Dolar 32,5572
%0.05
Euro 34,9937
%0.47
Altın 2.422,850
%-0.01
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ'dan veryansın: Ayıptır, terbiyesizliktir, cahilliktir

Karabağ'dan veryansın: Ayıptır, terbiyesizliktir, cahilliktir

Can Radyo'da yayınlanan Sesli Gazete programına katılan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP'de başlayan ve süren delege seçimleri başta olmak üzere belediye hizmetleri ve siyaset ile kent gündemine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.  Karabağ'dan delege seçimleri üzerinden çarpıcı mesajlar:

  • Ege Postası
  • 20.09.2017 - 11:33

EGEPOSTASI-CHP içinde CHP kültürü almamış ve partili olmayanların varlığına işaret eden Başkan Hasan Karabağ, sosyal demokrat partilerde internet üzerinden kayıt anlayışının doğru olmadığını belirtti.

Karabağ, “Partimizin içerisinde bu partiye oy vermeyen çok sayıda insan var. Bu üyelerin sıfırlanması ve gerçek üyelerin yeniden şekillendirilmesi lazım! Adam seçimlerde başka partiye oy veriyor, hiçbir çalışmaya katılmıyor, delege seçiminde delegeyi belediyeye karşı koz olarak kullanabilmek için savaş içine giriyor. Onların savaşı da uygarca olmuyor. 1973'te girdim siyasete. O günden bu yana delege oluyorum, boyum hiç uzamadı. Boy uzatan bir şey değil. O nedenle bu kadar kendilerini hırpalamasınlar. Halkımız bunları izlemiyor. Ön seçim kimseyi ilgilendirmiyor. Kongre halkı ilgilendirmiyor. Biz parti olarak bir an önce hayatın gerçeklerine dönsek daha iyi olur. Enerjimiz yine içe döndü. Ne güzel Adalet Yürüyüşü’nde birliktelik olmuştu. Keşke bu süreç olmasaydı. " diye konuştu.

ŞENAY'IN MUHALEFET PARTİSİNE GELMESİ ÖNEMLİ

Geçtiğimiz süreçte AK Parti'den partilerine geçen Ali Şenay ile hiçbir pazarlıklarının olmadığını yineleyen Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Karabağlar'dan da geçen oldu. Ali Şenay klasik düşündüğünüz bir adam değil. Kendine özgü, kendine güvenen, çok şey beklemeyen bir insan. Aramıza gelmek istedi, biz de onu bağrımıza bastık. Çok konuşulacak bir şey yok. Ama muhalefet partisine gelmesi önemli. Zor bir karardı. Bazıları ‘belediyeden ihale, iş mi alacak’ dedikoduları yapıyor. Ali Şenay'ı arayan bir arkadaşın ifadelerinden bunu aldım. Ona cevaben hakikaten bir talebi olmadı. Bir reaksiyoner tepkiydi. Bir de belediyede yaşananları gördüğü için. Vatandaşın işine koşan bir arkadaştı. Fakir fukaranın işlerini takip eden, haksızlığa uğrayanın yanında olan biriydi. Belediye işlerinin gayet güzel yürüdüğünü gördü. Bizim belediyemiz başarılı bir belediye ya. Sonuçta başarısız olsa, niye gelsin'" dedi.

MAHKEME KARARINA UYMASAYDIK...

Nafiz Gürman Mahallsi’nde Cemevi inşaatının devam ettiğini ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Belediye alt yapısını tamamladı, şantiyesini de yaptı. Belediye binası vatandaşın hizmetinde. İkinci cem evini yapıyoruz, kaba inşaatı bitmek üzere. Delege seçimlerinde bazı arkadaşlar ‘başkan cem evini’ yıktı diyor. Öyle bir şey yok. Yıkılan, cem evi değil kaçak düğün salonuydu. Varsa camilerin de kaçak bölümleri yıkılıyor. Kaçak olan her şey yıkılır. AKP iktidarında da camiler yıkılıyor. Mahkeme kararına uymasaydık, valilik kararına uymasaydık; böyle bir şey olur m? Mahkemeye götüren de cem evi yöneticileri ya da dernek. Biz ikinci cem evini yapıyoruz. Yıl sonunda bitirmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

İLÇE BAŞKANLARI GRUBUN BAŞKANI OLMAMALI

Belediye başkanlarının delege seçimleri başta olmak üzere taraf olmaması gerektiği eleştirilerini de değerlendiren Başkan Hasan Karabağ, böyle bir şeyin CHP'deki sistem nedeniyle mümkün olmadığını söyledi ve ilçe başkanlarının seçimlere iki yıl kala belediye başkanı ya da milletvekili adayı olmaması gerektiğini, bu konuda partisinin MYK'sında da karar alındığını söyledi.

