Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da güzergah krizi!

Karşıyaka'da güzergah krizi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay projesi Karşıyaka ilçesinde seferlere başlamadan yeni bir krize daha yol açtı. İlçedeki minibüs ve taksi dolmuşlara yönelik yeni trafik düzenlemesi hem esnaftan hem de vatandaşlardan büyük tepki topladı. Dolmuşlarda imza kampanyası başlatıldı. Tramvay nedeniyle dolmuşlar için flaş iptal kararı kapıda

  • Ege Postası
  • 21.02.2017 - 10:19

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karşıyaka'da yapımı devam eden 8.8 km uzunluğunda, 14 istasyonlu Karşıyaka Tramvayı yeni bir krize yol açtı. Büyükşehir Belediyesi, Mart ayı başında hizmete girmesi planlanan tramvay için trafikte köklü değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

TRAMVAY DÜZENLEMESİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Alaybey-Mavişehir İZBAN arasında hizmet verecek Karşıyaka Tramvayı ilçedeki trafik düzenini de sil-baştan değiştirecek. Geçtiğimiz yıldan itibaren tramvay için birçok caddede ve sokakta çeşitli değişikliklere giden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka İskele-Mavişehir arasında hizmet veren taksi dolmuşlar ile Karşıyaka İZBAN-Mavişehir arasında çalışan minibüslerle ilgili flaş bir kararın altına imza atmaya hazırlanıyor. Minibüs hatları ve taksi dolmuşlarla ilgili köklü değişiklik yapmak üzere harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, tramvay güzergahı üzerinde çalışan özel toplu taşıma araçlarını tümden kaldıracak.

DOLMUŞLAR İÇİN ŞOK İPTAL KARARI KAPIDA

Önümüzdeki gün yapılacak UKOME toplantısında ele alınacak değişiklik kabul edildiği takdirde, taksi dolmuşların tamamen kaldırılması gündeme gelirken, minibüs hatlarında ise revizyona gidilecek. Halen Karşıyaka İZBAN-Anadolu Caddesi-Atakent-Mavişehir aksında hizmet veren minibüsler Atakent'e kadar çalışacak ve böylece dolmuş güzergahlarının yarısı da iptal edilecek.

25 BİNE YAKIN İMZA TOPLANDI

Trafikteki söz konusu düzenleme vatandaşlar ve esnaf arasında büyük tepkiyle karşılanırken, belediyenin iptal hazırlıklarına karşı da imza kampanyası başlatıldı. 25 bine yakın İzmirli belediyeyi bu karardan vazgeçmeye çağırırken, toplanan imzalar önümüzdeki gün teslim edilecek.

HEM ESNAF, HEM DE VATANDAŞ TEPKİLİ

Kararın dolmuşçu esnafına büyük bir darbe olduğunu dile getiren ve gelişmelere tepki gösteren Şemikler Mahallesi Durak Başkanı Tarkan Ekin, "Bu hatları bu şekilde düzenleyeceklerine iptal etsinler daha iyi. Dolmuşları diğer duraklara dağıtırlar. Burası çok yoğun bir bölge. Her gün on binlerce insan dolmuşlara binerek ulaşımını sağlıyor. Kaldı ki bizim tramvay hattı ile uzaktan yakından alakamız yok. Güzergahlar farklı. UKOME kararı kesinleştiği takdirde dolmuş güzergahlarının yarısı kaldırılacak. Sadece biz değil, vatandaşlar da bu duruma oldukça tepkili. Ayrıca, sahilden çalışan taksi dolmuşların tamamen kaldırılması söz konusu. Oradaki arkadaşlarımız da binlerce imza topladı. Biz bu değişikliğe karşıyız. Belediye ile son kez görüşüp düzenlemeden vazgeçilmesini isteyeceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz da konuyla ilgili, "İzmir'in Şemikler bölgesi İzmir'in en yoğun hatlarından bir tanesi. Güzergahları iptal edildiği taktirde çok fazla vatandaş mağdur olacak. Vatandaşlarımızın iptal edilmemesiyle ilgili yoğun talepleri var. Bu konuda binlerce imza topladık. Belediyenin bu düzenlemeden vazgeçmesi için görüşmelerimiz sürüyor. Doğru olan, mevcut düzenin aynen devam etmesi. Konu hafta başında kesinlik kazanacak. Biz iptal edilmemesinden ve vatandaşlarımızın mağdur olmamasından yanayız. Vatandaşlarımızdan bu konuda oldukça yoğun talep var" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.