Dolar 32,5585
%0.14
Euro 34,9022
%0.69
Altın 2.433,630
%0.03
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da mutlu son!

Karabağlar'da mutlu son!

Karabağlar ilçesinde hayatı durduran greve 4'ünci günün sonunda nokta koyuldu. Belediye ve 915 personeli temsil eden sendika arasında yapılan son dakika görüşmesinde uzlaşmaya varıldı. 4 günlük greve nokta

  • Ege Postası
  • 03.02.2017 - 22:32

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karababağlar Belediyesi'nde önceki gün greve giden 915 çalışan yarından itibaren yeniden işbaşı yapıyor. İlçede hayatı durduran ve birçok belediye hizmetinin kesintiye uğramasına yol açan 4 günlük grevin ardından belediye ile personeli temsil eden yetkili sendika arasında uzlaşmaya varıldı.

SON TOPLANTININ ARDINDAN ANLAŞMA SAĞLANDI

Karabağlar'da dördüncü güne giren grev yapılan kritik zirvenin ardından noktalandı. Akşam saatlerinde belediye binasında son kez masaya oturan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, KARBEL A.Ş. yönetimi ve 915 çalışanı temsil eden DİSK Genel-İş Sendikası yöneticileri arasında uzlaşma sağlandı. Grevle noktalanan toplu sözleşme sürecinin ardından taraflar arasında varılan mutabakatla birlikte işçiye taban ücretlerinde yaklaşık yüzde 9 oranında zam yapılacak. Yeni toplu sözleşmeyle birlikte personelin ikramiye, izin ve sosyal haklarında çeşitli iyileştirmelere gidilirken, detayların ise önümüzdeki günlerde yapılacak imza törenin ardından duyurulacağı öğrenildi.

ÇÖPLER TOPLANMAYA BAŞLANACAK

Grevle birlikte ilçede kesintiye uğrayan temizlik, çöp toplama, park ve bahçelerin bakım onarımı, cadde ve sokaklardaki tamirat tadilat faaliyetleri ile idari hizmetler yarından itibaren devam edecek. Karabağlar sokaklarını vuran grevin noktalanmasıyla birlikte vatandaşlar da rahat nefes alırken, ilçe genelinde başlatılacak kapsamlı temizlik çalışmalarıyla birlikte çöpler sabah saatlerinden itibaren yeniden toplanmaya başlayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.