İL YA DA İLÇE BAŞKANLARI BAŞKAN YA DA VEKİL ADAYI OLAMAMALI

"Bir ilçe başkanının aklında belediye başkanı adayı olmak varsa, o belediye başkanıyla nasıl rahat geçinecek'" diye soran Karabağ, şu açıklamaları yaptı:

"Belediye başkanları bu sistem içinde karışmak zorunda. Nede? Belediyeler meclisle yönetiliyor. Belediye meclisinin tüzük gereği grup başkanı ilçe başkanı oluyor. Bir tarafta oyla gelmiş belediye başkanı, bir taraftan dört yüz üye oyuyla gelmiş delege ve ilçe başkanı. Burada bir çelişki var. Bu çelişkinin ortadan kalkması lazım. Genel başkanımıza teklif ettim. İlçe başkanları grubun başkanı olmasın. Belediye başkanları genel merkeze grubuyla bağlı olsun. Genel merkez periyodik olarak  denetlesin. Gelsinler belediyenin halkla, STK'larla ilişkilerini tarafsız ölçsünler.

Belediye başkanları önseçim olmadan atamayla yapılacağı söylendiğine göre belediye başkanı bir daha aday olmak istiyorsa genel merkeze karşı tavrını ona göre ayarlar. Şimdi ilçe başkanına bağlı bir belediye başkanı… İlçe başkanlarının çoğu da lider ruhlu olduğu için belediye başkanlarını hedef alıyorlar. İki yıl kala ilçe ve il başkanları istifa edemesin ve bir yere aday olamasın şartı getirilsin. MYK'da bir karar alındı. Doğru olan da bu. Hatta milletvekili adayı da olmamalı. Oraya gelen adam iki yıl kalıp seçimlerden sonra gideceğini düşünmeli.

Belediye başkanı bulunduğu ilçelerde partinin lokomotifi oluyor. Biz iktidarda değiliz. Herkes işini, aşını senden bekliyor. Çocuğu işsiz senin kapına geliyor. Siyaset yapanlar belediyeye giriyor. Sen şimdi belediye başkanı olarak tüm gün kavga edeceğin insanla o grubu nasıl yöneteceksi? Dolayısıyla siyasete bulaşıyor. Bu sistem bunu gerektiriyor. AK Parti'de emir komuta zinciri, biat kültürü var. Böyle bir şey orada yok. Bizde var. Bunun revize edilmesi lazım. ABD'de belediye başkanlarının partisi yok.

Bazı ilçelerde birbiriyle konuşmayanlar var. O ilçede seçimi kaybettik. Çünkü ilçe başkanının kafasında belediye başkanı olmak var. Başkan da, ‘benim yerime göz dikmeyen bir ilçe başkanını seçtireyim o zaman’ diyor. Vekiller mahalle üyelerini arıyor, ‘delege seçiminde şu listeye oy verin’ diyor. Onlarınki laf olmuyor da bizimki laf oluyor. Hiçbir belediye çalışanıma, ‘şu listeye oy ver’ diye telkinim olmamıştır. Verene de ‘verme’ demem. Beni desteklemesi önemli değil. Beni sevmeyebilir işe aldığım halde. Siyaseten bana karşı olmasına rağmen partiye çalıştığı sürece saygı duyarım. Başka partiye oy verip bu partiyi karıştırdı mı, bu doğru değil. Hem başka partiye oy vereceksin, hem gelip bu parti içinde ortalık karıştıracaksın. Bu siyasi ahlaka sığmaz."

SEN BAŞKA PARTİNİN ADAYINA DESTEK VERİP DE PARTİ İÇİ YARIŞA KATILDIYSAN AYIPTIR, TERBİYESİZLİKTİR, CAHİLLİKTİR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın değindiği bir diğer nokta da delege seçimleri sürecinde bazı noktalarda çıkan tartışmalar ve sıkıntılar hakkında oldu. Karabağ, başka partiye çalışmış insanların partilerinde delege seçimlerinde ortaya çıktığını ve ortalığı karıştırmaya çalıştığını savundu ve genel merkezin bu üyeleri  'sıfırlaması' gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Bayraklı’da 11 bin üye var, beş bini önseçimde sandığa zor geldi. Ön seçimde gördük. Bir kısmı, ‘gidersem AK Parti beni görür’ diye gelmedi. Böyle bir çirkinlik olur m? Nasıl ön seçim, nasıl delege seçimi olaca? Bazı mahallelerde kan davasına dönmüş. Ülkenin gittiği yere bak, düştüğümüz duruma bak. Demokrasi kavgası olması gerekirken seçimlerde sandık başına gitmeyenler delege seçiminde ‘gömdük’ diyor. Nasıl gömdü? İktidarda AK Parti var. Sen partili ruhu taşıyorsan, senin siyasi rakibin parti dışındakiler. O zaman da ‘yendik’ dersin. Bu lafları söyleyenler demokrasi kültürü almamış insanlar. Bayraklı'daki muhalefetim diyen insanların çoğu seçimlerde istediği aday çıkmadı diye başka partiye çalışan insanlar. Bazı önder pozisyondaki insanlara saygı duymuyorum Bayraklı'da. Eğer sen başka partinin adayına destek verdiysen, hiçbir şey olmamış gibi parti içindeki yarışa katılmak ayıptır, terbiyesizliktir, cahilliktir.

