Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar karıştı; İtiraz yağmuru

Karabağlar karıştı; İtiraz yağmuru

Karabağlar Bahar Mahallesi'nde, geçen Cumartesi günü, CHP'nin yaptığı mahalle delege seçimlerine İl Yöneticisi İrfan Can ve İlçe Yöneticisi Ahmet Şafak'ın müdahale ettiğini öne süren bazı Belediye Meclis Üyeleri ve CHP Bahar Mahallesi üyeleri tutanak tutarak itirazda bulundu.  Sarıyer'de de itirazlar peş peşe geldi. Gözlemci belediye meclis üyesi Vahap Batuhan disipline verildi. İtiraz yağmuru... O üye disiplinde

  • Ege Postası
  • 19.09.2017 - 11:33

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Bahar Mahallesi'nde mavi ve beyaz listenin karşılaştığı delege seçimlerinde İlçe Yöneticileri tarafından beyaz listenin kazandığı açıklanmıştı. Mavi liste temsilcileri ve mahalle üyelerinin bir kısmı bu karara itiraz ederek tuttukları tutanağı Genel Başkanlık, İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı'na yolladı. Yapılan seçimde usulsüzlük olduğunu ifade eden partililer sandık başında görevli isimlerin açıkça taraflı olduklarını beyan ettiklerini öne sürdü. Tutanak'ta "İlçe Başkanlığı tarafından seçim görevlisi olarak belirlenen Belediye Meclis Üyesi ve İlçe Yöneticisi Ahmet Şafak'ın taraflı olması, Bahar Mahallesi üyelerinden Şehriban Keskin Çaylak'a 'Beyaz listeye oy ver' demesiyle de üyeler tarafından tepkiye neden olup taraf oluşunu kesinleştirmiştir. Yönetimin bu konuda daha hassas ve adil davranıp tarafsız olan bir yetkiliyi görevlendirmesi gerekirdi" ifadeleri yer aldı.

"SANDIK KAÇIRILDI"

Sandıkta kimlik ibraz edilmeden oy kullandırıldığını da iddia eden üyeler İl yöneticisi İrfan Can'ın davranışlarını da tutanağa geçirdi. Can'ın sandıkların sayımı bitmeden gözlemcileri dışarı çıkardığının iddia edildiği tutanakta "Kimlik ibraz edilmeden oy kullanıldığı mahalle üyelerimiz tarafından  görülmüştür. Bahar Mahallesi seçimlerinde yapılan bu usulsüzlüklerin yanında beyaz listede yer alan ayıca İl Yöneticisi olan İrfan Can'ın, oy pusulası sayımı sırasında sayım sonuçlanmadan, bizlerin sözlü itirazları dinlenmeden içeriye girerek 'çıkarın şunları dışarıya' sözleri, partimizde yetkili olan bir yöneticiye kesinlikle yakışmamaktadır. İlçe görevlisi de delege adayı olan İl Yöneticisi İrfan Can'ın emirlerini dinleyerek sonucu kesinleştirmeden oy pusulaları ve zarfları alarak tutanak tutmadan apar topar seçim yerinden kaçırmışlardır. Kazandıklarını iddia ettikleri seçim yerinden tutanak tutulmadan pusulalar neden kaçırılır'" ifadeleri kullanıldı.

"YERLE BİR EDİLDİ"

İtiraz eden partililer Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine atıfta bulundukları tutanakta "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içinde olması gerektiğini söyledi, adalet, barış ve hoşgörü söylemleri maalesef bu yöneticiler tarafından yerle bir edilmiştir. Seçimde usulsüzlük yapıldığı ve bu tür müdahalelerde bulunan kişiler hakkında gerekli işlemin yapılması, aynı zamanda seçimin tekrarlanmasını biz Bahariye Mahallesi Üyeleri ile dışarıdan gözlemci olan Karabağlar Belediye Meclis Üyeleri tarafından imza altına alınmıştır" denildi. 

KARABAĞLAR SARIYER'DE SULAR DURULMADI

Karabağlar Sarıyer Mahallesi'nde önceki gün gündeme gelen Vahap Batuhan ve İl Yöneticisi Çetin Özdemir arasında polemiğe neden olan hukuksuzluk tartışmasında Belediye Meclisi Üyesi Batuhan'ın disipline sevk edildiği öğrenildi. İl Yöneticisi Özdemir'in "Daha önce demokrasi yoktu" sözlerini değerlendiren Batuhan "Demokrasi yoktu da 2 yıl önce tek üye olarak kaydolduğu partide nasıl il yöneticisi oldu'" sorusunu yöneltti.

