Dolar 32,5285
%0.25
Euro 34,8702
%0.43
Altın 2.485,170
%0.93
Bist-100 9.540,00
%0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar Belediyesi AKUT'a kucak açtı

Karabağlar Belediyesi AKUT'a kucak açtı

İstanbul Valiliği tarafından 15 yıldır merkez olarak kullandığı ve 49 yıllığına kiraladığı bina için 'tahliye' emri verdiği Arama Kurtarma Derneği'ne (AKUT) İzmir sahip çıktı. Karabağlar Belediyesi AKUT'a kucak açtı

  • Ege Postası
  • 25.10.2016 - 11:21

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de Karabağlar Belediyesi'nin bedelsiz yer tahsisi yaptığı AKUT'un (Arama Kurtarma Derneği) İstanbul Valiliği tarafından alınan tahliye kararı ile kapı dışarı edilmesi adeta şok etkisi yarattı.

Başkan Selvitopu'ndan önemli mesajlar

Son günlerde ülke genelinde tartışma konusu olan derneğe yönelik tahliye kararı sonrasında sayısız imza kampanyası başlatılırken, yüz binlerce kişinin tepki gösterdiği olayın aksine İzmir'de farklı bir uygulama yapıldı. Karabağlar Belediyesi, arama ve kurtarma alanında önemli başarılara imza atan Arama Kurtarma Derneği´ne ilçe sınırları içerisinde yer tahsis etti.

DERNEĞE KARABAĞLAR'DA YENİ MERKEZ

Bozyaka Pazaryeri'nin altında bulunan alan bundan sonra AKUT Arama Kurtarma İzmir Merkezi olarak hizmet verecek. İstanbul'da tahliye edilmek istenen derneğe İzmir'de kucak açan ilçe belediyesi, tahsisle ilgili önceki günlerde meclis kararı aldı. Belediyenin bu hamlesinin ardından Bozyaka´da kurulacak AKUT İzmir Merkezi'nde 12 ay boyunca eğitimler, seminerler, arama ve kurtarma faaliyetlerine ilişkin fotoğraf sergileri olacak. Derneğin bugüne kadar yapılan çalışmalardan oluşan bir müze oluşturulması beklenen merkezde ayrıca eğitim merkezi ile eğitim salonu da yer alacak. Okullarda eğitim gören öğrencilerin ziyaret edeceği merkezde afetten korunma eğitimleri de verilecek.

BAŞKAN SELVİTOPU İZMİR MERKEZİ İÇİN MÜJDEYİ İLK ELDEN VERMİŞTİ

Geçtiğimiz ay kendisine teşekkür ziyaretine gelen Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki ve ekibini ağırlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yaptığı açıklamada "Biz AKUT´a eğitim ve diğer faaliyetlerini gösterebilecekleri bir yerin tahsisinden dolayı çok memnunuz. Önümüzdeki günlerde AKUT ile bir protokol yapıp belediye meclisinden de onay aldıktan sonra bu projeyi hayata geçireceğiz. Burası hem İzmir, hem de Türkiye için önemli bir merkez olacak. AKUT´ta çalışan arkadaşlarımızın hepsi gönüllü arkadaşlarımız. Bu ülkede gönüllülük çok önemli. Biz de belediye olarak onlara destek vermekten mutluluk duyacağız" diyerek derneğe yer tahsisi yapmaktan ötürü memnuniyet duyduklarını kaydetmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.