Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Çarşı’da bomba paniği!

Karşıyaka Çarşı’da bomba paniği!

Karşıyaka'da, bir iş hanında bomba ihbarı yapılması üzerine bölgede bulunan bankalar, iş yerleri ve evler boşaltıldı. Korku dolu anların yaşandığı anlarda, polislerde eller tetikte yoğun güvenlik önlemleri aldı. Öte yandan Torbalı'da da canlı bomba ihbarı yapıldı. O ihbar da asılsız çıktı. Karşıyaka Çarşısı'nda büyük panik

  • Ege Postası
  • 02.12.2016 - 10:59

EGE POSTASI- Karşıyaka Adliyesine bağlı İcra Mahkemeleri ve İcra Müdürlüklerinin bulunduğu Kemalpaşa Vakıf İş Hanında bomba ihbarı yapıldı.İzmir'in en yoğun noktalarından birisi olan çarşıdaki iş hanında bomba şüphesiyle bölgeye çok sayıda polis ekipleri ve bomba imha uzmanları sevk edildi.  Bomba ihbarı üzerine olay yerine gelen uzman ekipler bina ve çevresini önce teker teker boşalttı, daha sonra arama yaptı. Aramada özel eğitimli köpeklerde yer aldı. İcra Mahkemeleri ve İcra Müdürlüklerinin bulunduğu bina eğitimli köpekler yardımıyla arandı. Bu arada bölgedeki diğer binalara da ekipler yönlendirildi. Uzmanlar eşliğinde de diğer binalar teker teker arandı.Polis bölgeyi güvenlik şeridine alarak olay yerine hiç kimseyi yaklaştırmadı. Caddeyi de yaya ulaşımına kapattı. Bankalardan, iş yerlerinden ve evlerden olmak üzere toplamda 20 binadan tahliye edilen vatandaşlar güvenli bölgeye alındı.

Ancak yapılan arama sonrası ihaberın asılsız olduğu orataya çıktı. Çarşı'da bir saat süren panik sonrası normale döndü. Emniyet şeridi kaldırıldı ve cadde yaya ulaşımına açıldı. 

TORBALI'DA CANLI BOMBA İHBARI

İzmir’in Torbalı ilçesinde, canlı bomba şüphesiyle jandarma tarafından yapılan operasyonda bir kadın gözaltına alınırken, ihbarın asılsız çıkması üzerine şahıs serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Torbalı ilçesi Yazıbaşı Mahallesi TOKİ konutlarında meydana geldi. Jandarma ekipleri, bölgede canlı bomba ihbarı alması üzerine hemen adrese gitti. Olay yerine giden ekipler, geniş güvenlik önlemleri aldı. Bölgeye ise hiç bir vatandaş yaklaştırılmadı. Kadın, daha sonra ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Gerçek ise daha sonra anlaşıldı. Gözaltına alınan kadının, aranan bir teröriste benzerliği nedeniyle ihbar yapıldığı belirtildi. Jandarma daha sonra da kadını serbest bıraktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.