Dolar 32,3365
%0.17
Euro 35,1962
%0.04
Altın 2.246,390
%0.13
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar CHP toz duman

Karabağlar CHP toz duman

Delege seçimleri hazırlığını Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan’ın yürüttüğü Karabağlar'da kulisler ilginç iddialarla çalkalanıyor. İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve Mehmet Türkbay'ın başkanlık için nabız yokladığı, Kayhan'ın ise yakın arkadaşı Levent Yıldız'ı başkan yapmak istediği konuşuluyor

  • Ege Postası
  • 27.07.2017 - 12:08

EGEPOSTASI - CHP'de ‘Adalet Yürüyüşü’ nedeniyle bir hafta ertelenen takvimde üye listelerinin askıdan indirilmesinin ardından itirazlar değerlendirilirken, kentte iyice kongre havasına girildi. İzmir’de parti içi yarışa odaklanan örgütte mahalle delege seçimleriyle hızlanacak süreçte, adaylık için kulisler de hareketlendi. İlçe kongreleri öncesi mahalle delege seçimlerinin kıran kırana geçmesinin beklendiği Karabağlar'da, belediye destekli yapının, belediyenin bütün imkanları ile seferber olduğu iddia edildi.

Delege seçimlerini Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan’ın yürüttüğü Karabağlar'da ortalık toz duman.  

Partinin çeşitli kademelerinde uzun yıllar hizmet eden Mehmet Türkbay'ın ilçe başkan adayı olmak için nabız yokladığı ve bu nedenle her iki tarafla görüştüğü ifade ediliyor. Türkbay’ın Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan ile görüştüğü ve adaylık için destek istediği belirtiliyor.

TÜRKBAY’IN ADAYLIĞINA VETO

Bunun üzerine Eski ilçe Başkanı Orhan Polat’ın Mehmet Türkbay ile görüşmelerinde “Aday olursan seni destekleriz” dediği, Mehmet Türkbay’ın Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan ile de görüştüğü, Kayhan'ın yakın ise çevresine, Türkbay’a destek vermeyeceğini ifade ettiği kaydediliyor. Bu gelişmeler üzerine Türkbay’ın yakın çevresine “Belediyenin desteğini almadan aday olmam” dediği öğrenildi.

YILDIZ YENİDEN İLÇE BAŞKANI OLMAK İSTİYOR

Mevcut İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın ise yeniden aday olmak istediğini yakın çevresine ifade ettiği öğrenildi. Yıldız'ın, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile görüştüğü ve “Ben çok emek verdim, çok sıkıntı yaşadım. Bir dönem daha benim hakkım" dediği, Başkan Selvitopu’nun "Evet çok emek verdin, çok sıkıntı çektin, senin hakkın. Çalışmalarımızı ona göre yapalım”  dediği ve Yıldız’ın adaylığına yeşil işik yaktığı iddia edildi.

KAYHAN’NIN ADAYI MECLİS ÜYESİ YILDIZ MI'

Ancak Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan’ın ise yakın arkadaşı olan Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Levent Yıldız’ı ilçe başkan adayı yapmak istediği öne sürüldü. Hatta Kayhan’ın, eski İlçe Başkanı ve il yöneticisinin de olduğu bir ortamda  “Levent Yıldız’ı ilçe başkanı yapacağım” dediği, bunun üzerine “Levent'ten olur m? Levent Karabağlar’da oturmuyor” şeklindeki cevaplar üzerine Kayhan’ın “Ben ne istersem o olur. Kim karşı çıkacakmış' Hallederiz, bu kadar güç var elimizde. Kimse çıkmaz karşımıza. Geçen sefer çıktılar da ne old? 170 oy aldılar” diyerek Levent Yıldız’ı aday yapacağının sinyalini verdiği konuşuluyor.

İLÇE BAŞKANI YILDIZ GERİ Mİ ÇEKİLECEK'

Bu gelişmelerin ortasında İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın aday olmak istemesine büyük handikap gözüyle bakılıyor. Bu nedenle delege seçimlerinden sonra, İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın adaylığına sıcak bakmayanların, onu yumuşatarak geri çekebilecekleri ifade ediliyor. Bunun en büyük nedeni ise örgütün İlçe Başkanı Yıldız’a karşı tepkili olmasından kaynakladığı iddialar arasında.

KAYHAN’DAN MUHALİF MUHTARLARA YAKIN MARKAJ

Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan’ın kendilerine muhalif olan partili muhtarları ziyaret ettiği ve şartlı destek sözü verdiği de kulislerde konuşuluyor. Kayhan'ın, kendisine muhalif olan Kazım Karabekir, Poligon, Fahrettin Altay mahalle muhtarlarını dolaşarak “Siz mahalleyi toparlayın, ben size ne destek gerekiyorsa vereceğim. Burada seçimi alalım, kaybetmeyelim" dediği iddia ediliyor.

İZSU’YA 150 LİŞİ İŞBAŞI YAPTI İDDİASI

Delege seçimleri öncesi Kayhan ve ekibinin, önemli isimleri ikna edebilmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZSU şirketine yaklaşık 150 civarında CV yolladıkları ve birçok kişiyi iş başı yaptırdıkları iddia ediliyor.

ERKAN BÜYÜKKAYA EKİBİ DAĞILDI

Öte yandan geçtiğimiz dönemin etkili isimlerinden Erkan Büyükkaya’nın ekibindeki önemli isimlerin fire verdiği ve Büyükkaya’nın ekibinde olan Bünyamin Yolal 'ın, ilçe başkanlığı için mahallelerde çalıştığı kulislerde konuşuluyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.