Dolar 32,5164
%-0.07
Euro 34,9813
%0.44
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da kardeş kulüp krizi

Karşıyaka'da kardeş kulüp krizi

Ekonomik sorunlar içinde ayakta kalma mücadelesi veren Karşıyaka ile aynı isimle 5 yıldır Ankara'da faaliyet gösteren Ankara Karşıyaka Spor Kulübü (ANKA KSK) arasında isim hakkı krizi çıktı.

  • Ege Postası
  • 06.03.2017 - 15:18

Yeşil kırmızılı yönetim, Karşıyaka'nın logosunu, renklerini ve ismini kullanıp voleybol ve basketbol okulu açarak liglerde mücadele eden ANKA KSK'dan yıllık isim hakkı talep etti. Daha önce Karşıyaka'da voleybol şube başkanlığı da yapan Vural Budak başkanlığında kurulan ANKA KSK, bu talepten sonra hafta sonunda sert bir açıklama yayınladı. Bünyesinde yetiştirdiği 2 voleybolcu Yasemin ve Melis'i Karşıyaka'ya veren ANKA KSK'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bu kadar emeğin ardından kulübümüz bizden yıllık 33 bin TL spor okulu açma ve işletme bedeli talep etti. Bu dakikadan sonra bu çalışmayı sürdürmenin bir anlamı olduğunu düşünmüyoruz. Bizden bu talepte bulunanlar, arzu ederlerse 33 bin liralık kayıplarını kulübümüze hediye ettiğimiz sporcularımızın bonservis bedelleri üzerinden tahsil edebilirler. Bu 5 yılın sonunda bize de düşen bir hayat dersi oldu. Öğrendik ki Karşıyaka'da hiçbir başarı, cezasız kalmazmış."

KARŞIYAKA BAŞKANI ALTUĞ: "BU İŞ PROTOKOLE BAĞLANMALI"

ANKA KSK'nin çıkışı, Kadınlar Voleybol 1'inci Ligi'nde oynayan Karşıyaka'nın Başkanı Mutlu Altuğ, kulüp adına faaliyet gösteren spor okullarının bir prosedüre bağlanmasının şart olduğunu belirtirken şunları söyledi:

"Vural Budak, protokolle ilgili Voleybol Şube Başkanı Serkan Ergüven'le görüştü. Bana kulübümüzün istediği anlaşma metnini gönderdi, ardından hemen sosyal medya açıklaması yaptılar. Konu para değil. Aylık 2700 TL tutan bu rakamı başka boyuta çekmek yanlış. Karşıyaka'ya sporcu yetiştirme amacı taşıyan ANKA'dan Yasemin ve Melis'i aldık ama sezon başında bir başka sporcuyu İlbank'a vermelerinden haberimiz olmadı. İlişkiyi bir protokole bağlamalıyız. Böylece yanlış anlamaların ortadan kalkacağını düşünüyorum."

Karşıyaka umudunu kaybetmedi

Öte yandan Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Kastamonuspor 1966'ya deplasmanda 1-0 yenilerek play off hattından çıkan Karşıyaka, umudunu kaybetmedi.

Yeşil kırmızılılarda Teknik Direktör Atilla Güneş, "Puan kayıpları elbette olabilir. Ligin bitmesine 9 maç kaldı. Play off'a adımızı yazdırmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Ligde 9 günde 3 maç oynayacakları zorlu bir periyoda girdiklerini söyleyen Güneş, "Cuma günü İnegölspor'a konuk olduktan sonra 15 Mart Çarşamba günü lider Gümüşhanespor'u ağırlayıp 19 Mart'ta Tokat deplasmanına çıkacağız. Mücadele anlamında bir sıkıntımız yok ama Kastamonu'da Tayfun'un sakatlığı, Can ve Tugay'ın hastalıklarının etkisiyle oyun anlamında sıkıntı çektik. Çok geniş, alternatifli kadromuz yok. Üst üste 3 maç oynayacağımız periyoda eksiksiz çıkmak istiyoruz" dedi.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.