Dolar 32,4827
%0
Euro 34,8699
%0.18
Altın 2.421,690
%-0.04
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karataş anlattı: Asil yönetimde neden kadın yok'

Karataş anlattı: Asil yönetimde neden kadın yok'

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, üçüncü kez girdiği il kongresinde yeniden başkan seçilirken, 42 kişilik asil yönetim kurulu listesinde kadın yönetici olmaması dikkat çekti. Başkan Karataş'ın listesinde dikkat çeken detay

  • Ege Postası
  • 11.07.2017 - 14:28

EGE POSTASI - MHP İzmir İl Teşkilatının 12’nci Olağan İl Kongresi gerçekleşirken, Necat Karataş delegeden 3. kez vize aldı ve başkan seçildi.

2011’de atandığı il başkanlığında geçmişteki iki il kongresinde karşısında aday/adaylar yer alan Karataş, bu kez kongrede tek aday olarak yer aldı.

Necat Karataş'ın delegeden 'onay' alan listesinde 42 kişilik asil yönetim kurulunda dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı. Karataş'ın 42 kişilik yönetim kurulunun tamamı erkeklerden oluştu. Asil listede hiçbir kadın yönetici yer almadı. 

KADIN KOLLARINI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Karataş, asil yönetimde hiçbir kadın yöneticinin yer almamasının nedenini Ege Postası'na şu sözlerle anlattı;

"Ben yönetimde asil yedek olarak bakmıyorum. Yönetim kurulumuz 42 asil 42 yedek isim yani toplam 84 isimden oluşuyor. Asil listede kadın yönetici yok doğru ancak yedek yönetim listemizde 4-5 kadın yöneticimiz var. Asil yedek ayrımı yok bizde. Herkes asil yönetici gibi çalışacak. Kadın kollarımızı güçlendirmek istiyoruz. O nedenle kadın yöneticileri daha fazla orada değerlendirmek istedik. Kadın kollarımızda görev alanların ikinci bir görevi olmuyor. Bir kişi bir görev alabiliyor. Kadın kollarımızın yoğun çalışmaları olacak.  Mesele tamamen bu... Yoksa burası İzmir. İzmir açısından kadın siyasilerin öneminin ne kadar büyük olduğunu biliyoruz ancak kadın kollarımızı daha güçlü tutmak istedik."

Başkan Necat Karataş’ın Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: 

"Veysel Şahin, Sayit Şanlı, Ali Peynirci, Şevket Alptekin, Avni Güngüler, Serdar Seçgin, Süleyman Bozkurt, Bahadır Altınkeser, Latif Alaboğa, Fikri Atılbaz, Fikret Türkyılmaz, Kamil Karslı, Salim Arduçlu, Taşkın Işık, Yusuf Çoban, Levent Gülebastı, Merih Cerit, Seyit Ali Aslan, Bahattin Koyuncu, M. Osman Ölmez, Adem Akkaş, Adil Özyiğit, Rıza Palamutçu, Fatih Şimdi, Ahmet Emekli, M. Emin Yaramış, Bahri Zümrütoğlu, Cihan Demir, Recep Genç, Ömür Yetimoğlu, Erol Kaşıkara, Ahmet Coşar, Muhammet Şahin, Namık Tuncer, Abdullah Şahin, Mehmet Çelik, Cihan Andaç, Hakan Pirbudak, Abdullah Soylu, Sabri Çoruh, Mustafa Haspolat ve Alper Başer."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.