Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlarlı annelere kolaylık

Karabağlarlı annelere kolaylık

Karabağlar Belediyesi yaptığı sosyal projelerle adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 21.01.2017 - 10:31

Belediye, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve semt merkezlerine eğitim, danışmanlık veya seminer hizmeti almak için gelen annelerin çocukları için oyun odası yaptı. Bu sayede anneler gönül rahatlığı ile çocuklarını oyun odasına bırakıp eğitimleri bitince de alıyor.

Karabağlar Belediyesi’ne bağlı Bozyaka’da bulunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’yle, Limontepe ve Cennetçeşme semt merkezleri’nde başlayan bu uygulama, ailelerin yanı sıra çocukların da beğenisini kazandı. 

Sosyalleşmelerine katkı koyuyor

Haftaiçi mesai saatleri içerisinde ücretsiz olarak verilen danışmanlık hizmetleri, eğitim çalışmaları ile belediyenin düzenlendiği etkinliklere katılan kadınlar, çocuklarını oyun odasına bırakıyor. Çocuklara, uzman eğitmenler eşliğinde anaokulu müfredatına uygun atölye çalışmaları yapılıyor. Çocukların aldıkları eğitimler sayesinde sosyalleşmesi, paylaşmayı öğrenerek topluma faydalı bir birey olarak yetişmesi amaçlanıyor. Ayrıca aileler de istedikleri zamanda çocukları ile ilgili yetkililerden bilgi alabiliyor.

Çocukların gelişimine önem veriyoruz

Geçen yıl toplam 350 çocuğun yararlandığı çocuk oyun odalarına ilgi her geçen gün artarken, sömestr bitiminden sonra atölye çalışmalarının tekrar başlayacağı ifade edildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da oyun odalarını vakit buldukça sık sık ziyaret ederek, çocukların erken yaşta aldığı eğitimin önemine dikkat çekti. Çocukları çok seven Başkan Selvitopu, diğer semt merkezlerinde de çocukların oyun odalarından yararlanması için gerekli çalışmaların başladığını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.