Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da başarı altyapıyla geldi

Karşıyaka'da başarı altyapıyla geldi

Karşıyaka, sezon başında kulüpte yaşanan mali sıkıntıların etkisiyle 3 yarışmacı takımında da altyapı patentli oyunculara sarıldı, 3 kulvarda birden başarıyı yakaladı.

  • Ege Postası
  • 13.12.2016 - 11:57

Futbolda transfer yasağını kaldıramayan Karşıyaka, 1'inci Lig'den düştükten sonra 2'nci Lig'de yola altyapı ağırlıklı kadroyla çıktı. Mevcut kadrosundaki 27 profesyonel futbolcudan 19'u daha önce altyapıda görev yapan yeşil kırmızılı ekip, 16 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik, 5 yenilgi alarak 29 puan topladı, 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta play off hattına yerleşti.

Sponsoru olan tek şube konumundaki basketbolda geçtiğimiz yıllarda yaşanan Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, lig şampiyonluğu ve Euroleague gibi tarihi başarıların ardından bütçe küçüldü. As kadrosuna 6 yabancı ve 3 yerlinin yanı sıra altyapıdan 3 isim dahil eden Pınar Karşıyaka'da 4 yıldır takımda yer alan Egemen, son haftalarda düzenli forma giyerek performansını yükseltti. Geçen yıl gençlerde şampiyon olan takımdan Alp ve Görkem, son maçlarda daha fazla süre alıp takıma katkı sağlamaya başladı. Ligde play off hattında bulunan Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ise üst turu kovalıyor. 

Son yıllarda altyapıya yönelen voleybol takımı ise yıllar sonra ilk kez hiç dış transfer yapmadı. Karşıyaka'nın tamamı altyapıda yetişen oyunculardan kurulu kadrosu, Kadınlar 1'inci Ligi A Grubu'nda oynadığı son 5 maçı kazandı. Yeşil kırmızılı ekip, grubunda 11 maçta 8 galibiyetle play off hedefine koşuyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.