Dolar 32,5972
%0.38
Euro 34,7297
%-0.01
Altın 2.499,090
%0.59
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da mezar krizi kapıya dayandı

Karabağlar'da mezar krizi kapıya dayandı

Karabağlar ilçesinin Uzundere semtinde yer alan ve uzun yıllardır hizmet veren mezarlık kapasitesi dolduğundan ötürü gömüye kapatıldı. Karabağlar'da mezar krizi kapıya dayandı

  • Ege Postası
  • 08.08.2017 - 13:52

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir genelinde yaşanan mezarlık sıkıntısına çözüm arayan ve çoğu zaman kamulaştırma yaparak yeni araziler satın alma yoluna giden İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldı. Karabağlar'daki Uzundere Mezarlığı kullanıma kapatılırken, yerine inşa edilen yeni mezarlık alanı ise henüz bitirilemedi.

UZUNDERE'NİN YERİNE TIRAZLI

Karabağlar'da Büyükşehir Belediyesi'nin yetki ve sorumluluğunda bulunan Uzundere Mezarlığı artan nüfus yoğunluğu ve kapasite karşısında yetersiz kaldı. Büyükşehir Belediyesi defin kapasitesi dolan mezarlık alanını gömüye kapatma kararı aldı. Alternatif yer için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi ilçede bunun yerine açılacak ikinci bir büyük mezarlık ile ihtiyaca cevap vermeye çalışacak.

ESKİ TESİS DOLDU, YENİSİ İSE HENÜZ BİTİRİLEMEDİ

Uzundere'nin gömüye kapatılmasının ardından ilçeye hizmet vermesi beklenen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Tırazlı Mahallesi'ndeki yeni mezarlığın yapımı ise devam ediyor. Toplam 4 bin 134 kabir kapasitesi bulunan ve 22 bin 600 metrekarelik alanda inşa edilen yeni Tırazlı Mezarlığı'nda çalışmalar yarı yarıya tamamlandı. Tesisin yapımının ise yıl sonunda tamamlanması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.