Dolar 32,5897
%0.24
Euro 34,7927
%0.37
Altın 2.406,710
%-1.07
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da gergin meclis

Karabağlar'da gergin meclis

Önceki hafta Karabağlar Belediyesi'nde gerçekleşen atamalar ve bir dizi yeni görevlendirmenin ardından CHP'de başlayan krizde yeni bir gelişme daha yaşandı. Meclis komisyonlarından istifa eden üç CHP'li isim son meclis toplantısına katılmadı, Başkan Selvitopu ise kendisini savundu. CHP'de atama çatlağı sürüyor

  • Ege Postası
  • 03.07.2017 - 19:33

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi'nde önceki hafta belediye üst yönetimi ve bürokratik kadroda meydana gelen değişim rüzgarının ardından belediye meclisinde de dengeler değişti. Başkan Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşen Temmuz ayının ilk meclis oturumunda istifalar gündeme geldi.

İSTİFACI İSİMLER MECLİSE KATILMADI

Başkan Muhittin Selvitopu'nun takımında ve belediye müdürlüklerinde yaptığı rotasyon sonucu gelişmelere tepki gösteren CHP'li meclis üyeleri Bülent Sözüpek, Ali Bartu ve Emel Tangobay ihtisas komisyonlardaki görevlerinden istifasını sunmuştu. Gözler bu gelişmelerin ardından yapılacak ilk meclis toplantısına çevrilirken, üç isim meclis toplantısına katılmadı. Yerlerine ihtisas komisyonlarına yapılacak seçim de bir sonraki toplantıya ertelendi.

SELVİTOPU: DOĞRU BİLDİĞİMDEN ŞAŞMAM

Mecliste son günlerde eleştiri konusu olan görevlendirmeler ve atamalar hakkında açıklamada bulunan Başkan Muhittin Selvitopu ise, “Bizler demokrasiye inanan insanlarız. Doğru bildiğim yoldan asla şaşmam, taviz vermem. Bu konuyla ilgili spekülasyon yapılmasına müsaade edemem. Kimse kusura bakmasın… Bir tasarruf yapılmıştır. Bu görev alanlarıyla ilgili bir konudur. Belediye başkanının görevi bellidir, meclisin görevi bellidir. Bir çok kurumda birçok değişiklik olur. Bunlarla ilgili böyle yorum yapmak doğru değil. Herkese göre farklı olabilir. Doğru mu, yanlış mı, bunu süreç ortaya çıkartacak… Bunu farklı bir boyuta taşımak doğru değildir” dedi ve kendisine yönelik söylemlere tepki gösterdi.

KAVUZ’UN VİDEOSU MECLİSİ KARIŞTIRDI

Öte yandan meclis toplantısında dikkat çeken bir diğer değişiklik de AK Parti sıralarında yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya üzerinde paylaştığı ve adalet yürüyüşüne çıkan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren bir videoya imza atan, ardından da gelen tepkiler üzerine AK Parti'den ihraç edilen Emrullah Kavuz toplantıya katılmadı. Kavuz bundan sonra görevine bağımsız meclis üyesi olarak devam edecek.

“KILIÇDAROĞLU’NA FETÖCÜ DİYENLER ÖNCE KENDİLERİNE BAKSIN!”

AK Parti’den ihraç edilen Kavuz’un sosyal medya üzerinde yayınladığı videoya tepki gösteren CHP’li Meclis Üyesi Abdulvahap Batıhan yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağzınıza almak sizin haddiniz değil. CHP’li meclis üyeleri burada. Kim öldürecekse gelsin öldürsün... Kılıçdaroğlu’nu PKK ile FETÖ ile biraya getirmek kimsenin haddi değil. Benim genel Başkan’ıma terbiyesizce, ahlaksızca hakaret edildi. Keşke o meclis üyesi burada olsaydı. FETÖ ile benim genel başkanım arasında bağlantı kurmaya çalışanlar “Ne istediniz de vermedik” diyenlerdir. Geriye dönüp önce kendilerine bir bakacaklar. Grup Başkanvekili Bünyamin Bey hangi okulda okud? Yamanlar Koleji’nde okumadı m? Bu konuyla ilgili bir kınama bekliyoruz. Samimi iseler, kınama yapsınlar.”

“AK PARTİ GENEL MERKEZİ DİSİPLİN İŞLEMİ BAŞLATTI”

Emrullah Kavuz’un çektiği video sonrasında kamuoyundan gelen tepkilerle birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi genel merkezinin harekete geçtiğini söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Bünyamin Demir ise şunları söyledi: “Kendisi kesin ihraç talebiyle disipline gönderilmiş olup, işlemler devam ediyor. Paylaştığı görüşler partimizin görüşleri değildir. Açıklaması muhafazakar demokrat bu partinin çizgisini uymamaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi bu konuyla ilgili olarak gereken çalışmayı yaptı. AK Parti’nin duruşu bellidir, yeri bellidir. Kimse bize istikamet göstermeye kalkmasın. Biz değil, genel merkez gerekeni yaptı.”

“MADIMAK’IN SORUMLUSU DERİN DEVLET”

CHP Grubu toplantı sonunda Madımak olayları sırasında yaşamını yitirenleri anarak, saldırıyı kınadı. CHP’den gelen “Sivas’ta insanları yobazlar yaktı” şeklindeki eleştirilerine yanıt veren AK Parti Grup Sözücü Mustafa Oluklupınar ise “Yobazlar yakmadı. Bu iş derin devletin işi” dedi. Oluklupınar’ın konuşması salonda gerginliğe yol açarken, şöyle devam etti: “Bu işi yapanlar başka, ceza alanlar başka. 33 kişi idam edilecekti. Bunlar masum insanlar. Bugün cezaevinde yatanlar gerçek failler değil. Ben de bu olayı yapan gerçek kişileri kınıyorum. Fatura tüm Sivaslılara kesiliyor. Bu da bizim onurumuza dokunuyor.  Bu işi yapanlar Sivaslı değil, provokatörler ve derin devlet” dedi. Toplantı sonunda söz alan AK Parti’li Meclis Üyesi İmet Tunç da Başbakan Binali Yıldırım’ın konuya dair anma sözlerini meclis üyelerine aktardı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.