CHP'nin Karabağlar Sarıyer mahallesinde yapılan delege seçimine itirazlar ve tartışma gölgesi düştü. İl Yöneticisi Çetin Özdemir İle İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'ın seçimlere müdahale ederek tartışmalara sebep olduğu iddia edilen Sarıyer'de üyeler tarafndan gözlemci olarak çağırılan Belediye Meclisi Üyesi Vahap Batuhan "Karabağlar Sarıyer Mahallesinde İlçe Başkanı kapıda oturarak gelen üyeleri yönlendirdi. Oy kullanılacak kapıda İl yöneticisiyle birlikte durdu" iddiasında bulununca, İl Yöneticisi Özdemir'den "Belediye Meclis üyesi Vahap Batuhan listesi kazanamayınca yaptığı açıklamalarla beni ve ilçe başkanımız Ali İhsan Yıldız’ı karalıyor.  Ali İhsan Yıldız’ı karalıyor. Yıllardır bu mahallede kendisi üyeye baskı yapıyordu şimdi adil bir seçim sonucu kaybedince hem bize saldırdı hem de bizi asılsız iftiralarla karalamaya çalışıyor" yanıtı gelmişti. 

"BENİM ORADA DELEGEM YOK"

Batuhan, Özdemir'in sözlerine yanıt verme zorunluluğu hissettiğini belirterek kendisinin Sarıyer Mahallesi'nde hiç bir şekilde seçimlerle ilişkisi bulunmadığını söyledi. Mahalle'deki üyelerin haksızlıklar nedeniyle kendisini gözlemci olarak davet ettiğini, bunun üzerine yeğeni ve aynı zamanda CHP Kurultay Delegesi olan Abdurrahman Batuhan ile mahalleye gittiklerini anlatan Batuhan, "Kendisi bugüne kadar orada demokrasi yoktu, zorla bu işleri yapıyorlardı açıklaması yapmış.  Bundan 2 yıl önce kendisi bu partiye katıldı. Gelir gelmez tek üyeyken bu partide demokrasi yoktuysa nasıl delege old? Çetin Özdemir'i bu bahsettiği arkadaşlar il yönetimi için önerdiler. Benim orada hiç delegem olmadı, orada da hiç seçime katılmadım. Bu dönem haksızlıklardan dolayı, partilileri ötekileştirdiği için bana şikayet geldi oraya çağırılarak gittim. Onun karşı listesinde olan arkadaşları delege arkadaşlarıydı.  Vahap Batuhan'ın olayla ilgisi yok" dedi.  

"MAHALLELİYE SORUN"

Batuhan konuyu mahalleli ile görüşebileceklerini de ifade ederek "Abdurrahman Batuhan da  benim yeğenim ve kurultay delegesi. Birlikte gittik. Orada İlçe Başkanıyla birlikte kimliksiz oy kullandılar diye tepki gösterdiler.  Kesinlikle suçlamaları kabul etmiyorum. Mahallede olanları mahalleliye soralım. Karşısındakiler onunla birlikte delege olanlar. Benim ailem ve benden kimse yok. Mağduriyetleri nedeniyle beni çağırdılar 'gel hakkımızı hukukumuzu koru' dediler. Kendisi İl Yöneticisi. İlçe başkanının karşı listeye atadığı bir görevlisi bile yok. Dilekçeler verildi gerekçede bunlar belirtiliyor. İki dilekçe verdiler" diye konuştu. Batuhan disipline sevk edilmesini ise şu sözlerle değerlendirdi  "Bizi disipline verseler de CHP'den kimse koparamaz.  Biz iki yıllık partili değiliz. Atadan gelme bu partiliyiz. Üyeliğimizi bile düşürseler biz sonuna kadar CHP'liyiz."

İKİ DİLEKÇEYLE SEÇİME İTİRAZ

Öte yandan Sarıyer mahallesinde yaıplan seçimde hukuksuzluklar olduğunu iddia eden 2 itiraz dilekçesi, İlçe Başkanlığı, İl Yönetimi ve Genel Başkanlığa iletildi. Dilekçelerde, İl Yöneticisi Çetin Özdemir'in sandık gözlemcisini içeriye aldırmadığı iddia edildi. Ayrıca dilekçelerde "Özdemir'in 2 katlı bir eve dışarıdan üye yazdırarak seçime gölge düşürdüğü, 10 kişiyi kaydettirdiği, askı süresince listeleri görme ve itiraz haklarının ellerinden alındığı, İl Yöneticisi Özdemir'in  görevlilerin yanından ayrılmayarak etki altına aldığı ve karşı listenin gözlemcisinin sandık bölgesine girmesine engel olduğu, İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'ın seçim bölgesinde bulunarak mavi listeye oy verin deyip üyeler üzerinde baskı kurduğu, hazirunda adı bulunmayan Fehmi Ceran isimli bir kişinin delege olarak listeye yazıldığının tespit edildiği, İsmi geçen kişinin muhtar adayı olduğu ve üyeler üzerinde baskı kurulmak istendiği gerekçesiyle yazıldığı" iddiaları da yer aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.