Dolar 32,3351
%0.17
Euro 35,1656
%-0.05
Altın 2.244,120
%0.03
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kar yağdı, meclis karıştı!

Kar yağdı, meclis karıştı!

Dün kenti etkisi altına alan kar yağışı sonrasında başlayan tartışmalar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne taşındı. AK Parti belediyenin karla mücadele konusunda sınıfta kaldığını savunurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eleştirilere yanıtı ise sert oldu. Kocaoğlu: Dördüncü dönem de buradayız

  • Ege Postası
  • 11.01.2017 - 19:32

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşen meclis toplantısında, geçtiğimiz günlerde İzmir’i etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları ile birlikte yaşanan gelişmeler masaya yatırıldı.

DOĞAN’DAN “KARLA MÜCADELE” TEPKİSİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı ikinci meclis toplantısında son günlerde yaşanan soğuk hava dalgası ve kar yağışı ile birlikte meydana gelen trafik kazaları gündeme taşındı. Oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele konusunda yeteri kadar tedbir almadığını söyleyerek, “Bu konuda belediyenin öngörü, vizyon ve ufkunun olması lazım. Belediyenin tedbir alması lazım. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kara hazırlıksız yakalandı. Zamanında gereken tedbirler alınmadı. Umarız bundan sonra gereken önlemleri alır. Toplam 85 kaza var. Bir kişi ölmüş. Bornova İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı değil m? Bundan sonra önlem alınsın diyoruz” dedi. Doğan’ın sözleri sonrasında toplantı salonunda tansiyon yükselirken, CHP ve AK Parti’li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı.

KOCAOĞLU: ABESLE İŞTİGAL

Eleştirilere sert tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Vicdan” çağrısı yaparak şunları söyledi: “Afetten siyaset çıkarmak çalışıyor. Negatiften negatif çıkar. Zincirleme kazalar şehir içi yollarda olmaz. Kazalar Karayolları’na bağlı olan yollarda olur. Çevre yolu gibi ilçeler arası yollarda olur. Konuyu çarpıtmanın hiçbir alemi yoktur. Yaptığınız konuşma baştan sona abesle iştigaldir. İzmir Büyükşehir Belediyesi gereken her türlü tedbiri almıştır. Geçen sene evet kara hazırlıksız yakalandık. Ekim ayında Bergama’da, Bayındır’da, Bergama’daki şantiyelerimizde tuz var. İsteyen herkese verdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi aldığı kar mücadele araçlarıyla, otomatik tuzlama araçlarıyla tüm illerimiz arasında en hızlı hizmeti veren belediyedir. Elinizi vicdanınıza koyun, teşekkür edin.”

KOCAOĞLU’NDAN 2019 MESAJI: 4’ÜNCÜ KEZ DE BİZİ SEÇECEKLER

Dün akşam 23:00 itibarı ile tüm yolların açıldığını ve çalışmaların tamamlandığını hatırlatan Aziz Kocaoğlu, “Ben inerken onlar çıkıyordu gibi asparagas haberler yakışmıyor. Bu siyasetin memlekete bir faydası yok. Ben kimsenin ayıbını, eksiğini dillendirerek siyaset yapmıyorum. Yapmadım da, yapmayacağım da. İzmir Büyükşehir Belediyesi 81 vilayet arasında en başarılısıdır. Asparagas haberlerden millete gına geldi. Artık bunlar bayatladı. İzmirliler artık buna inanmıyor. Bu ne tela? Seçimlere daha 1,5 sene var… İzmirlilere güveniyoruz, üç dönemdir bizi seçtiler, 4’üncü kez de bizi seçecekler…” diye konuştu.

 

AK PARTİ’YE YILDIRIM’IN SÖZLERİYLE SESLENDİ: ÇALIŞ SENİN DE OLUR

Sözlerinin sonunda AK Parti’li üyelere Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde TBMM’de CHP’ye yönelik sözleriyle seslenen Kocaoğlu, “Başbakan “Çalış senin de olsun” diyor. İzmir’de çalışın. Elinizi tutan mı va? Aka kara demekle olmaz” dedi.

BAŞKAN ATİLLA’DAN TEPKİ

Doğan’ın eleştirilerine tepki gösteren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ise, belediye ekiplerinin günde 18 saate varan mesailerle çalışarak karla mücadele ettiklerini aktardı ve “Bu çalışmaları görmek haksızlık olur. İzmir Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde. Umarım devletin diğer kurumları da üzerine düşen görevi ve gereken çalışmaları yapar” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.