Dolar 32,3646
%0.15
Euro 34,9515
%-0.32
Altın 2.325,130
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’dan meşaleli protesto

Karşıyaka’dan meşaleli protesto

İzmir’de yıllardır kulübe yapılacak yeni stadı bekleyen Karşıyaka taraftarları, eşi görülmemiş bir eyleme imza attı. Yeşil-kırmızılılar, 15 bin kapasiteli yeni stat yapılması planlanan eski Karşıyaka İlçe Stadı’nın arazisinde aynı anda yüzlerce meşale yaktı. Taraftarlar renkli bir eyleme imza attı

  • Ege Postası
  • 04.05.2017 - 09:11

Sosyal medyada, “Stadımızda ilk maçımıza çıkıyoruz, tribünde ilk meşaleleri yakıyoruz” sloganıyla örgütlenen 500 civarında Karşıyakalı, saat 19.45’te stat arazisinde buluştu. Tribün temelleri üzerinde toplanan yeşil-kırmızılılar, saat 20.20’de aynı anda meşaleleri ateşledi. Başkan Mutlu Altuğ ve Asbaşkan Serdar Işıldar da taraftarlarla birlikte eyleme katılıp tezahürat yaptı.

Taraftarlar, meşale şovunun ardından tezahüratlar ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla geceyi inletti. Havai fişek gösterisi de Karşıyakalıların eylemine renk kattı.

Başkan Mutlu Altuğ, stadın zaten var olan yerinde yenileneceğini hatırlatarak, “Artık bir an önce stadımıza kavuşmak istiyoruz. Projeye herkesin destek olmasını, engel çıkarılmamasını talep ediyoruz. Her platformda stadımızın takipçisiyiz. Taraftarımızdan ricam, bizi haklı davamızda haksız duruma düşürecek davranışlardan kaçınmaları” dedi.

Daha önce 28 Ocak 2014’te ihalesi yapılan ve altyapı çalışmaları tamamlan statta İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonrası ihale iptal olmuştu. Karşıyakalılar, yeni ihale ve ruhsat süreçlerini bekliyor.

EYLEMLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Karşıyaka'nın yıllardır yolunu gözlediği yeni stat için inşaat arazisinde meşaleli eylem yapan taraftarlar, projenin önündeki engellerin aşılmasını istedi.

15 bin kapasiteli olması planlanan tesisin inşa edileceğie eski Karşıyaka İlçe Stadı'nın arazisinde toplanıp aynı anda meşale yakan yüzlerce taraftar, hem yerel hem merkezi yönetimlere çağrı yaptı. Taraftarlar, sosyal medyada stat tamamlanmadığı sürece eylemlerin artarak devam edeceği mesajlarını paylaştı.

28 Ocak 2014'te yapılan ihalenin ardından arazideki yıkım, hafriyat ve altyapı çalışmaları tamamlandı. Ancak projeye ruhsat vermeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyet, tapu birleşimi gibi işlemler yapılmadan ihaleye çıkıldığı gerekçesiyle açtığı dava üzerine ihale iptal edildi. Danıştay süreci sonrası yüklenici firmanın sözleşmesi feshedilirken, TOKİ'nin 30 Mart'ta stat için yaptığı ön yeterlilik ihalesi henüz sonuçlanmadı. Asıl ihalenin tarihi, önümüzdeki günlerde netleşecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.