Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7899
%0.17
Altın 2.509,200
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar halkından planlara 4'üncü veto

Karabağlar halkından planlara 4'üncü veto

Karabağlar ilçesinin Cennetçeşme ve Limontepe bölgesinde dört yıldır tıkanan kentsel dönüşüm projesine yine itiraz yağdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 101 hektarlık dönüşüm bölgesi için hazırladığı 4’üncü imar planları da yöre halkı tarafından vetoyla karşılık buldu. Karabağlar halkından planlara 4'üncü veto

  • Ege Postası
  • 05.01.2017 - 11:59

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar'da 2012 yılındaki Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alan Cennetçeşme ve Limontepe semtinde yaşanan kriz dinmek bilmiyor.

DÖNÜŞÜMDE HÜSRAN: PLANLARA 4’ÜNCÜ İTİRAZ

Bakanlığın toplam 16 mahalle ve 100 bine yakın vatandaşın kaderini çizecek kritik dönüşüm projesi için hazırladığı dördüncü imar planları da halktan itirazla karşılık gördü. Bakanlık tarafından riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan 540 hektarlık bölgenin 101 hektarı için hazırlanarak askıya çıkartılan yeni imar düzenlemesine bölge halkı ve dernekler karşı çıktı.

BÖLGE HALKINDAN VETO

Bayraklı’daki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yapan vatandaşlar bakanlığı bir kez daha protesto etti. İl Müdürlüğü önünde topladıkları 477 itiraz dilekçesini kuruma sunan halk adına açıklamada bulunan Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği Başkanı Halil Ecevit “Daha önce çıkan 3 plana itirazlarımıza cevap verme gereği duymayarak bundan sonra da orada yaşayan halkı, halkın isteklerini, düşüncelerini göz ardı edeceğini buraya itiraza gelen bizleri süreci provoke etmek, şov yapmakla suçlamasından bellidir. Her gün yeni torba kanunlar çıkararak mücadele etmemizi engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Elektrik, su affı çıkarıp kandıramadıkları bizleri toplu dava açma hakkımızı engellemeye çalışarak,her itirazımıza karşılık yeni planlar çıkararak hiçbir şekilde kandıramayacaklar” dedi.

“GEREKİRSE 400 SEFER İTİRAZ EDECEĞİZ”

Karabağlar ilçesinde TOKİ’ye devredileceği söylentileri yayılan askeri alanları işaret eden Ecevit konuşmasına şöyle son verdi: “Amaç burada sosyal donatı alanları yaratmak ise ilçemizde yaklaşık 300 hektarlık boş alan bulunmaktadır. Burada amaç ihtiyaç duyulacak hastane, kültür merkezi, okul, spor alanları yapmaksa, halka hizmet etmekse, amaç hazinenin boş alanları değerlendirmeyip bizim yaşam alanlarımıza göz dikmesi akla başka amaçlar getiriyor. Bunun da adı  inşaat sermayesine rant aktarımıdır. Çünkü Türkiye deki ekonomi inşaat çarkı üzerinden döndürülmektedir.” Dernek Başkanı Ecevit ayrıca kentsel dönüşümde halk unsurunun yok sayıldığını belirterek, “Gerekirse 4 değil, 400 defa da planlar askıya çıksa itiraz edeceğiz” şeklinde konuştu ve itirazlar dikkate alınmadığı takdirde mahkemeye gideceklerini duyurdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.