Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaburun'da yeni şok! RES'ler ve balık çiftliklerinden sonra...

Karaburun'da yeni şok! RES'ler ve balık çiftliklerinden sonra...

İzmir'in ekolojik, doğal ve tarihi zenginlikleriyle öne çıkan Karaburun ilçesinde yeni bir kriz daha kapıda. Uzun süredir rüzgar enerji santralleri ve balık çiftlikleriyle mücadele eden Karaburun halkı ve çevreciler bu sefer de Yaylaköy'de açılması planlanan yeni maden ocakları nedeniyle şoka uğradı RES'ler ve balık çiftliklerinden sonra...

  • Ege Postası
  • 26.05.2017 - 09:05

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ege Bölgesi'nde yeni yeraltı zenginlikleri bulmak amacıyla rotayı İzmir'e çeviren Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü bu sefer Karaburun'u adres seçti.

MTA 50 HEKTARLIK ARAZİDE KAYNAK ARAYACAK

Karaburun ilçesinin Yaylaköy bölgesinde Değirmen Tepe ve Azap Tepe bölgelerinde yeni yeraltı kaynakları ile maden bulmak amacıyla düğmeye basan MTA, hazırlanan proje doğrultusunda bakanlıktan ÇED onayı istedi. İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yayınlanan ilana göre, yaklaşık 280 bin lira proje bedeli ile yarımada bölgesinde maden arama faaliyetleri başlayacak. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün 50 hektara yayılan alanda yürüteceği sondaj çalışmaları neticesinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın izniyle orman arazileri ve mera alanlarında yeni maden ocakları kurulmasının da önü açılacak.

HALK ÖZEL KORUMA İSTERKEN BU KEZ DE MADEN İZNİ GELDİ

Özellikle son dönemde yine bakanlık tarafından verilen izinlerle sayıları gün geçtikçe artan rüzgar enerji santralleri ve denizdeki balık çiftlikleri karşısında yıllardır çevre mücadelesi veren yöre halkı son gelişmelerin ardından bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Bakanlıktan gelen ÇED vizesinin ardından geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlayan kırsal bölgenin halkının, "Yarımadanın incisi" olarak tabir edilen Karaburun'un Özel Çevre Koruma Alanı (ÖÇKA) ilan edilmesi için yürüttüğü mücadele de bir kez daha havada kalmış oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.