Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karamollaoğlu: En büyük problem kutuplaşma!

Karamollaoğlu: En büyük problem kutuplaşma!

Saadet Partisi'nin İzmir İl Teşkilatının 6. Olağan Kongresine katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, siyasi partilerin artık ülke sorunlarını çözmek için metot üreten zihniyetler değil, karşıt görüşlüleri vatan haini ilan edecek düzeye gelen yapılar olduğunu kaydetti. Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu İzmir'de konuştu

  • Ege Postası
  • 19.03.2017 - 17:53

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, en büyük problemin ülkede yaşanan kamplaşma ve kutuplaşma olduğunu söyledi. İzmir İl Teşkilatının İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapılan 6. Olağan Kongresine katılan Karamollaoğlu, siyasi partilerin artık ülke sorunlarını çözmek için metot üreten zihniyetler değil, karşıt görüşlüleri vatan haini ilan edecek düzeye gelen yapılar olduğunu kaydetti. Ötekileştirme tehlikesine karşı öncelikle iktidara büyük görev düştüğünü ifade eden Genel Başkan Karamollaoğlu, “İktidar herkesi kucaklayacak. Bu olmazsa olmaz. Kendi ülkemizde birliğimizi sağlayamazsak, ifadelerimiz keskinleşirse huzur ortamını kim sağlayabilir. Kamplaşmanın önlenmesi, dile sahip olmakla mümkündür. Her bahanede kavga ederseniz huzur sağlanmaz.” diye konuştu.

Terör belasının sadece silahlı mücadele ile çözülemeyeceğine dikkat çeken Karamollaoğlu, askeri ve polisiye tedbirlerin yanı sıra bölge insanının tamamının kucaklanması gerektiğini belirtti. SP Lideri Karamollaoğlu, “Fetö bu devletin sinir uçlarına kadar girmiş. Kimin döneminde. Bu dönemde. Cumhurbaşkanımız özür diledi. İyi, çok güzel de. Sana bakarak onlara müsamaha gösterenler neden suçlanıyor. Yüz binlerin üzerinde insanlar işinden aşından edildi. Bu sayının içinde örgütle zerre kadar alakası olmamış bir sürü insan var. Hükümet yetkilileri de at izinin it izine karıştığını söylüyor. Siz bunların ibadet bölümü ile ihanet bölümünü aynı kefeye koyarsanız adalet olmaz. Yetkililer dikkat etmeli. Yanlışları düzeltmek için çok açık mekanizmalar oluşturulmalı." ifadelerini kullandı.

Ekonominin bambaşka bir raya girdiğini öne süren Temel Karamollaoğlu, “Üreten bir ekonomiden tüketen bir ekonomi modeline geçtiler. Yatırımlar tamamen sosyal amaçlara yöneltildi. Yollar, köprüler, tüneller, havaalanları yapılıyor. Evet, bunlar hayatı rahatlatır. Ama bunlar borçla yapılıyor. Bu yatırımlar parayı toprağa gömüyor. Bunlar bizi güçlendirmiyor. İşsizlik problemini çözmüyor. Dış ticaret açığını kapatmıyor. Üretken ve güçlü bir ekonomiye sahip değilseniz güçlü sayılmazsınız. Stat yapılan parayı üretime verseydiniz, stadı oradan kazandığınız parayla zaten yapardınız. Ekonomide adil ve üretime dönük bir düzen kurulmalıdır.” dedi.

16 Nisan’da yapılacak referandum konusuna da değinen Karamollaoğlu, şunları söyledi: “Bir kez daha hatırlatıyoruz ki; Saadet Partisi başkanlık sistemine karşı değildir. Bugün milletin önüne getirilen bu metne karşıdır. Bu konuda çekince ve endişelerimizi defalarca ifade ettik. Endişelerimiz dikkate alınsa, kuvvetler ayrımı ilkesi hayata geçirilmiş olsa ve yargı bağımsızlığı teminat altına alınmış olsaydı hiç tereddüdünüz olmasın ki biz bu değişikliğe ‘evet’ derdik.” 

Karamollaoğlu daha sonra partisinin il teşkilatına katılanlara rozet taktı.

Kongrede tek aday olan Zekeriya Hazırbulan ise, kongreden sonra ilk faaliyetlerinden birinin çelikleşme çalışması olacağına vurgu yaptı. Siyasi mücadelelerinde kimseyi ötekileştirmeyeceklerinin altını çizen Hazırbulan, “Milli Görüş davamızı hep beraber omuzlayacağız.” dedi.

Kongreye, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mesut Doğan ile Şerafettin Kılıç, genel idare kurulu üyeleri, ilçe başkanları, il ve ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, delegeler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. Tek listeyle yapılan seçimde 378 oy alan Zekeriya Hazırbulan, altı yıldır il başkanı olan Bayram Sakartepe’den görevi devralarak Saadet Partisi İzmir Teşkilatının yeni il başkanı oldu.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.