Dolar 32,4450
%0.1
Euro 34,4567
%-0.11
Altın 2.485,630
%0.1
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar çamur deryası

Karabağlar çamur deryası

İZSU Genel Müdürlüğü'nün Karabağlar'da geçtiğimiz ay yürüttüğü altyapı çalışmalarının ardından ilçedeki sokaklar bataklığa döndü. İZSU kazdığını kapatmadı, ortalık bu hale geldi

  • Ege Postası
  • 31.05.2017 - 09:24

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz ay boyunca Karabağlar'In birçok kesiminde branşman yenileme faaliyetleri yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün icraatları vatandaşları çileden çıkardı. Çalışmalar tamamlandı ancak geriye kalan manzara halkı adeta isyan ettirdi.

Esenyalı Mahallesi'nde önceki haftalarda tamamlanan altyapı yenileme faaliyetlerinin ardından ortaya çıkan tablo İzmirlileri zorda bıraktı. Asfaltlanma yapılmayan yollar son yağışlarla birlikte göle dönen yollara isyan eden ilçe halkı ortaya çıkan çamur deryasına isyan ederek "Bu nasıl hizmet'" dedi. Kanal çalışmaları sonrasında İZSU adına çalışan yüklenici firmanın altyapı malzemelerini dahi sokakta bırakıp gittiğini aktaran mahalle sakinleri sorunlarına çare bulunmasını istedi.

Haftalarca kazılan sokaklarda kapatılmayan alanlar tehlike saçarken, gelişigüzel dökülen mıcırların ise aşırı yağışlarla birlikte akıp gittiği gözlendi. Çukurlarla dolu yollar yer yer hendek büyüklüğüne ulaşırken, üç haftayı bulan aradan sonra hizmet bekleyen halk ise yetkililere çağrıda bulundu. Savaş alanını aratmayan sokaklarda yürümekte ve araçları ile geçmekte zorluk çektiklerini aktaran vatandaşlar, bataklığı aratmayan utanç manzaralarının bir an önce düzeltilmesini istedi.

İZSU'DAN DETAYLI AÇIKLAMA: AĞUSTOS'TA BİTECEK

Devam eden çalışmalar ve bölgedeki son durum hakkında bilgi veren İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, Esenyalı Mahallesi’nde yağmur suyu kanallarında yürütülen çalışmanın 5,5 kilometrelik kısmının 2,5 kilometrelik kısmının tamamlandığını aktardı. 52/72 ve 119/1 sokaklar başta olmak üzere asfaltlama çalışmalarının başladığını duyuran yetkililer, imalatların tamamlandığı kesimlerde asfaltlama işleminin etap etap yapılacağını ve tüm çalışmalarının Ağustos ayının sonu itibarı ile tamamlanacağını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.