Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Ankara'dan mutlu döndü

Karşıyaka Ankara'dan mutlu döndü

Yalı'ya yapılacak 15 bin kişilik yeni stadının inşaat süreci ve yaşadığı maddi sorunlar konusunda destek bulmak için Ankara'da Başbakan Binali Yıldırım, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'yla görüşen Karşıya yönetimi, İzmir'e mutlu döndü.

  • Ege Postası
  • 15.12.2016 - 15:48

Yalı'daki eski İlçe Stadı'nın bulunduğu araziye yapılacak 15 bin kişilik yeni stadının inşaat süreci ve yaşadığı maddi sorunlar konusunda destek bulmak için Ankara'da Başbakan Binali Yıldırım, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'yla görüşen Karşıyaka yönetimi, İzmir'e mutlu döndü. KSK'lileri kabul eden Başbakan Yıldırım, stat konusunda başından bu yana gösterdiği hassasiyet ve ilgiye teşekkür ederek kulübün içinde bulunduğu durumu anlatıp destek isteyen Başkan Mutlu Altuğ'u kırmadı. Yıldırım, kendisi gibi İzmir'den milletvekili olan Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Kerem Ali Sürekli ve Hamza Dağ'a, kulübe daha çok yardımcı olmaları talimatını verdi.

Karşıyaka'dan başkent çıkarması

Bu arada AK Parti teşkilatının pazar günü oynanacak Menemen Belediyespor maçı için taraftarın hazırladığı 100 TL'lik özel anı biletlerden 1000 adet alacağı, ayrıca önümüzdeki hafta önemli bir firmayla sponsorluk görüşmesi yapılacağı öğrenildi. Başbakan Yıldırım, Danıştay süreci olumlu sonuçlanan ve gerekçeli kararı beklenen yeni stat için TOKİ ve yüklenici firma arasındaki işlemlerin hızlandırılmasını istedi. Ocak 2014'teki stat ihalesini 54 milyon TL bedelle alan Ali Acar İnşaat'ın, yaklaşık 3 yıllık süreçte oluşan kur farkından kaynaklanan zararı konusunda TOKİ'den talepte bulunduğu öğrenildi. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise, inşaat tamamlandıktan sonra koltuk sayısına göre belirli bir kira ücreti belirlenip, stadın kulübe tahsis edileceğini belirtti.

Mustafa Aşan'a ödeme yaparak serbest kalmasını engelledi

Öte yandan Karşıyaka yönetimi, alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle kulübe Türkiye Futbol Federasyonu kanalıyla ihtarname çeken futbolculardan Mustafa Aşan'a peşinat ödemesi yaparak serbest kalmasını eangelledi. 

Gençlere de yarın ödeme yapılacağını açıklayan Başkan Mutlu Altuğ, "Menemen Belediyespor maçına moralli çıkacağız. Kadroyu korumak istiyoruz. Hocamızla görüşüp istediği tüm isimleri takımda tutacağız. Anı bileti gelirlerinin yanı sıra bir firmadan da 80 bin TL reklam aldık. Bu rakamlarla ödemeleri gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Bilet kampanyasına 1000 bilet alarak destek veren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın yanı sıra kampanya ve stat konusunda her zaman yanlarında olan milletvekilleri Kerem Ali Sürekli ve Hamza Dağ'a teşekkür eden Altuğ, "Sezon başında takımın düşmesinden korkuluyordu. Şimdi dönemsel sıkıntılar yaşasak da ligde play off hattındayız. Menemen'i yenersek devreyi üçüncü tamamlayacağız. İkinci yarı rakipler bize gelecek. Bu takıma destek sürerse TFF 1'inci Lig'e dönebiliriz" dedi. Menemen Belediyespor yönetimi, pazar günkü maç için 2500 bilet talep etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.