Dolar 32,6006
%0.39
Euro 34,8345
%0.29
Altın 2.492,480
%0.32
Bist-100 9.524,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'dan sitem

Karşıyaka'dan sitem

Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ, 14 yıl sonra Süper Lig'e yükselen Göztepe'ye diğer İzmir kulüplerine oranla daha fazla destek verildiğini öne sürerek bu duruma tepki gösterdi. Altuğ: 'Kantarın terazisi eşit ayarlanmalı'

  • Ege Postası
  • 10.08.2017 - 11:05

Göztepe'ye yapılacak stadın 218 milyon TL, Karşıyaka'ya yapılacak stadın ise 62 milyon TL'ye mal olacağını hatırlatan Başkan Altuğ, "Projeler açıklandığında Başbakan Binali Yıldırım, iki stadın da kapı koluna kadar aynı olacağını, 15'er bin kişilik ikiz stat yapılacağını söylemişti. Ancak zamanla projeler değişti. İki tesis arasında bu kadar büyük maliyet farkı olacaksa, bize farklı yatırımlar da yapılmalı. Göztepe şahış şirketi. Karşıyaka ise kamu yararına hizmet veren bir dernek. 13 branşta faaliyet gösteren 105 yıllık kulübüz. En az Göztepe kadar büyüğüz" diye konuştu.

Eleştirilerinin, "Göztepe'ye yatırım yapılmasın" anlamına gelmediğini, ancak kulüplere eşit mesafede olunması gerektiğini ifade eden Altuğ şöyle devam etti:

"Alsancak Stadı da yaklaşık 55 milyon TL'ye malolacak. Bizim gibi bu durumdan şikayetçi olan Altay'la ortak hareket edeceğiz. Süper Lig'de ya da amatör kümede olabiliriz. Biz köklü kulüpleriz, alt liglerde olmamız, büyüklüğümüzü etkilemez. Fakat yalnızca Göztepe'ye destek verilmesi kulüpler arasında sorun yaratır. Politikacılar, yerel yönetimler, işadamları bunun farkına varmalı. Ananom şirket olan Göztepe'ye bu kadar yardım yapılması düşündürücü. Bizim stadımızın yeri kısıtlı olabilir, ancak kalan miktarla başka yatırımlar yapılmalı. Kantarın terazisi eşit ayarlanmalı. Konunun takipçisi olacağız." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.