İzmir kamuoyu bunu bilmiyor m? Bunları AK Partili yöneticiler söylüyordu. ‘Şu restoranda oturduk sizin partiliniz geldi şunları söyledi’ diye. Başka partiyle meclis üyesi listesi yapanları gördük, duyduk. Gerçekten bu partide beni ya da ilçe başkanını ya da desteklediğimiz listeyi sevmeyip partisine sahip çıkanlar gerçek partili. Ama başka partiye çalışmış olanlar parti içi yarışlara girmesi doğru değil. Genel merkezin bir an evvel bunları sıfırlaması lazım. Sosyal demokrat partilerde internetten üye yanlıştır. Sayı önemli değil. Nitelik önemlidir. Binlerce üye doldur olmaz. Sosyal demokrat partileri görmek için İsveç ve Danimarka modellerine bakalım.

Her sınıftan, eğitimden insan üye olur. Ne hocalar gördük parti kurdular başaramayıp kapattılar. İspanya sosyalist partinin başına gelen Gonzalez gençlik kollarından gelmişti. Olof Palme de öyleydi. Sol partilerde liderler olağanüstü durumlar dışında parti dışından çıkmaz. Başka türlüsü başarılı olamaz.

Seçmen bulamadığımız illerde ne yapacağı? Hadi, kıyılarda kendi kendimizi avutuyoruz. Mardin'de 3 bin küsur oy almışız. Orada üyeyi nasıl bulacaksı? Esas partinin açmazı bu. Bizim bir an evvel olmadığımız yerlere girmemiz lazım. Referandum öncesi Erzurum Hınıs Karayazı, Karaçoban’a gittik. Yüzde 25 hayır çıktı, oyumuz yüzde 2.5. Dokunmak önemli. Biz burada delege seçimlerine birbirimize dokunuyoruz! Milletvekilliğinin bir anlamı kalmadı. Bakalım ilçe belediyeleri kalacak mı'”

Okulların açılmasıyla 120 çocuğun ihtiyaçlarını karşıladıklarını, ihtiyacı olanların kendisine ulaşabileceğini belirten Hasan Karabağ, Atatürk'ün müfredattan çıkarılmasını eleştirerek, şunları söyledi.

"120 çocuğu giydirdik. İhtiyacı olan ulaşsın bize. Doğumda da düğünde de cenazede de biz varız. Atatürk'ü kaldırmak isteyenler Sevr'den önce bu ülkeyi işgale edenlere hizmet ediyor. Atatürk bir tarafına hocayı bir tarafına Alevi dedesini, Kürdü Türkü yanına alıp mücadele etmedi m? Kız kardeşimizin ismi Maria, Hans mı olsayd? Düşünemez hale getirilmiş, siyasal İslam’a yöneltilmiş bir kitle yaratıldı. Arap, Vahabi, Selefi kültürüyle yoğrulmuş tarikatlar. Kadını yok sayan, kadını kapatan, bilimden çağdaşlıktan uzak, Ortaçağ anlayışı… Bir tanesi Pensilvanya'da oturuyor. Batı bunları kullanıyor. Batı niçin Atatürk'ü sevmiyo? Ülkesini kurtarmış bir lider. Ulus devlet kurdu. Atatürk ‘Türkiye Cumhuriyeti'ni Türkiye halkı kurmuştur, buna Türk Milleti denir’ demiştir. İçinde Sunni, Alevi, Türk, Kürt, Laz, Çerkes herkes var. Batı Yugoslavya'da, Suriye'de, Irak'ta başardığını istiyor. Etnik temelde parçalanmayı istiyor. Bu nedenle de tarikatları kullanıyor. O nedenle hedef Atatürk. Biz bununla uğraşırken Irak'tan biri bağırıyor. Keşke Atatürk gibi biri gelse de Cumhuriyetimizi kurtarsa. Irak'ın düştüğü hale bak. O nedenle bu ülkenin Atatürk değerlerinden ve hedeflerinden başka şansı yok. Bu gemide hep beraber batarız. Meşhur Kürdistan parçasını da oluşturur.

