Dolar 32,5176
%-0.09
Euro 34,8249
%-0.12
Altın 2.427,490
%-0.11
Bist-100 9.696,00
%0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karataş'tan kongre öncesi çarpıcı mesajlar

Karataş'tan kongre öncesi çarpıcı mesajlar

2011'den bu yana MHP İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Necat Karataş, pazar günkü il kongresi öncesi Radyo Egepostası aracılığıyla önemli mesajlar verdi. MHP İzmir İl Başkanı Karataş Radyo Egepostası'na konuk oldu

  • Ege Postası
  • 05.07.2017 - 14:15

EGE POSTASI - Radyo Egepostası'nda, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı'nın hazırlayıp sunduğu Beyaz Masa programının konuğu MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş oldu.

2011'den bu yana MHP İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Karataş, pazar günkü il kongresi öncesi önemli mesajlar verdi.

İşte Karataş'ın programda öne çıkan konuşmalarından satır başları;

İLÇELERDE MEVCUT İSİMLERLE DEVAM KARARI ALDIK 

Eğer bir ilçede ilçe başkanı ya da yönetim kadrosuyla beraber çalışma iradesini ortaya koyuyorsanız, bir sorun yaşamıyorsanız, ilçe başkanları ve yönetimlerinin samimiyetini görünce, vatandaşla seçmenle iletişimde sıkıntı  yaşamadıklarını da tespit edince mevcut başkanlarla kongrelerde devam etmenin en doğru olduğunu düşündük. Bu arkadaşlarımızla geçmişte de çalıştım. Kadrolarını güçlendirdiler. Kendilerinden son derece memnunum. MHP'nin İzmir'deki başarısına katkı koyacaklar.

ÜÇ İLÇEDE YAPILANMA SÜRÜYOR

Üç ilçede( Urla, Selçuk, Balçova) yeniden yapılanma çalışmalarımız devam ediyor. Üç ilçe il kongresine dahil edilmedi. İl kongresi yapmanız için illa bütün kongrelerin bitmesi gerekmiyor. İl delegesi bazında yeter sayı var. Pazar günkü kongrede 575 il delegemiz var. Yeter sayı zaten var. 3 ilçemizde yeniden yapılanma çalışmaları sürüyor. Kısa zaman içinde yapılanma tamamlanacak.

ŞÖLEN HAVASINDA GEÇECEK

Kongremiz pazar günü Fuar 3. Nolu Hol'de olacak. İl kongremize Genel Başkanımız katılmıyor. Diğer illerde de Genel Başkanımız kongrelere katılmadı. Genel Başkanımız kongreye gelmeyecek.

Nasıl bir kongre olaca? MHP'nin mensupları kongreyi şölene dönüştürecektir. Türk milletinin geleceğini devletin bekasını düşünen, MHP'nin 2019 yılında hedeflediği başarıya ulaşmasını arzu eden, Türkiye'nin güvenliğini düşünen bütün MHP'liler ve İzmirliler kongreye iştirak edecektir. MHP'nin kongresi ve sonraki büyük kongresi Türkiye açısından çok önemli.

TEK KALE MHP

Türkiye'de küresel güçlerin güçlenmediği tek kale MHP... Çeşitli odakların düşüremediği tek hareket ülkücü harekettir. Bu mücadeleyi geçmişten beri veriyoruz. Türkiye'nin birliği bütünlüğü noktasında MHP'liler ülkücüler çok büyük bedeller verdi. MHP demek Cumhuriyet demek, Atatürk demek, Türk Milleti'nin kendisi demek. 

GÖNÜL BAĞIM VAR

Teşkilatla gönül bağım var. 1998'de by-pass geçirdim. By-pass geçirdiğim zaman o hastanede toplanan ülkücü arkadaşlarımız yoğun bakımdan çıkana kadar beklediler. Ülküdaşlarımızı unutmuyorum. Öyle bir günde insanın duaya ihtiyacı olur. Onların yanımda olması benim için büyük onurdu. Parti teşkilatımızla uzun yıllar gönül bağım oldu. 

