Dolar 32,3155
%0.2
Euro 35,0947
%-0.08
Altın 2.293,450
%0.7
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar kabuk değiştirecek

Karabağlar kabuk değiştirecek

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu'nu ziyaret etti. Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'nin bugüne kadar yaptığı çalışmalar ile önümüzdeki süreçte gerçekleştireceği projeler hakkında dernek yönetimini bilgilendirdi.

  • Ege Postası
  • 23.02.2017 - 12:45

Karabağlar'ın tüm imar planlarını yenilediklerini, kentsel dönüşüm projeleriyle de ilçenin ivme kazanacağını belirten Selvitopu, “Karabağlar kabuk değiştirecek” dedi. Ziyaretin sonunda dernek üyeleri, Başkan Selvitopu’na hoş bir sürpriz yaparak Erzurum yöresi türkülerini seslendirdiler.

Karabağlar'ı sosyal belediyecilik anlayışıyla, açık, şeffaf, katılımcı bir biçimde yönetmeyi sürdüren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu'nun konuğu oldu.

Ziyarette Federasyon Başkanı Muzaffer Okumuş ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Okumuş, Başkan Selvitopu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Federasyon olarak İzmir'de bulunan diğer dernekler ve sivil toplum kuruluşları gibi İzmir'e katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Anadolu değerlerini yaşatmanın önemine değinen Okumuş, sivil toplum kuruluşu olarak karşılıklı diyalogları eksik etmeden, İzmir'in ve ülkenin sorunlarını da sahiplenerek ilgili yetkililere duyurmaya çalıştıklarını ifade etti.

ERZURUM'UN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Ziyarette konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, Erzurum'a ve halkına yabancı olmadığını, 1 yıl Erzurum'da bulunduğunu ve  süreçte hiç yabancılık çekmediğini söyledi. Erzurum Kongresi ile Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı illerin başında Erzurum'un geldiğini vurgulayan Selvitopu, Karabağlar'da Erzurumlular'ın da yoğun olarak yaşadığını dile getirdi.

Karabağlar'ı İzmir'in önemli merkezlerinden birisi haline getirmeye çalıştıklarını belirten Selvitopu, önümüzdeki yıllarda Karabağlar'ın gelişme potansiyelini ortaya koyacağını ifade etti. Selvitopu, Karabağlar'ın tüm imar planlarını yenilediklerini, kentsel dönüşüm projeleriyle de ilçenin ivme kazanacağını söyledi ve halkın görüş ve önerilerinin dikkate alındığı yeni imar planlarıyla da kentin önünün açılacağına dikkat çekerek, “ Karabağlar'ı gelişen, dönüşen, modern bir ilçe haline getirmeye çalıyoruz." dedi.

Konuşmasında kentsel dönüşüme de önemli bir yer ayıran Başkan Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirmiş olduğu Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin başlamasından bu yana uzlaşmaların hızlandığını dile getirdi ve kentsel dönüşüm projeleriyle Karabağlar'ın kabuk değiştireceğini ve geleceğe dönük Karabağlar'ın temellerinin atıldığını belirtti.

İNSAN ODAKLI HİZMET

Başkan Selvitopu, hayata geçirecekleri farklı sosyal, kültürel projelere ilişkin de bilgilendirmelerde bulundu ve  Karabağlar'da insanların daha iyi bir yaşam sürmeleri için çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi:  "Amaç insana hizmet etmek, sonuçta bu ülkede yaşayan bütün insanlar bizim insanımız. Siyasi düşünce ve görüşleri ne olursa olsun, biz yerel yönetim olarak insana hizmet etmek arzusundayız, görevimiz bu."

Başkan Selvitopu’nun konuşmasının ardından yeniden söz alan Federasyon Başkanı Muzaffer Okumuş, Erzurum'u İzmir'e tanıtmak için etkinlikler yapmayı planladıklarını, belediyenin de yer desteği ile güzel bir etkinlikle Erzurum'un mutfağı ve kültürüyle İzmirliler'e daha iyi tanıtılacağını söyledi. Karabağlar'ın başarılı bir şekilde yönetildiğini ifade eden Okumuş, Başkan Selvitopu'na çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaret sonunda Selvitopu'nun Erzurum yöresi türkülerini de sevdiğini bilen Okumuş ve yönetim kurulu üyeleri, kendisine hoş bir sürpriz yaparak yöresel türküleri seslendirdiler.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.