Dolar 32,3307
%0.16
Euro 35,2109
%0.08
Altın 2.247,330
%0.17
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar Belediyesi’nde önce sağlık

Karabağlar Belediyesi’nde önce sağlık

Karabağlar Belediyesi tarafından sürdürülen sağlık hizmetleri ilçedeki vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor.

  • Ege Postası
  • 10.01.2017 - 11:30

Eskiizmir’de bulunan Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne gelen vatandaşlara muayene,  tetkik, kan şekeri, kolesterol, kan ve idrar tahlilleri ücretsiz olarak yapılıyor. 3 yıllık süre içerisinde 20 bini aşkın vatandaş hizmet binasına gelerek sağlık hizmetlerinden yararlanırken, 8 bin hastaya da evde bakım hizmeti verildi. Yine geçtiğimiz yıl hizmete başlayan hasta nakil ambulansından da 500 hasta yararlandı. 

Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 3 hekim, 3 hemşire, 2 biyolog ve 1 laborantın bulunduğu Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde Karabağlarlı vatandaşlar sağlık hizmetlerinden düzenli olarak yararlanırken, duydukları memnuniyeti de dile getiriyorlar. Sağlık ekipleri bugüne kadar hizmet binasına gelen 20 bini aşkın vatandaşa sağlık hizmeti sundu. Vatandaşlar muayene,  tetkik, kan şekeri, kolesterol, kan ve idrar tahlilleri hizmetlerinden ücretsiz yararlandı.

Bu hizmetlerin dışında Sağlık İşleri Müdürlüğü yatağa bağlı hastalar için de evde bakım hizmeti veriyor. Bir doktor ve hemşireden oluşan ekip, hastanın aynı zamanda tedavi sürecini de takip ederek sağlığına kavuşmasını hızlandırıyor. Bu hizmetten dönem boyunca yararlanan vatandaş sayısı da 8 bini aşmış durumda.

AMBULANSTAN 500 HASTA YARARLANDI

Karabağlar Belediyesi’nin bir diğer sağlık hizmeti olan ve 2016 yılı Şubat ayından bu yana hizmette olan tam teşekküllü hasta nakil ambulansı ile de hastalar evlerinden alınarak tedavi edileceği yere götürülüp yeniden evlerine bırakılıyor. 1 hemşire 2 ambulans şoföründen oluşan ve acil durumlar dışında çalışan hasta nakil ambulansından da Şubat ayından bu güne kadar 500 hasta faydalandı. Ambulans hizmetinden yararlanmak isteyen, Karabağlar’da ikamet eden vatandaşlar bir hafta öncesinden 414 79 62 telefonu arayarak randevu alabilecekler.

Karabağlar Belediyesi’nin sunduğu sağlık hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar, insan sağlığına ayrı bir önem veren başta Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu olmak üzere Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ettiler. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.