Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar Belediyesi çareyi Ankara'da buldu

Karabağlar Belediyesi çareyi Ankara'da buldu

Geçmişte ekonomik sıkıntılar ve borçlarıyla sıkça gündeme gelen Karabağlar Belediyesi, Ankara'dan yardım talebinde bulundu. Belediye ilçedeki temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ödenek istedi. Belediye çareyi Ankara'da buldu

  • Ege Postası
  • 09.03.2017 - 11:18

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bayraklı ile birlikte İzmir'in yeni kurulan ilçeleri arasında yer alan Karabağlar'da ilçe belediyesi ekonomik yetersizlikler nedeniyle Ankara'dan yardım talebinde bulundu.

Geçen yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden gelen destekle temizlik filosuna katılan yeni iş makineleri ve yine Büyükşehir'den alınan çöp konteynırlarının yetersiz kalması üzerine ilçe belediyesi maddi kaynak arayışına girmişti. Çözümü Ankara'da bulan belediye, tasarruf amacıyla yeni araç satın almak yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hibe kredi isteme kararı aldı.

 KARABAĞLAR BAKANLIK DESTEĞİYLE ÇÖP TOPLAYACAK

İzmir'in en büyük ve nüfusu en yoğun ilçeleri arasında yer alan Karabağlar'da ilçe belediyesi flaş bir kararın altına imza attı. Belediye temel hizmetleri arasında yer alan temizlik faaliyetleri ve çöplerin toplanması için Ankara'dan yardım talebinde bulundu. Mali imkansızların yetersizliğini gerekçe gösteren ilçe belediyesi, gerekli ekipman ve iş makinesi gibi ihtiyaçların giderilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan şartlı nakdi yardım istedi. Karabağlar Belediyesi, bakanlıktan gelecek söz konusu ödenek ile ilçeye 3 adet çöp kamyonu ile iki bin adet çöp konteynırı satın alacak. Geçtiğimiz hafta Başkan Muhittin Selvitopu'nun istediği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile taahhütname ve protokol yapma yetkisi belediye meclisinde incelenirken, bürokratik süreç ve resmi işlemlerin ardından talebin onaylanması bekleniyor.

BELEDİYE MALİ YETERSİZLİĞİ GEREKÇE GÖSTERDİ

2007 yılında yayınlanan "Çevre Gelirlerinin Takip ve Tahsili ile Tahsilat Karşılığı Öngörülen Ödeneğin Kullanımı Hakkında Yönetmelik" kapsamında büyükşehir belediyeleri, ilçe belediyeleri, il özel idaresi gibi kamu idareleri yerine getirdikleri çevre projeleri, tesis inşaatları, temizlik hizmetleri için bakanlıktan şartlı yardım talebinde bulunabiliyor. Yine yönetmelik kapsamında hibe olarak alınan ödeneklerin yanı sıra, bakanlık kurumlara ve yerel idarelere yerine getirdikleri proje bedelinin yüzde 50'sine kadar maddi katkı sunuyor. Birçok hizmet ve faaliyetinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden destek isteyen ve ortak projeler geliştiren Karabağlar Belediyesi, son yıllarda metropol ilçeler arasında söz konusu yardıma başvuran ve bakanlıktan maddi destek talebinde bulunan ilk ilçe oldu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.