Referandum neden Irak halkının bütünüyle yapılmıyor. Oranın halkı bu bölgede hakkı yok m? Sen asimile ettiğin bölgelerde referandum yapıyorsun. İş mi b? Bu Amerikan'ın tezgahı. Bağımsız Cumhuriyet emperyalizme karşı savaşla kurulur. Sömürge devlet olur. Yeraltındaki Kerkük'teki petrollerin hepsi Amerikanın olur. Ben gittim Kürt insanımızla beraberdik. Bizim yapımız Suriye, Irak gibi değil. Güneydoğu'daki hendek olayları başladığında kıyı ilçelerinden birinin otururken garson geldi. Biz Şırnak'tan geldik bize yardım eder misin dedi bir vatandaş. Sıkıntıya düştüğüned Barzani'ye gitmiyor insanımız Batıya geliyor. Küçük bir ayrılıkçı grup var. Bu grup dışındakiler asla tasvip etmiyor. Bir dönem tırmanıldı. Normale döner o. bu kadar yaşanana rağmen Kürtler ve Türkler nasıl beraber yaşıyo? Hendek sıkıntılarında atlayıp buraya gelen Kürtler bizden medet umuyor. Bizim onları kabul edeceğimizi biliyor."

YALANDAN GELİP BEN PARTİLİYİM DEMESİNLER

Yakalandığı rahatsızlık nedeniyle yaşamını yitiren il eski sekreteri Zikri Dursun gibi partiye emek verenlerin yanında olacaklarını kaydeden Başkan Karabağ, "Hiçbir zaman küsmedi, yüzü kararmadı. Bizim parti içi terbiyesi almamış, 80 darbesi CHP'nin kimyasını bozdu. CHP kültürünü asimile etmeye çalıştı darbe. Beni sevmeyen, benim desteklediğim listeye destek vermeyen insan partiliyse saygı duyarım. Başka partiye çalışmışsa saygı duymuyorum ve kabullenmiyorum. Bunların bizim partimizde yeri yok. Benim çalışanım da olabilir. Yalandan gelip ben partiliyim demesin. 29 Ekim'de çelenk koyma törenine gelen insan sayısı belli. Hiçbir yerde yok. Delege seçimlerinde silahıyla gelip ‘partiliyim’ diyor. Ömrüm partide geçti. Hem de dolu dolu geçti” dedi.

ADALET MAHALLESİ ON KATA ÇIKTI

Bayraklı'da süren kentsel dönüşüm süreci hakkında bilgiler veren Hasan Karabağ, "Adalet Mahallesi on kata çıktı. Folkartın karşısına düşen bölge, on katlı yeni imar revizyonu ile hayata geçti. Şimdi Onur Mahallesi, Nafiz Gürman, Yamanlar, Refik Şevket, Gümüşpala, Emek mahallelerine geliyor sıra. Büyükşehir ile irtibat halinde arkadaşlar. Seçimlere yetişecek" diye konuştu.

ON YENİ DEPREM KONTEYNIRI ALIYORUZ

Deprem öncesi hazırlıklarının sürdüğünü, on yeni deprem konteynırı alacaklarını açıklayan Başkan Hasan Karabağ, "Deprem etüd merkezi, telsiz istasyonumuz var. ihaleye çıktık, on tane konteynır getiriyoruz. İki tane var zaten, on tane daha deprem konteynırı alacağız. Ben elimden geleni yapıyorum. Devlet ne yapıyor, gelsin anlatsınlar. Biz büyük park alanlarını toplanma alanı olarak belirledik. Muhtarlara teslim edeceğiz. Deprem sonrası toplanma alanlarında acil ihtiyaçları karşılayacak araç gereç olacak" şeklinde bilgi verdi.

29 EKİM'DE BİN 200 RENK TONUNDA 3 BİN TİŞÖRT BASILACAK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının bu yıl da sürprizlerle gerçekleşeceğini dile getiren Başkan Hasan Karabağ, bu yıl bin 200 renk tonuna sahip 3 bin tişört bastırdıklarını anlattı:

"3 bin kişi zeybek oynayacağız. Bin 200 renk tonunda 3 bin tişört basılacak. 3 bin kişi bin 200 ayrı renkte görsel yapacak. Bir resim yapılacak. O resim muhteşem olacak. Konserimiz de var. Haluk Levent geliyor. Zeybek, resim, sonra konser ve havai fişekler. Beklenti bizden yükseldi. Her sene acaba Bayraklı bu yıl ne yapacak deniyor. Cumhuriyet için her şey fazla."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.