Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’nın ‘müzik akademisine’ rekor katılım

Karşıyaka’nın ‘müzik akademisine’ rekor katılım

Karşıyaka Belediyesi, bu yaz Türkiye’nin en geniş katılımlı ‘Orkestra Şefliği’ ile ‘Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği’ masterclass programlarına ev sahipliği yaptı. Farklı yaş gruplarından 77 katılımcı, dünyaca ünlü Türk ve yabancı klasik müzik yıldızlarından eğitim almanın ayrıcalığını yaşadı. Başkan Akpınar, “Sanata hizmette öncü olmayı sürdüreceğiz” dedi. Karşıyaka’nın ‘müzik akademisine’ rekor katılım

  • Ege Postası
  • 06.09.2017 - 10:49

Türkiye’de kadrolu sanatçılarla oda orkestrası kuran ilk yerel yönetim olan Karşıyaka Belediyesi, ‘Masterclass’ programlarıyla yeni şef ve sanatçıların yetişmesine de katkı sağlıyor. Klasik müzik ustalarının geleceğin yıldızlarıyla buluştuğu hızlandırılmış eğitimler, bu yıl ikinci kez gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü Orkestra Şefi Rengim Gökmen yönetimindeki ‘Orkestra Şefliği’ masterclass programına, onlarca başvuru arasından 35 kişi seçildi. Gökmen, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde bir hafta boyunca katılımcılara temel şeflik tekniklerini çalıştırdı. Eğitim, şef adaylarının Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) ile birlikte verdiği konserle son buldu. Törenle katılım belgeleri de takdim edildi.

DÜNYACA ÜNLÜ YILDIZLAR

‘Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Masterclass’ programında da Royal College of Music’ten Prof. Ani Schnarch (keman), Prof. Itzhak Rashkovsky (keman) ile Cihat Aşkın (keman), Hakan Şensoy (keman), Feza Gökmen (viyola) ve Oğuzhan Kavruk (viyolonsel) gibi dünya çapındaki usta sanatçılar eğitim verdi. Biri Polonya’dan olmak üzere toplam 42 katılımcının yer aldığı programa; Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nin yanı sıra, Yamanlar Gençlik Merkezi de ev sahipliği yaptı. Masterclass, yine katılımcıların sahneye çıktığı muhteşem bir konserle ve katılım belgesi töreniyle sona erdi. 

“EKTİĞİMİZ TOHUMLAR ÇINAR OLACAK”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Oda Orkestramızı kurmak için Rengim Gökmen, Teyfik Rodos, Oğuzhan Kavruk ve Hakan Şensoy ile yola çıktığımızda denizde damlaydık, şimdi okyanus olduk. KODA, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda göğsümüzü kabarttı. Cihat Aşkın hocam gibi çok değerli bir ismin katkı vermesiyle daha da büyüyoruz. Yeni yetenekleri sanat hayatına kazandırmak için, Türkiye’de bir belediye himayesinde ilk kez masterclass programları düzenliyoruz. Bu alanda en geniş katılımlı organizasyonlara imza atmış olmaktan da gurur duyuyoruz. Burada ektiğimiz tohumların filizlendiğini, çınar olduğunu hep birlikte göreceğiz. Sanata hizmette öncü olmaya, çocuklarımızın ve sanata gönül verenlerin yolunu açmaya devam edeceğiz” dedi.

ANLAMLI TEŞEKKÜR 

KODA Müzik Direktörü Hakan Şensoy da “Dünyanın her yerinde geleneksel olarak yapılan masterclass programları, bizim ülkemizde son 10 yıldır uygulanır hale geldi. Dünya standartlarında bir masterclassta bir çalgı için öğrenci sayısı 20 civarındayken, biz rekor katılımla programlarımızı tamamladık. Ne mutlu ki bir ilçe belediyesi olarak Cumhuriyet tarihinde ilk kez gençlerle el ele vererek kadrolu bir orkestra kuran, kültür merkezlerini bizlere açan bir başkanımız var. Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar’a ve bizleri yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.