Dolar 32,5356
%-0.01
Euro 34,9154
%0.25
Altın 2.426,680
%0.14
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da delege krizi: Türsen'den yaşananlara tepki!

Karşıyaka'da delege krizi: Türsen'den yaşananlara tepki!

CHP Karşıya'da bu hafta başlayacak delege seçimi maratonunda Bahçelievler Mahallesi'nde yapılacak seçimlerin iptal olması kriz yarattı. Gündeme bomba gibi düşen iptal krizine Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cihan Türsen de dahil oldu. Türsen,"4 gün önce de yer değişti. Bu kadar baskıya mahalle temsilcisi isyan etti yer değiştirildi. Olağanüstü bir sıkıntı, tatlı bir eziyet var. Sadi Ongun'un disipline sevki bize sopa, tehdittir." dedi.

  • Ege Postası
  • 18.09.2017 - 13:35

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI - Karşıyaka'nın Bahçelievler Mahallesinde bu hafta sandık başına gitmeye hazırlanan üyeler, gelen iptal kararıyla şok oldu. İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ın, Mahallede oy kullanacak 17 üye dilekçe vererek o gün uygun olmadıklarını belirtmeleri üzerne Bahçelievler mahallesinde seçimi iptal ettiği 7 Ekim tarihine ertelendiği öğrenildi. Ancak bu kararın perde arkasında liste savaşları olduğu iddia edildi.

Bahçelievler Mahallesi'nde kısa süre öncesine kadar İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'la ortak bir liste hazırladıkları öne sürülen İl Yöneticisi Dilek Bilgin ile Meclis Üyesi Adem Şahin ve Eski Meclis Üyesi İsmail Horoz'un, son dakikada fikir değiştirerek farklı bir  liste hazırlama kararı verdikleri öğrenildi. Bu gelişmenin ardından verilen iptal kararı ise kafaları karıştırdı.

"17 ÜYE İPTAL İSTEMİŞ"

İlçe Başkanı'nın gelen tepkiler üzerine partililere iptal gerekçesi olarak bu yönde bir talep olduğunu söylediği ifade edildi. İlçe Başkanı Yıldırım'ın Yönetim Kurulu ile aldığı kararda gerekçe olarak “Bahçelievler’den 17 üye, seçimlerin yapılacağı 24 Eylül'de oy kullanmak için uygun olmadıkları gerekçesiyle, dilekçe verdi. Bu nedenle iptal edildi" dediği öğrenildi. 

MUHALEFET KARŞI HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan ilçe yönetimine muhalif olan İl Yöneticisi Dilek Bilgin, Meclis Üyesi Adem Şahin ve eski Meclis Üyesi İsmail Horoz’un, seçimin yapılması için imza toplamaya başladıkları öğrenildi. Grubun seçimin bu hafta yapılması için yaklaşık 100 imza topladıkları, imza sayısının sürekli arttığı öğrenildi. İmzalar önce İlçeye ardından da İl Başkanlığı'na teslim edilecek. Seçimin yapılıp yapılmayacağı ile ilgili nihai kararı il Başkanlığı verecek.

BAŞKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Konu ile ilgili Egepostası'na açıklama yapan İlçe Başkanı Uğur Yıldırım "İlçe Başkanlığı olarak seçimi iptal etmedik. Sadece 7 Ekim tarihine erteledik. Mahalleden gelen talepler doğrultusunda daha fazla katılım sağlayabilmek için, temsiliyeti yüksek seviyede tutabilmek için, mahalle üyelerine daha fazla çalışma imkanı sağlamak için böyle bir karar aldık. Burada baskın seçim yapmadık. Mahalleden "baskın seçim olmasın, daha fazla çalışma imkanı verilsin" talebiyle bir grup dilekçe getirildi.  "ben de tamam" dedim" diye konuştu. 

TÜRSEN: "YAPILANLAR SOPA GÖSTERMEK, TEHDİT!!!"

Karşıyaka Bahçelievler'de 24 Eylül'de yapılması planlanan delege seçimlerinin iptal edilmesi kararı sonrası, İl eski Yöneticisi Sadi Ongun'un disipline verildiği öğrenildi. Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cihan Türsen, "4 gün önce de yer değişti. Bu kadar baskıya mahalle temsilcisi isyan etti yer değiştirildi. Olağanüstü bir sıkıntı, tatlı bir eziyet var. Sadi Ongun'un disipline sevki bize sopa, tehdittir. İlçe ve İl yönetimlerinde daha önce görev almış Ongun, Yıldırım'ı sosyal medyadan eleştirdiği için, demokratik olmamakla suçladığı için disipline sevk edildi. Tebligat geldi söylemler ve tehditler var" dedi.

Karşıyaka'da ertelenen Bahçelievler delege seçiminin tarihinin değiştirilmesi ile CHP'li Sadi Ongun'un  disiplin kuruluna sevkinin aynı döneme gelmesinin manidar olduğunu belirten, İlçe'de muhalif  çalışmalarıyla tanınan Belediye Eski Başkanı Cihan Türsen sürecin kendilerine bir tehdit ve sopa göstermek olduğunu söyleyerek"Bu baskılar Karşıyaka'da daha artmakta. Özellikle işçiler üzerinde baskı ve sürgünler hızla artıyor. İlçe Başkanı şantiye ve belediye tesislerini delegasyonu yönlendirmek için kullanıyor. CHP ve SODEP için simge isimlerden yüzyıllık partili Ongun ailesinin fertlerinden Sadi Ongun disipline sevk edildi. Daha çok sayıda arkadaşımız bu tarihlerde disipline sevk edilerek seçme ve seçilme hakları engellenmek isteniyor" dedi.

"HEZİMETİ ENGELLEMEK İSTİYORLAR"

İlçe Başkanı'nın Bahçelievler'de seçimi iptal etme sebebinin baskılarının karşılığını görememesi olduğunu söyleyen Türsen, "Son olarak Bahçelievler Mahallesi'nde bu tavırlarının karşılığını göremeyen İlçe Başkanı yenilginin önüne geçmek amacıyla delege seçimlerini tüzüğümüze ve siyasi etiğe aykırı olarak erteledi. Yüzlerce partilimiz Bahçelievler'deki 24 Eylül seçimlerine hazırlandı. Duyurular buna göre yapıldı. 17 kişiyi bahane ederek kendi hezimetlerini engellemek istiyorlar. Korkunun ecele faydası yok. Örgüt İsyanının önüne hiç bir yöntem geçemez" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.