Dolar 32,5825
%0.21
Euro 34,8344
%0.49
Altın 2.417,100
%-0.65
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'nın gönderdiği Ufuk Sarıca, Beşiktaş'la finalde

Karşıyaka'nın gönderdiği Ufuk Sarıca, Beşiktaş'la finalde

Spor Toto Basketbol Ligi'nde bu sezon play off'a kalamayan Pınar Karşıyaka'nın sezon başında sözleşmesini feshetmek için 100 bin dolar ödeyerek yollarını ayırdığı Ufuk Sarıca, Beşiktaş Sompo Japan'ı yıllar sonra finale çıkardı.

  • Ege Postası
  • 07.06.2017 - 14:21

Pınar Karşıyaka, Sarıca yönetiminde tarihinin en iyi dönemini yaşayıp 4 yılda lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı.

Yeşil kırmızılı ekip, genç çalıştırıcı yönetiminde FIBA Eurochallenge Cup ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda birer kez de final oynarken Avrupa'da basamakları tek tek çıkıp tarihinde ilk kez Euroleague'de boy gösterdi.

Henüz 2 sezon önce dünyaca ünlü antrenörlür Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Fenerbahçe ile Dusan Ivkovic'in görevde olduğu dev bütçeli Anadolu Efes'i geçerek şampiyonluğa ulaşan Pınar Karşıyaka, bu sezon başında bütçede daralmaya gidip, Sarıca'yla yolları ayırdı ve sözleşmesi süren tecrübeli çalıştırıcıya kontratını feshetmesi için 100 bin dolar ödedi.

Pınar Karşıyaka, 120 bin dolar yıllık ücretle anlaştığı Nenad Markovic yönetiminde Sarıca'nın yeni takımı Beşiktaş Sompo Japan'ı Şampiyonlar Ligi'nde elemesine rağmen, ligde 8 yıl sonra ilk kez play off'a kalamayıp hayal kırıklığı yarattı.

Başarılı çizgisiyle sezon içinde A Milli Takım'da başantrenörlük görevine getirilen Ufuk Sarıca ise henüz ilk yılında, normal sezonu ikinci sırada tamamlayan siyah beyazlılarla play off yarı finalinde Anadolu Efes'i eleyip, finalde Euroleague şampiyonu Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Ufuk Sarıca'nın Beşiktaş Sompo Japan'da yardımcılıklarını yine Karşıyakalı olan, eski ekibinden Servet Özsüner, Engin Gençoğlu, Arda Demirbağ ve Tolga Altun yapıyor.

Beşiktaş Sompo Japan'da kadrosunda Karşıyaka'nın eski oyuncularından DJ Strawberry, Erkan, Muratcan, Sertaç, İlkan ve Kenan Sipahi de forma giyiyor.

FİNALDE DİXON'LA KARŞILAŞACAK

Ufuk Sarıca, Spor Toto Basketbol Ligi'nde finalde Pınar Karşıyaka'dan eski oyuncusu Bobby Dixon ve Barış Hersek'e rakip olacak. Pınar Karşıyaka'nın tarihi başarılarında Sarıca'nın ekibinde yer alan iki basketbolcu bu sezon Fenerbahçe'yle Euroleague şampiyonluğu da kazandı.

MARKOVİC'TEN VEDA MESAJI

Pınar Karşıyaka'da yönetimin yolları ayırma kararı aldığı Antrenör Nenad Markovic, taraftara veda mesajı yayınladı. Boşnak çalıştırıcı, kişisel twitter hesabında Türkçe olarak yayınladığı mesajda, "Karşıyaka'da çalıştığım her andan keyif aldım. İyi ve kötü günlerimiz oldu ancak destek hiç eksilmedi. Herkese teşekkürler, iyi şanslar" ifadelerine yerd verdi.

Karşıyaka'da bu yıl adını NBA draft listesine yazdıran pivot Egemen Güven, hafta sonu İtalya'da Adidas Eurocamp'te boy gösterip yeteneklerini sergileyecek. Genç yeteneklerin şans aradığı turnuvayı Karşıyaka yönetimi de izleyecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.