Dolar 32,5822
%0.33
Euro 34,7960
%0.18
Altın 2.509,000
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da İlçe Başkanı seçime müdahale etti iddiası

Karabağlar'da İlçe Başkanı seçime müdahale etti iddiası

Karabağlar Belediye Meclisi Üyesi Vahap Batuhan, Karabağlar Sarıyer Mahallesi'nde yapılan delege seçimine İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'ın oy verme alanının kapısında durarak müdahale ettiğini, kendileri duruma tepki gösterdiğinde ise polis çağırdığını söyledi. Batuhan ayrıca İl Yöneticisi Çetin Özdemir'in ilçeye ailesinin kaydını taşıyarak dolgu üye kaydı yaptığını ve ilçede 15 işçiye iş vaadinde bulunduğu iddia etti. Öte yandan Karabağlar’da seçime müdahale ettiği iddia edilen CHP İl Yöneticisi Çetin Özdemir'den açıklama geldi. Başkan kapıda durdu, il yöneticisi iş sözü verdi

  • Ege Postası
  • 16.09.2017 - 22:24

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Karabağlar İlçe Örgütü Sarıyer Mahallesi Delege seçimlerinde İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız 'ın seçime bizzat müdahale ettiği iddia edildi. İlçede Belediye Meclisi Üyesi Vahap Batuhan komşu mahallede yapılan seçimlerde İlçe Başkanı'nın müdahil olduğu bilgisi gelince seçim yapılan alana gittiğini belirterek, "Karabağlar Sarıyer Mahallesi'nde İlçe Başkanı kapıda oturarak gelen üyeleri yönlendirdi. Oy kullanılacak kapıda İl Yöneticisi'yle birlikte durdu. Resmen yönlendirme yaptılar. Biz itiraz edince polis çağırdı oraya. Beni arkadaşlarımız delege seçiminde çağırdılar. İl yöneticisi ile burada yaşam hakkı vermiyorlar birlikte" dedi.

"AİLESİNİ TAŞIDI"

İl Yöneticisi Çetin Özdemir'in kendi hanesine Bornova'da oturan ailesinden 20 kişiyi kaydettirdiğini, dolgu üye yaptığını söyleyen Batuhan, Özdemir'in üyelere iş vaadinde bulunduğunu da iddia etti. Batuhan, "Tek başlarına 20 dolgu üye kaydı yaptılar. İl Yöneticisi Çetin Özdemir de müdahale etti. Kimseyi de yaklaştırmadılar. İtiraz sonrası bizi uzaklaştırdılar. En az 15 üyeye iş sözü vermiş. 'Ben il yöneticisiyim iş bulurum size' demiş.  Adaletsizce bir seçim çalışması yapmışlar. Arkadaşlar karşılarında itiraz edemiyorlar sindirmişler.  İl yöneticisi resmen iş sözü vererek taraf tuttu. İşe alırım diye söz veriyor burada ablukaya almışlar. Partili arkadaşlarımızı sindirmişler zulmediyorlar" ifadelerini kullandı.

SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI TEPKİ OLDU!

Sinirlerin gerildiği Sarıyer Mahallesi'nde sonuçların açıklanmasından sonra  İl Yöneticisi Çetin Özdemir'e orada bulunan partililer tepki gösterdi. Özdemir gelen tepkilerin artmasından  sonra çağırılan polis aracıyla olay yerinden ayrlldı.

"ADİL SEÇİMİ HAZMEDEMEYİNCE KAVGA ÇIKARDILAR"

Karabağlar’da seçime müdahale ettiği iddia edilen CHP İl Yöneticisi Çetin Özdemir'den açıklama geldi.

CHP İzmir İl Yöneticisi Çetin Özdemir, CHP Karabağlar İlçe Örgütü Sarıyer Mahallesi delege seçimlerinde listeye müdahale ettiği yönünde bir internet sitesinde çıkan haberleri yalanladı. Özdemir, “Belediye Meclis üyesi Vahap Batuhan listesi kazanamayınca yaptığı açıklamalarla beni ve ilçe başkanımız Ali İhsan Yıldız’ı karalıyor. Yıllardır bu mahallede kendisi üyeye baskı yapıyordu şimdi adil bir seçim sonucu kaybedince hem bize saldırdı hem de bizi asılsız iftiralarla karalamaya çalışıyor. Bir il yöneticisi olarak bana ve ilçe başkanımıza sorulmadan tek taraflı, üzerimize atılmış yalan dolan iftiralarla dolu haberler nedeniyle ben de bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım” dedi.

KÜFÜR EDEREK ÜZERİMİZE SALDIRDILAR

Uzun yıllardır Sarıyer Mahallesinde kalabalık bir aile olarak yaşadıklarını belirten Özdemir, “Vahap Batuhan 20 dolgu üye kaydı yaptığımızı iddia etmiş. Bizim böyle entrikalara ihtiyacımız yok. Biz uzun yıllardır burada hatta 4 katlı bir apartmanda yaşayan kalabalık bir aileyiz. Kimseye ne müdahale ettik, ne iş sözü verdik, ne de partililerimizi ablukaya alma gibi bir durum söz konusudur. Benim kendi ailemdir bizi desteklemişlerdir hepsi bu. Vahap Batuhan, Abdullah Batuhan, Nuri Batuhan ve getirdikleri insanlar bizim liste kazanınca küfürlerle bize saldırdı, üzerimize yürüdüler ve kahvehanenin camlarını dahi kırdılar. Mahallede oturmayan insanları getirerek partililerimizin özgürce oy kullanmasını engellediler. Üyelerimizin bir kısmı onlar yüzünden oy kullanamadı. Olay yerine polis geldi ve ben aralarından ancak polis eşliğinde ayrılabildim” açıklamasını yaptı.

SEÇİMLER BİRER DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLSUN

Parti içindeki demokrasi şöleni olması gereken bu yarışın bir savaşa döndürülmeye çalışıldığını ifade eden CHP İzmir İl Yöneticisi Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz bu sürecin gerek Karabağlar’da gerek diğer ilçelerde parti içinde bir demokrasi şöleni havasında geçmesi için çalışıyoruz. Ama maalesef bu tarz muhalefet yapacağız diye işin rengini kaçıranlar ve bizleri bu açıklamaları yapmak zorunda bırakan partililerimiz var. Temennimiz bu tarz olayların yaşanmaması, bu yarışın bir kazananın olduğunun kabul edilmesi ama savaş ortamına dönüştürülmemesidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.