Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar stant açtı, el emekleri görücüye çıktı

Karabağlar stant açtı, el emekleri görücüye çıktı

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Kadın Festivali, Kültürpark’ta düzenlenen coşkulu törenle başladı. Festival kapsamında düzenlenen Kadın Emeği Fuarı'nda, Karabağlar Belediyesi'ni açtığı stantlar göz doldurdu. Toplam bin 200 kursiyerin el emeği ürünleri görücüye çıktı.

  • Ege Postası
  • 09.03.2017 - 09:51

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Kadın Festivali renkli görüntülere sahne olurken, Kültürpark 3 No'lu Hol'de açılan Kadın Emeği Fuarı'na katılan Karabağlar Belediyesi de katılımcıların büyük beğenisini topladı.

10 ayrı stantta sergilendi

Karabağlar Belediyesi’nin 8 semt merkezi bünyesinde, çeşitli konularda eğitim alan toplam bin 200 kursiyerin el emeği göz nuru ürünleri, Kadın Emeği Fuarı'nda 10 adet stantta sergilenmeye başladı. Semt merkezlerinin yanı sıra, Karabağlar Belediyesi'nin desteklediği Kavacık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Kar-Gönül Çevreci Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Karabağlarlı kadın muhtarlar ile Uzundere Köyü'nde çeşitli alanlarda üretimlerini sürdüren kadınlar da fuarda stantlarıyla yer aldılar.

Takıdan giyime, geleneksel el sanatlarından çeşitli yiyeceklere değin geniş bir yelpazede yer alan ürünler, fuar ziyaretçilerinin büyük beğenisini topladı.

Eşiyle birlikte stantları ziyaret etti

Festival açılış töreni sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu ile Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Eşi Fügen Selvitopu ile birlikte fuarda yer alan stantları gezdiler.

Karabağlar Belediyesi'nin desteği ile fuarda yer alan stantlara özel önem veren Başkan Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu ile birlikte tüm stantları ziyaret ederek ürünlerini sergileyen kadınlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Desteğimizi sürdüreceğiz

Stantlarda ürünlerini sergileyen kadınların Emekçi Kadınlar Günü'nü de kutlayan Başkan Selvitopu, kadın emeğinin toplumumuzda hak ettiği yeri alması ve ön plana çıkması için desteğini sürdüreceğini dile getirdi. Başkan Selvitopu, “ Bu desteğimiz önümüzdeki yıllarda daha da güçlü bir biçimde devam edecek. Karabağlar Belediyesi olarak, kadınların toplumsal yaşam içerisinde, çalışma alanı içerisinde hak ettikleri yeri almaları için, üretim, satış ve pazarlama gibi konularda desteğimizi sürdüreceğiz. Tüm kadınlarımızın Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Tüm İzmirlileri stantlarımıza davet ediyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.