Dolar 32,3434
%0.29
Euro 35,1031
%-0.05
Altın 2.310,570
%1.45
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’da ‘tırmanış’ heyecanı başlıyor

Karşıyaka’da ‘tırmanış’ heyecanı başlıyor

Alternatif spor branşlarına yönelik yatırımlarına bir yenisini daha ekleyen Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in en büyük açık alan tırmanış duvarını Yamanlar’da inşa etti. Adrenalin tutkunlarına müjde

  • Ege Postası
  • 07.06.2017 - 09:35

Çocuklar için özel bir bölümün de tasarlandığı duvar, kısa süre içinde faaliyete geçecek. Alanda oluşturulacak ‘zipline’ hattı da adrenalin tutkunlarının gözdesi olacak.

İZMİR’İN EN BÜYÜĞÜ 

Karşıyaka Belediyesi, Yamanlar Piknik ve Mesire Alanı’nda inşa ettiği tırmanış duvarının yapımını tamamladı. Her yaştan sporseverlere hizmet vermeyi hedefleyen belediye; yetişkinler için 11 metre, çocuklar için de 7 metre yüksekliğinde iki ayrı bölüm oluşturdu. Duvar, hem yüksekliği hem de toplam 135 metrekarelik yüzeyiyle, İzmir’in en büyük açık alan tırmanış duvarı oldu.

4 YAŞ ÜZERİ HERKESE AÇIK

Çocuk ve yetişkin bölümlerinde, zorluk derecesine göre değişkenlik gösteren 12 adet rota oluşturuldu. Graffiti çalışmalarıyla da alana görsel zenginlik kazandırıldı. Yetişkin kısmında duvara dağ figürü yansıtılırken, diğer bölümde ise çocukların çok sevdiği çizgi film kahramanları resmedildi. Kısa süre içinde eğitmenler eşliğinde hizmet vermeye başlayacak olan duvar, 4 yaş ve üzeri herkese açık olacak.

HEYECAN HATTI!

Ayrıca, tırmanış duvarı projesinin parçası olan 120 metrelik ‘zipline’ hattı da yakın zamanda tamamlanacak. Adrenalin tutkunları, makaralı çelik halat sistemi üzerinde 17 metre yükseklikten emniyet kemeriyle kayarak heyecan dolu dakikalar yaşayacak.

SPOR VE EĞLENCE BİR ARADA 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “2015 yılında Paintball Sahası açtığımız Yamanlar Piknik ve Mesire Alanımıza, bir spor ve eğlence alanı daha kazandırdık. Tırmanış duvarıyla, özellikle çocuk ve gençlerimize hem nitelikli hem de keyifli vakit geçirme imkanı sunacağız. Fiziksel ve zihinsel gelişime olumlu etkileri olan bu spor dalının da yaygınlaşmasını sağlayacağız. Her yaşta ve branşta spora desteğimiz sürecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.