SADECE NECAT KARATAŞ OLARAK ADAY DEĞİLİM

Teşkilatla ülkücülerle fikir alışverişi yapmadan koltuklara talip olmadım. Pazar günü yapılacak olan il kongresine sadece tek Necat Karataş olarak aday değilim. Üyelerimizden en yakın çalışma arkadaşlarıma kadar hep beraber tek yürek tek irade olarak il başkanlığına adayız. Birlikte beraber kongre salonuna gireriz. Salonda otururuz. Şöleni birlikte izleriz. Beraber sandıklara gireriz, beraber sandıklardan çıkarız, birlikte salondan ayrılır çalışmalar için yola çıkarız. İl başkanlığına tek başıma aday değilim. 

OY KAYBI YAŞANMASI İÇİN ÇALIŞANLAR OLDU

Yerel seçimlerde daha fazla ilçe kazanmamız gerekirdi ama 2 ilçede küçümsenmemeli. Kiraz AK Parti'ye geçti. Üzülmedik desek yalan olur. MHP teşkilatıyla çaba sarf edip seçim kazanacaksınız sonra başka partiye geçeceksiniz. Bu etik değil. Meclis üyeliklerini 5'e katladık. Büyükşehir'e bir hayli meclis üyesi verdik. MHP ivme kazandı burada. Yeterli m? Değil. Büyükşehir ve ilçeleri kazanmaktır hedef. İzmir'de MHP varım dedi. İddiasını ortaya koydu. 1 Kasım seçimleri o dönem ki konjonktürde değerlendirildiğinde MHP için zor bir seçimdi. MHP dışındaki partilerin tamamının MHP'nin üstüne geldiği ortamda, MHP'nin mensubuyum üyesiyim vekili oldum il başkanı oldum diyen bazılarının 1 Kasım seçimleri öncesi MHP'nin oy kaybı yaşaması için gayret gösterdiğini biliyorum. MHP'liye yakışan seçimlerde partiye üye kazandırmak. Ancak yapılan bazı şeyler hafızamda kalacak. Oy kaybı yaşandı. 4 vekilin 2'sini kaybettik. 

DEDİKODUDAN FİTNEDEN ARINILDI

Şuan da MHP dedikodudan arındı. Kavgadan arındı. Fitneden arındı. Önümüzdeki sürece güvenle bakıyor. MHP hedef olarak önüne 2019 seçimlerini koydu. 

YÖNETİCİ SAYISI ARTIYOR

2 ay önce MHP il yönetiminde talebimiz doğrultusunda değişikliğe gidildi ve atama yapıldı. Yapmış olduğumuz değişiklik tüzüğümüz gereği olması gereken sayı kadar yoktu. Sayıyı az tutuk. Pazar günkü kongrede yönetici sayısını daha da arttıracağız. Olması gereken sayıya çektik hatta 20 arkadaşımız fazladan daha katılabilecek. Genel Merkez'den rica ettik kabul edildi. İzmir'de sevilen simaların MHP'ye hizmeti geçen ülküdaşlarımızın dinamik kardeşlerimizin listede olacağını söyleyebilirim. 

ADAY ÇIKMASI FARK ETMEZ

Başka bir adayın çıkması benim için fark etmez. Geçmiş kongrelerde tek aday değildim. 2 aday 3 adaylı kongreler oldu. Ben kongreye girerim. Nasip kısmet. Partililerimize delegasyonumuza güveniyoruz.

