Dolar 32,3318
%0.25
Euro 35,0732
%-0.14
Altın 2.307,500
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da 'evet krizi' büyüyor: Üst üste açıklamalar

Karşıyaka'da 'evet krizi' büyüyor: Üst üste açıklamalar

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar'ın, sosyal medyada Karşıyakalı bazı taraftarlarla referandum sonuçlarına ilişkin yaşadığı 'evet- hayır' tartışması camiada büyük yankı bulurken, holdingden ve Yaşar'dan açıklamalar geldi. Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar da manidar bir mesaj attı. Karşıyaka'da 'evet krizi' büyüyor

  • Ege Postası
  • 19.04.2017 - 02:52

Yeşil- kırmızılı kulübe 60 yıldır karşılıksız ekonomik destek veren, 19 yıldır da Pınar markasıyla basketbol takımının isim sponsoru olan Yaşar Holding'in patronu Selim Yaşar, referandumda oylanan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yüzde 51.41 'Evet' oyuyla kabul edilmesinin ardından sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından, 'Evet doğru karar veren Türk halkına şükranlar' mesajını paylaştı. Selim Yaşar'ın mesajı, Karşıyakalı takipçilerinin bir kısmının tepkisini çekti. Karşıyaka İlçesinin referandumda yüzde 83.11 'Hayır' oyu verdiğini hatırlatan taraftarlarla tartışmaya giren Selim Yaşar, daha sonra mesajını sildi. Selim Yaşar, bir arkadaşının mesajını silmesini eleştirmesi üzerine, 'Karşıyaka zarar görmesin diye silmiştim, 45 milyon borcu olduğu gibi biline' yazdı. Bunun üzerine bir başka takipçisinin, 'Siz Karşıyaka'yı düşünmeyin, Yaşar Holding'i düşünün' mesajına tepki gösteren Selim Yaşar, 'En yüksek Hayır Karşıyaka'dan YH (Yaşar Holding) düşünüyorum ve Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli' yanıtını verdi.

Karşıyaka Spor Kulübü'nde 'evet' tartışması

HOLDİNG: KURUMSAL GÖRÜŞ DEĞİL

Selim Yaşar'a önce Karşıyaka taraftarları ve ilçe sakinleri, gece ilerleyen saatlerinde de tüm Türkiye'den tepkiler artmaya başladı. Tepkilerin artması üzerine dün gece Yaşar Holding'ten açıklama yapıldı. Yaşar Holding'in konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

"Yaşar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selim Yaşar'ın 16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleşen referandum sonrası, kişisel sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur. Yaşar Topluluğu, 71 yıldır kurumsal değerleri ışığında, etik duruşundan taviz vermeden, her kurum, kuruluş ve bireye eşit mesafede durarak şirketleri ve markaları ile üretmeye, istihdam sağlamaya ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir. Demokrasinin önemi ve gereğine inanan Yaşar Topluluğu olarak, Sayın Selim Yaşar'ın görüşlerinin şahsi görüşleri olduğunu, söz konusu görüşlerin Yaşar Topluluğu ve Yaşar Ailesi'ni temsilen verilmediğini, topluluğumuzun tüm siyasi görüşlere ve partilere eşit mesafede durduğunu hatırlatmak isteriz. Ülkemizin gelişmesi ve geleceği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

SELİM YAŞAR'DAN DA 'ÖZÜR' AÇIKLAMASI

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar ise gelen tepkilerüzerine özür diledi. Selim Yaşar, Facebook hesabından bu sabah paylaştığı mesajda, 'Karşıyaka spor camiasından özür dilerim, ben kimseyi kırmak istemem ve herkesin kararına saygılıyım' ifadesini kullandı.

'KULÜBE DESTEĞİMİZ SÜRECEK'

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar'ın referandum sonrası takipçileri ve bazı Karşıyakalı taraftarlarla sosyal medyada yaşadığı tartışmayla başlayan krizle ilgili holdingten yeni bir açıklama daha geldi. Selim Yaşar'ın mesajlarının kendi görüşleri olduğunu ve Yaşar Topluluğunu bağlamadığını duyuran holding, bu kez de Karşıyaka Spor Kulübü'ne desteklerinin, var oldukları sürece devam edeceğini açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

"Yaşar Topluluğu olarak 60 yılı aşkın süredir gönül verdiğimiz, başarısından üzüntüsüne her zaman yanında olduğumuz Karşıyaka'ya desteğimiz var olduğumuz sürece devam edecektir. Yaşar Topluluğu ve Yaşar Ailesi olarak sponsorluğumuzun sürdüğünü ve Karşıyakamızın her zaman gururla destekçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz."

BAŞKAN AKPINAR'DAN SERT MESAJ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'dan da yaşan gelişmeler sonrası ilk tepki sosyal medyadan geldi. Twitter'dan bir açıklama yapan Akpınar, "Paramız pulumuzla değil, ruhumuzla Karşıyaka'yız... Atamızdan ve Cumhuriyet'ten aldığımız o ruhu kimseye satmayacağız" mesajını verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.