Dolar 32,5562
%0.25
Euro 34,7427
%0.03
Altın 2.487,280
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da Güneş farkı

Karşıyaka'da Güneş farkı

Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta ilk 5 yarışındaki en önemli rakibi Niğde Belediyespor'u 5-0 mağlup ederek son 5 haftaya girerken yeniden play-off hattına döndü.

  • Ege Postası
  • 27.03.2017 - 14:45

Teknik Direktör Atilla Güneş yönetiminde İlk yarının son haftasından itibaren İzmir'de oynadığı 4 maçta 1 beraberlik, 3 mağlubiyet alan Karşıyaka, Güneş'in takımın başına geçmesinden sonra evinde 3'te 3 yaptı. Bu periyotta can derdindeki Kırklarelispor'u 2-1, İzmir'e lider gelen Gümüşhanespor'u 3-0, son olarak Niğde Belediyespor'u 5-0 yenerek yarışa tutunan yeşil kırmızılı ekip 3 karşılaşmada 10 gol atarken sadece 1 gol yedi.

Karşıyaka'nın iç saha performansı ile play off yarışına tutunması camiayı da heyecanlandırırken, yeşil kırmızılı taraftarlar bu hafta deplasmanda oynanacak Sarıyer maçına çıkarma yapmak için harekete geçti. Bu arada yönetim de Niğde Belediyespor galibiyetinin primini 3'er bin TL'ye çıkartarak futbolculara moral aşıladı. 

Son 2 haftada 4 maç oynadıklarını hatırlatan Atilla Güneş, "Uzak deplasmanlara gittik. En yakın rakibimizi böyle bir farkla yenmek hem takımın hem de taraftarın yüzünü güldürdü. Artık kalan her maçımız final olacak. Deplasmanda son haftalardaki şanssızlığımızı da kırarak ilk 5'ten kopmamak istiyoruz" dedi.

Karşıyaka, iki sezon sonra iç sahada bir maçta 5 gol atmanın mutluluğunu yaşadı. 

Son olarak 2014-15 sezonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u İzmir'de 5-2 mağlup eden yeşil kırmızılı ekip, aynı sezon evinde Orduspor'u 6-0, Adana Demirspor'u 6-5 yenmişti. Karşıyaka, bu sezon son sıradaki Kayseri Erciyesspor'u deplasmanda 6-0'la geçti. 

CAN'DAN 3'TE 3

Karşıyaka'nın ilk yarının son haftasında Menemen Belediyespor'la oynadığı maçta penaltı kaçıran Can Erdem, son 3 iç saha karşılaşmasında beyaz noktadan rakipleri affetmedi. Can, Kırklarelispor, Gümüşhanespor ve Niğde Belediyespor karşılaşmalarında kullandığı penaltıları gole çevirdi. İç sahadaki bu 3 maçta 5 gol atan tecrübeli yıldız, toplamda 14 gole ulaştı.

KARŞIYAKA'DA BÜYÜKORAL'DAN ÇAĞRI

Karşıyaka Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral, 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta play off mücadelesi veren futbol takımının başarısıyla gurur duyduklarını söylerken, bu sezon TFF 1'inci Lig'e çıkılmaması durumunda gelecek sezon çok daha kötü bir tablo ile karşılaşabileceklerini belirtti. 

"Kışın gelebileceğini hatırlatmamız lazım" diyen Büyükoral, "Bir tane Karşıyaka var. Bu takım bugün geldiği noktadan daha geriye düşerse çok üzülürüz. Herkesin çok dikkatli olması lazım. Var olup olmamak noktasındayız. Lale devrinin baharla birlikte biteceğini, kışın geleceğini unutmamamız lazım" mesajını verdi.

"Yönetime sesleniyorum, çocuklarla ilgilensinler, gevşek davranmasınlar" diyen Cihan Büyükoral, "Yönetim işe ice asılmaz, camia da yönetimi sahiplenmezse, yarına çıkamayabiliriz. Bundan sonra 5 maç var. Ya play off'a kalacağız ya da kaos yaşayacağız. Borçlarımız, puan silinme durumumuz var, transfer yasağı sürüyor. 

Ya bu sene çıkarız ya da seneye düşme riski olabilir" diye konuştu. 

Futbolcuların gerekeni yaptığını belirten Büyükoral, "Belediyesinden taraftarına herkesin yönetime destek vermesi lazım. Karşıyaka'da siyaset yapanlar kulübe daha çok sahip çıkmalı, yanında olmalı" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.