Dolar 32,2711
%-0.65
Euro 34,7191
%-0.25
Altın 2.412,720
%-0.41
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kar esaret değil güzellik oldu

Kar esaret değil güzellik oldu

Dikili Belediyesi acil müdahale ekipleri, mevsim normalleri altında seyreden kış şartlarının kentte hayatı olumsuz etkilememesi için titiz bir çalışma yürüttü. 30 mahalleyi kapsayan çalışmalar sonucunda, Dikililer karın esaretini değil, güzelliğini yaşadı.  

  • Ege Postası
  • 08.01.2017 - 10:27

Hafta sonu İzmir'in kuzeyini etkisi altına alan yoğun kar yağışına karşı Dikili Belediyesi ekipleri tüm önlemlerini alarak vatandaşın mağdur olmasını engelledi. Bahçeli’den Çandarlı’ya kadar 30 mahallede sistemli bir şekilde önleyici çalışma yürüten ekipler, herhangi bir olumsuzluğa geçit vermedi.

Dikili Belediyesi ekipleri kar yağışının başladığı ilk andan itibaren kar ve buzlanmaya karşı ortaya koyduğu kar küreme ve tuzlama çalışmalarındaki üstün çabasının karşılığını kent genelinde olumsuzluğa geçit vermeyerek aldı. Kent merkezinin yanı sıra köyken mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine de sağlıklı bir şekilde ulaşımın sağlanabilmesi ve bu bölgelerde yaşanan vatandaşların günlük hayatlarını sorunsuz sürdürebilmeleri için yürütülen çalışmalar bölge halkından da büyük takdir topladı.

TÜM MAHALLELER ULAŞILABİLİR

Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin koordineli bir şekilde yürüttüğü çalışmalarda kentin ana arterleri ile bağlantı sokakları kepçe ve greyderlerle kardan temizlenip buzlanmaya karşı tuzlandı.  Çalışmaların devamında da yayaların güvenliği için kaldırımlardaki karlar temizlenip, tuzlama işlemi sonucunda güvenli hale getirildi. Kentte eş zamanlı yürütülen çalışmaların diğer etabında da İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin desteği ile Esentepe-Merdivenli, Yenice-Samanlık ve Merdivenli-Bademli mahallelerinin birbirlerine olan ulaşımı sağlayan yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmaları ile ulaşıma açık halde tutuldu. Çalışmalar esnasında yolda mahsur kalan çok sayıda araç ve vatandaş da kurtarılarak, yollarına devam etmesi sağlandı. Ayrıca ters eğime sahip, yokuş yollarda buzlanmaya karşı denizden çekilen tuzlu su ile gerçekleştirilen tazyikli temizleme çalışmasında da kısa zamanda, kalıcı başarıya ulaşıldı. 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlükleri ekiplerinin örnek bir işbirliği ortaya koyduğunu ifade eden Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Koordinatörü Raif Dörtkardeş, gerçekleştirilen başarılı çalışmalar sayesinde Dikili’nin ve Dikili halkının kar yağışının esaretini değil güzelliğini doyasıya yaşadığını kaydetti.

Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Buğra Akın da, belediye ekiplerinin kent genelindeki kar yağışı ve buzlanmaya karşı tüm ekipmanları ile 24 saat görevinin başında olduğunu, olmaya da devam edeceğini belirterek, kent genelinde yaşanabilecek olası tüm risk ve olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla gerekli tedbir ve önlemlerin durum normale dönene kadar devam edeceğini bildirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.