Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da anneler farkındalık yarattı

Karabağlar'da anneler farkındalık yarattı

Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi’nde (KETA) gerçekleştirilen atölye çalışmasına bu kez anneler katılarak hünerli elleriyle farkındalık yarattı.

  • Ege Postası
  • 14.05.2017 - 11:31

“Anneler Kenti Tasarlıyor” sloganıyla yola çıkan KETA, bu projede sıcak ve samimi yuvaların yaratıcıları olan annelerin, kent üzerindeki fikirlerini dikkate alarak giderek daha da kaotik hale gelen kentlerin, sağlıklı bir hale dönüştürülmesini amaçlıyor.

KETA bünyesinde sürdürülen “Kente Tasarımla Müdahale Et” projesi kapsamında gerçekleştirilen söyleşi ve atölye çalışmasının son konuğu, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Alev Ağrı oldu.

Tüm birimlerle uyumlu çalışıyoruz

Anne olmanın öneminden bahseden Ağrı, kadınların sadece anne olup evde yemek yapmasını dışında çok şey yapabileceklerinin altını çizdi. Kadınlar olarak çok güçlü ve daha fazla ayrıntıcı olduklarını ifade eden Ağrı ayrıca kadın belediye başkan yardımcısı olarak Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve diğer birimlerle uyumlu çalıştıklarının altını çizdi.

96 yaşındaki Zeynep Nişancı ve 84 Yaşındaki Leyli Yücel

Konuşmaların ardından çanta yapım atölye çalışması düzenlendi. Anneler arasında 96 yaşındaki Zeynep Nişancı ve 84 yaşındaki Leyli Yücel yaptıkları tasarımlarla büyük beğeni topladılar. Değişik tasarımlı çantaları büyük bir dikkatle hazırlayan anneler, bu tasarımlardan büyük bir keyif aldıklarını ifade ettiler. "Anneler tasarlıyor" etkinliğine meclis üyeleri Servinaz Ömür, Ayşe Aslan Erten ile Refet Bele Mahalle Muhtarı Hatice Akar ve Kar-Gönül Derneği Başkanı Şengül Gökulu da katılarak birbirinden ilginç ve renkli tasarımlara imza attılar.

Etkinlik sonunda KETA tarafından annelere kitap ayracı, ajanda ve bardak armağan edildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.