihdamın yoğun olduğu yerlerde çalışmak isteyen kişilerin direkt olarak işvereniyle buluşması ve hızlı bir şekilde sürecin sonlandırılması mümkün olur.

Kişilerin bireysel olarak hak ettikleri puanları alabilmesi ve tüm bu süreçten başarılı sonuçlar elde edilebilmesi yalnızca niteliklerin ne denli iyi olduğuna bağlı değildir. Aynı zamanda danışmanlık hizmeti veren firma sayesinde kişinin doğru programı ve doğru eyaleti seçmesi de önemlidir. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.