Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7988
%0.19
Altın 2.495,790
%0.45
Bist-100 9.480,00
%-0.47

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Kara Afrika Sanatı” İzmir’e geldi

“Kara Afrika Sanatı” İzmir’e geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yoğun iş temposu sırasında bulduğu küçük boşlukları kültür sanat etkinliklerine ayırıyor. Başkan Kocaoğlu, son olarak duayen gazeteci Hıfzı Topuz’un Folkart Gallery’de açılan “Kara Afrika Sanatı” sergisini gezdi.

  • Ege Postası
  • 18.12.2015 - 11:23
Sergide, Topuz’un 1961’den bu yana Afrika ülkelerinden, Fransa’daki açık arttırmalardan topladığı ve dünya müzelerinde eşlerine az rastlanır masklardan oluşan 400 parçalık koleksiyonundan 200’ü yer aldı. Koleksiyonunun son kez İzmir’de sergilendiğini ve bir müzeye bağışlamak istediğini belirten Hıfzı Topuz, yoğun ilgiden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, sergiye evsahipliği yapan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Fahri Özdemir, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan ve Hıfzı Topuz ile birlikte sergiyi gezerek sohbet etti.
 
Gazeteciliğe adanmış bir ömür
92 yaşındaki Hıfzı Topuz, İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Strasbourg Üniversitesi’nde devletler hukuku ve gazetecilik alanlarında yüksek lisans ve gazetecilik alanında doktora yaptı. İstanbul Gazeteciler Sendikası Başkanlığı görevini üstlendi. Paris’te UNESCO Genel Merkezi’nde Özgür Haber Dolaşım şefi olarak çalıştı. Afrika ülkelerinde, Hindistan’da, Filipinler’de gazetecilik eğitimi seminerleri düzenledi. Kara Afrika'da kırsal basın projesini oluşturdu. 1962 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin, o zamanki adıyla Basın-Yayın Yüksek Okulu’nun kuruluşu için, Paris’te Unesco’nun merkezinde ilk projeleri hazırladı. 1974-75 yılları arasında TRT’de Radyolardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 1986’da halen başkanlığını sürdürdüğü İletişim Araştırmaları Derneği’ni (İLAD) kurdu. Vatan, Milliyet ve Cumhuriyet gazeteleriyle çeşitli dergilerde diziler ve inceleme yazıları yazdı. Anadolu Üniversitesi, Galatasaray ve İstanbul Üniversiteleri iletişim fakültelerinde basın, radyo-televizyon tarihi, uluslararası iletişim ve siyasal iletişim dersleri verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.