AMACIMIZ YEREL SEÇİMLERE DAMGA VURMAK

Kongreden çıkacak kadro İzmir'in 30 ilçesini koordine edecek bir kadro. İzmir'deki çeşitli olumsuzlukların aşılması için proje üretecek bir kadro olacak. Hedef mahalli idari seçimler olacak.  Kongreden çıkacak yönetimin öncelikli işi bu seçime yönelik hazırlıklara hemen başlamak olacak. Belediye başkan adaylarımızın meclis üyesi adaylarımızın tespiti ilçelerin çalışma programları gibi konularda hazırlıklar yapacağız. Amacımız yerel seçimlerde MHP olarak damga vurmak.MHP ilkeli siyaset yapmaktadır.MHP yerelde ve genelde neden iktidar olmalı bunu iyi anlatmamız gerek. Kongrelerden çıkan kadro vatandaşa bunu anlatacak. 

MHP YEREL SEÇİMLERDE BAŞARILI OLMAK ZORUNDA

MHP'nin belediyeleri kazanmasına ihtiyaç var. MHP'nin belediyecilik anlayışında halka gereken hizmeti götürmek var. MHP'li başkanlar dönemlerinde gayret içinde oluyorlar. Vatandaşa sıkıntı yaratmadan kaynakları iyi kullanarak hizmet üretiyor. Vatandaşı ayırt etmiyor, yandaş düşünmüyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözeten belediye başkanlarımız var. İlçesinin çehresini değiştiren belediyelerimiz var. Bu sebepten MHP yerel seçimlerde başarılı olmak zorunda. 

MİLLET TESPİTLERİMİZİN DOĞRU OLDUĞUNU GÖRÜYOR

MHP kurulduğu günden bu yana hangi uyarılarında haklı olmadı. 57 yaşındayım. Küçüklükten beri partideyim. Merhum Başbuğumuz gerek hükümet politikaları gerek dış politikayla ilgili tespitlerinde hep haklıydı. Liderimiz Devlet Bahçeli 1997'den beri Genel Başkan...Bu zamana kadar halkımız der ki; " Devlet Bahçeli Bey öngörülerinde uyarılarında kaygılarında haklı çıktı" Bu Sadece MHP'lilerin tespiti değil. Türk milleti bizim tespitlerimizin doğru olduğunu gördüğüne göre MHP ülkeyi yönetecek hükümeti kurmalıdır. Kurmalı ki önümüzdeki süreçte zor şartlardan geçiyor ülke, rahata kavuşması için huzura erişmesi için sorunların aşılması için öngörüsü olan çözüm üreten kararlı bir iktidara ihtiyaç var. 

VATANDAŞA FAYDASI OLMAYAN KAVGALAR

İzmir'de siyaseten rant sağlamaya çalışanlar var. Seçime gidecek olursunuz vatandaştan oy alma düşüncesiyle olmadık şeylerle polemik yaratırsınız. Kavga gürültüyle vatandaşı taraf yaparsınız. Bunu yaparken İzmirliye iyi şeyler yapmıyorsunuz. Yazık ediyorsunuz. Seçimlere daha var. Bu zaman içinde tartışmalarla öne geçme çabaları. Sesinizin çıkması bir şey ifade etmiyor. Vatandaşa faydası olmayan tartışmalar. Hizmetiniz öne çıksın. Meselelere bağırarak konuşmak çözüm değil. İzmir'de stat, çöp, ulaşım tartışmaları oldu. Sürekli tartışma. Kavgadan çıksınlar. Biz bunu anlatmamız gerek İzmirliye. Biz bağırışmayacağız, kavga etmeyeceğiz hizmet üreteceğiz. 

KAFANA ADAYLIK KOYARSAN GÖREVİNİ YAPAMAZSIN

İl başkanlığım bitsin de şuraya aday olayım demedim hiç. Nereye aday olacağımdan ziyade ne yaparı mı ne katkı koyarı mı düşünürüm. Kafana bir adaylık koyarsan mevcut görevini yapamazsın. Yapılacak olan göreve odaklanılmalı. Adaylıklar için mevcut görevin bitmesi beklenilmeli. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.