Dolar 32,5033
%0.28
Euro 34,6252
%0.38
Altın 2.483,750
%0.02
Bist-100 9.577,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar 'babayiğit' bekliyor

Karabağlar 'babayiğit' bekliyor

Karabağlar CHP İlçe Örgütü 9 Aralık’ta yapılması beklenen kongreye 2 ay kala kulislerde bir babayiğit arayışına girdi. Delege seçimlerinden dağınık bir görüntüyle çıkan ilçede grupları bir araya getirebilecek toparlayıcı bir “Babayiğit” arandığı kulislerde açıkça dilendirilmeye başladı. İlçe delege seçimlerinden darmadağın çıktı

  • Ege Postası
  • 18.10.2017 - 09:00

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - İzmir’in en büyük ilçelerinden Karabağlar’da CHP İlçe Örgütü kongre hazırlıklarına erken başladı. Tüzüğe göre 5 Aralık 2017’de iki yılını doldurarak kongre yapma hakkı kazanacak olan Karabağlar’da kongre tarihi 9 Aralık olarak hesaplanırken adaylar da kulislerde delegelerle bir araya gelmeye başladı.

Delege seçimleri sürecinde pek çok açıdan bölünme yaşanan Karabağlar’da 5 ana grup ortaya çıktı. Gruplarda adaylıklarını dile getirmese de kulislerde adı geçen isimler üzerinde ince hesaplar da yapılmaya başlandı. Karabağlar siyasetine aşina isimlerden edinilen bilgilere göre bu günlerde ortaya çıkan adayların kongre gününe kadar yıpranmadan ve  pes etmeden çalışmalarına mucize gözüyle bakılıyor.

NABIZ YOKLUYORLAR

Aday olmadan önce nabız yoklanması konusunda fikir birliği sağlayan Karabağlar kulislerinde, adaylığını açıkça dile getiren Mehmet Türkbay ve Bünyamin Yolal’ın 2 aylık süreçten yorgun çıkacağı iddia ediliyor.

Gelecek 2 hafta içinde blokların belirlenmeye başlanacağı ifade edilen kongre hazırlıklarında Karabağlar içinde dile getirilen ana yapılar Belediye, Çağdaş Demokrasi Platformu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Havuzlu Kahve, Eski İzmir olurken bu grupların yanında irili ufaklı gruplar göze çarpıyor. 

HER GRUPTA BEKLENTİ VAR

Belediye’nin adayı mevcut Başkan Ali İhsan Yıldız konusunda örgüt tabanından gelen tepkiler nedeniyle değişiklik beklendiği iddia edilirken Başkan Yıldız’ın ise delege çalışmalarına hız verdiği öğrenildi. Her grup içinde beklenti sahibi isimler olduğu belirtilen ilçede adaylık için güçlü isimlerin yıpranmamak adına şu sıralar nabız yokladıkları öğrenildi.

MİNİ BLOKLAR BELİRLEYECEK

Belediyenin kazandığı mahallelerde 130 civarında delegesi olduğu ve bu sayıyı küçük grupları bloklaştırarak artırmayı hedeflediği ifade edilirken bir diğer grup Çağdaş Demokrasi Platformu’nda ise yaklaşık 100 delegenin oyuna kesin gözüyle bakılıyor. Havuzlu Kahve olarak bilinen yapıda ise 45 delegenin yer aldığı, kalan grupların 10’ar -15’er kişiden oluşan minik bloklar olduğu ve sonucu belirleyici faktör oldukları iddia edildi.

'BABAYİĞİT' FORMÜLÜ

Karabağlar’da 3 grubu bir araya getirecek bir “Babayiğit” arandığı kulislerde konuşulan bir diğer ilginç konu. Ancak bu “babayiğit”in kim olacağı konusunda henüz bir fikir birliği sağlanamadı. Belediye’nin belirleyiciliğini tabanla kucaklaşamaması nedeniyle kaybettiğini iddia eden kaynaklar bu nedenle geleceğin süprizlere gebe olduğuna dikkat çekti. Aranan İlçe Başkanı’nın CHP siyasetini bir adım ileriye götürecek, kimseye maşa olmayacak ve kendi sözünü dinletecek bir demokratik otorite olması konusunda fikir birliği kulislerde dillendiriliyor.

İLÇEDE OTURMUYOR

Karabağlar’da İlçe Başkanlığı için kulislerde ismi geçen Onur Utkan İlçi’ye Konak’tan gelmesi nedeniyle soğuk bakıldığı, Karabağlar’da dahi oturmadığı yönünde iddialar sokaklarda dolaşırken, İlçe Eski Başkanı Polat Manduz’un ise kendine yakın isimlerle temasta olduğu ifade edildi. Adaylığını açıklayan Bünyamin Yolal’ın destek bulmakta zorlanacağı da iddia edildi.

'AĞABEY' MODELİ

Güzelbahçe’de ikamet eden Avukat Mehmet Türkbay’ın da erkenden adaylığını deklare etmesinin tepki çektiği belirtilirken belediyeden destek almak için çalışmalarını yoğunlaştırdığı iddia edildi. Türkbay’ın abi modeli olarak ortaya çıkması ve belediyeden destek alarak Yıldız’ın yerine aday olmak istediği iddia edilirken ADD ya da belediyeden destek alamadığı öğrenildi

TECRÜBELİ İSİM

İl eski Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı ismi ise Karabağlar kulislerinde sıcak karşılanan bir isim olarak göze çarpıyor. Akıncı’nın uzun yıllar belediye meclis üyeliği yapması ardından da partide yönetici sıfatıyla çalışması nedeniyle ilçe delegasyonunun takdirini kazandığı ancak henüz yolun çok başında olunduğu için bir toparlayıcılık sağlayamadığı da iddia edildi.

Çiğli’de seçimler bitti peki şimdi ne olacak' İşte Çiğli'de muhalif 'Beyaz' listenin adayı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.