Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da grevde ikinci gün

Karabağlar'da grevde ikinci gün

İzmir'in Karabağlar Belediyesi şirketlerinden KAR-BEL'de çalışan 915 işçinin başladığı grev sürerken, ilçedeki çöpler de birikmeye başladı. Karabağlar'da grevde ikinci gün

  • Ege Postası
  • 01.02.2017 - 15:24

İZMİR - KAR-BEL'de çalışan 915 işçi, DİSK Genel-İş 5 Nolu Şube ile Karabağlar Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için dün (salı) greve başladı. Üzerlerinde grev önlükleri olan işçiler, soğuk havaya rağmen ikinci günde Karabağlar Belediyesi önünde grev nöbetine devam ediyor. Bu arada grev nedeniyle ilçenin sokak, cadde ve bulvarlarındaki toplanmayan çöpler dikkat çekiyor. Vatandaşlar ise emek ve hak arayışına saygılı olduklarını vurgulayıp, ancak daha ilk günden çöplerin birikmeye başladığına dikkat çekerek, bir an önce anlaşma sağlanıp grevin son bulmasını istiyor. 

Belediye önünde grev nöbeti tutan işçiler, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun rakamlar konusunda kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini iddia öne sürerek, "Bu açıklamalarla halkın karşısında zor durumda kalıyoruz. Başkan giydirilmiş ücretlerle birlikte her ay elimize ayda 3 bin 686 TL ücret geçeceğini söylüyor" dedi. İşçiler geçen aralık ayı maaş bordolarını göstererek sözleşme öncesi ellerine geçen paranın 2 bin 227 TL olduğunu söyledi.

BAŞKAN SELVİTOPU AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Belediye şirketi KAR-BEL işçilerinin greve başlamasının ardından yazılı bir açıklama yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "KAR-BEL A.Ş. bünyesinde çalışan bir işçinin sosyal hakları ile birlikte ortalama 3 bin 110 TL aylık geliri bulunmaktadır. Sendika toplu iş sözleşme taslağına göre ortalama yüzde 40'lara varan bir artış talep etmiştir. KAR-BEL A.Ş., DİSK'e bağlı Genel İş Sendikasına, çalışan işçilerin mevcut gelirlerine ek olarak yıllık 43 yevmiye (Yıllık yaklaşık 3 bin 600 TL, aylığa yansıması 300 TL) ikramiye + ücretlere ve sosyal haklara yüzde 7 artış + iki adet bayram fişine ek olarak üçüncü bir bayram fişi (Her bir bayram fişinin ederi 235 TL) teklifte bulunmuştur. Tüm bu teklifler sonucu bir işçinin aylık gelirine yaklaşık yüzde 18.52 (576 TL) oranında artış yansımakta ve mevcut aylık geliri de yaklaşık 3 bin 686 TL olmaktadır. Bu nedenle teklif edilen artış oranı, çalışanlarımızı hayat pahalılığına ezdirmeyecek bir oran olup kamuoyuna saygıyla sunulur" demişti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.