Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'dan dördüncü etap hamlesi: İmar devriminde son perde

Karabağlar'dan dördüncü etap hamlesi: İmar devriminde son perde

İzmir'de çarpık kentleşme ve plansız yapılaşma ile öne çıkan ilçelerden Karabağlar'da sorunların giderilmesi için belediyeden yeni bir hamle daha geldi. İlçe belediyesi geçtiğimiz yıl başlayan imar revizyonunda yeni etap için düğmeye bastı. Karabağlar'dan dördüncü etap hamlesi

  • Ege Postası
  • 03.01.2017 - 10:52

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar'da ilçenin kangreni haline gelen ve 30 yıldır kullanımda olan eski imar planları etap etap değişiyor. Geçtiğimiz yıl üç ayrı bölge için mevcut planları revize ederek güncelleyen Karabağlar Belediyesi, rotayı Yeşilyurt ve Bozyaka'ya çevirdi.

Karabağlar'da uzun yıllardır yaşanan imar sıkıntısı ve plan çıkmazı adım adım çözüme kavuşuyor. İlçede belirlenen 5 ayrı alanda planlama çalışmalarını etap etap yürüten Karabağlar Belediyesi’nden merakla beklenen dördüncü hamle de geldi. İlçenin en yoğun yerleşim alanlarından olan Yeşilyurt ve Bozyaka'da toplam 172 hektar alanı kapsayan yeni imar planlarıyla ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı.

Kuzeyde İnönü ve Halide Edip Adıvar Caddeleri, doğuda Eskiizmir Caddesi, güneyde Saim Çıkrıkçı, Yıldız, Mızraklı ve Polat Caddeleri ve batıda ise Filiz ve Gazeteci Hasan Tahsin Caddeleri ile sınırlanan Yeşilyurt ve Bozyaka bölgesi için hazırlanan yeni imar değişikliği İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ardından Karabağlar Belediyesi'nde meclis onayına sunulacak. Bahçelievler Gülyaka Mahalleleri'nin kapsayan değişikliğin yanı sıra, yine aynı bölgede Vatan ve Bozyaka Mahalleleri ile sınırlanan 166 hektarlık alan için de hazırlanan benzer revizyon meclis tarafından değerlendirilecek. Bölgeyle ilgili hazırlanan yeni planlar uyarınca yeşil alan, yol ve sosyal donatı alanlarında iyileştirmelere gidilirken, yapılan düzenleme bölgede uzun yıllardır yaşanan plan karmaşasına da son verecek. Hazırlanan yeni planlar aynı zamanda bölgede dönüşümün de önünü açmış olacak.

Öte yandan, daha önceden hazırlanan üç ayrı etap için yapılan imar değişikliklerine de itirazlar gelmeye devam ediyor. Belediyenin geçen yıl planlama sürecini tamamladığı 1'inci Etap Vatan–Ali Fuat Cebesoy Mahallesi Revizyon İmar Planı, 1'inci Etap Üçkuyular–Şehitler Mahallesi Revizyon İmar Planı ile 1'inci Etap Üçkuyular-Hatay Kesimi Revizyon İmar Planı için gelen itirazlar ise kısmen kabul edildi. Planların yürürlüğe girmesiyle birlikte ilçenin en büyük sıkıntılarının da adım adım çözüme kavuşacak. İlçe belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürütülen ve Karabağlar'ın tamamını kapsayacak söz konusu imar hamlesinin bu yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Kentsel dönüşümde rota Konak'a çevrildi: Sıra Ballıkuyu'da

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.