Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da duygu yüklü tören

Karşıyaka'da duygu yüklü tören

Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz Mayıs ayında Şırnak Şenoba’da meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Yarbay Songül Yakut’un adını, Örnekköy’de yeni yapılan parka vererek ölümsüzleştirdi. Başkan Akpınar “Songül Yarbay’ın ve aziz şehitlerimizin hatırasını sonsuza kadar yaşatacağız” dedi. Adı sonsuza kadar Karşıyaka'da yaşayacak

  • Ege Postası
  • 01.10.2017 - 09:44

Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Mahallesi 7600 Sokak’ta yapımı tamamlanan yeni parka, Mayıs ayındaki helikopter kazasında yaşamını yitiren, Türkiye’nin ilk kadın İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Songül Yakut’un adını verdi. Törene; CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın yanı sıra eski Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Yakut’un ağabeyi Aliseydi Yakut da katıldı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

4 bin metrekare arazi üzerinde kurulan; basketbol sahası, oyun ünitesi ve oturma gruplarının da yer aldığı park, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yarbay Songül Yakut’un isim tabelasının önünde asker selamı veren kadın jandarmalar, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Törene katılanlar, park alanını birlikte gezerken, tören sonrasında şehidimiz için lokma da döktürüldü. Aileler ve çocuklar, park için Başkan Akpınar’a teşekkür etti. 

“KALBİMİZDE YAŞAYACAK”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Biz “Bir kadın tüm dünyayı değiştirir” sözünü dünyaya kanıtlamış bir anneyi kalbine basmış, Zübeyde Annesine yakışmış Karşıyaka’yız. Yarbay Songül Yakut, halkımızın kalbinde ve Karşıyaka’da adını taşıyan bu parkta, bir daha ölümsüzlüğe kavuşacak. Songül Yarbay, uğradığı kumpas karşısında üç yıllık bir onur savaşı verdi ve haklılığını kanıtladı. Savunduğu değerleri, biz de sonsuza dek savunacak, bu ülkenin Cumhuriyet değerlerini asla çiğnetmeyecek, teslim olmayacağız. Anısı önünde saygıyla, sevgiyle, minnetle eğiliyorum” dedi.

“SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Biz, Ulu Önderimiz Atatürk sayesinde kadın haklarını tüm dünyadan önce savunan ve destekleyen bir milletiz. Songül Yakut, Malatya’nın bir köyünden çıkıp yarbay olabiliyorsa, bunu laik Türkiye Cumhuriyeti’ne borçluyuz. Şehit acısının dindiği, Atatürk’ün kıymetinin bilindiği bir ülke hedefi ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu park, bir Cumhuriyet kadını olan Yakut’un adına çok yakıştı. O’nu sonsuza kadar burada yaşatacağız” diye konuştu.  

Yakut’un ağabeyi Aliseydi Yakut ve Örnekköy Mahalle Muhtarı Avni Yüksel de Songül Yakut adına açılan park için Başkan Akpınar’a teşekkür etti.

TÖRENE KİMLER KATILDI'

Törene, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, eski Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Songül Yakut’un ağabeyi Aliseydi Yakut, CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu, İl Jandarma Komutan vekili Albay Recep Uysal, 2. Ana Jet Üssü Komutan vekili Yarbay Tolga Çınar, Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.