Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’da sağlık sorununa MHP’den çözüm

Karşıyaka’da sağlık sorununa MHP’den çözüm

Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine taşınmasının ardından Karşıyakalıların ACİL Servis konusunda yaşadığı mağduriyete Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karşıyaka İlçe Teşkilatından tepki ile birlikte çözüm önerileri geldi. Karşıyaka’da sağlık sorununa MHP’den çözüm

  • Ege Postası
  • 26.09.2016 - 11:13

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, “Bu Karşıyakalılara yaşatılan bir sağlık sorunudur ve ACİL olarak çözülmelidir. Karşıyaka’nın Acil’e ihtiyacı var” Dedi.

Önce İnsan Hayatı

Bir süre önce kapatılarak, Çiğli’de yeni açılan devlet hastanesine gitme mecburiyeti yaşayan Karşıyakalıların Acil Servis isyanı MHP’den geldi.  MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, “ilçe nüfusumuzun nüfusunun büyük çoğunluğu hala Karşıyaka Devlet Hastanesinin Çiğli’ye aktarıldığını bilmiyor. Bu sebeple bilhassa geceleri ortaya çıkan acil servis rahatsızlıkları için insanlar ilk önce yıllardır bildikleri hastane binasına geliyorlar. Burasının hizmet dışı olduğunu gördükten sonra Çiğli’ye gidiyorlar. Burada kaybedilen vakit insan hayatına mâl olabilir. Bu bir sağlık skandalıdır.” açıklamasında bulunarak vatandaşlardan gelen şikâyetleri anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü;

Karşıyaka’ya Bu Yapılamaz

Türkiye’nin en büyük ve en gözde ilçelerinden biri olan Karşıyaka’da yaşanan bu soruna acil çözüm bulunmalı, Karşıyakalıların hayatı her şeyden önemlidir. Yüksek bir nüfusa ve 24 saat hareketi olan bir ilçeyiz. Bu gözden uzak tutulmamalı. İlçe sınırları içerisinde hastane olmaması sebebiyle Çiğli'ye giden acil hastaların dönüş konusunda da sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, "Merkeze uzak Zübeyde Hanım, Latife Hanım ve İnönü gibi mahallelerde yaşayan vatandaşlar acil hastalarını Çiğlideki Devlet Hastanesine Ambulansla götürmeleri halinde de dönüşte sıkıntı yaşıyor" dedi.  İlçedeki tek Devlet Hastanesinin Çiğli'ye taşınmasıyla vatandaşların yaşadıkları zorlukları ifade eden MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Karşıyaka'nın Devlet Hastanesi olmayan tek ilçedir. Yaklaşık 350 bin nüfusu bulanan Karşıyakamız bunu hak etmiyor" diye konuştu.  

Önemli Olan Karşıyaka’yı Sevmek

Devlet Hastanesi konusunda mağduriyetin önlenmesi için önerilerini de dile getiren Yılmaz, şunları söyledi: "Karşıyakalıların mağduriyetlerinin giderilmesi için hastane yapılana kadar içerisinde laboratuvar, röntgen, ambulans hizmeti ve ulaşım kolaylığı de bulunan bir merkezin hizmete alınmasını istiyoruz. Bu imkânsız değil, Karşıyakalıların sağlığına değer verilsin yeter. Ülke dışında tam teşekküllü sahra hastaneleri kurabilen bir Türkiye için bu çok kolay. Yeter ki, Karşıyakalılar sevilsin ve önemsensin, o kadar. Biz Milliyetçi Hareket Partililer  olarak her zaman insanımızın hizmetindeyiz, sorunlarına çözüm bulmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

MHP İlçe Başkanı Akif Yılmaz’ın dile getirdiği acil servis çözüm önerileri içinde, Karşıyaka Devlet Hastanesi Bünyesinde hizmet veren Kilise Sokağındaki Poliklinik, Bahriye Üçok Bulvarındaki Poliklinik, Bahçeli Evlerdeki Halk Sağlığı Merkezi veya eski Karşıyaka Devlet Hastanesinin Acil Servisinden birinin açılarak 24 saat hizmet vermesi de bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.