Dolar 32,3318
%0.25
Euro 35,0732
%-0.14
Altın 2.307,500
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Stadı 9 Eylül'e yetişmedi

Karşıyaka Stadı 9 Eylül'e yetişmedi

İhalesi tamamlanan Alsancak ve Göztepe Stadı'nın temellerini Başbakan Binali Yıldırım'ın atacağı açıklanırken İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'de yapılacak törene, imar planı değişikliği tamamlanmamasından Karşıyaka Stadı'nın dahil edilemediği bildirildi. Alsancak ve Göztepe'nin temelleri atılıyor

  • Ege Postası
  • 16.08.2017 - 13:55

Karşıyaka Stadı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın geçen ay yaptığı imar planı değişikliğinin askı süreci devam ettiği belirtildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ndeki imar planı değişikliğinin 21 Ağustos'a kadar askıda kalacağı, plan değişikliğine belediyeler veya Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz gelmediği öğrenildi.

Yıkılan İlçe Stadı'nın yerine yapılacak Yalı'daki 15 bin kişilik stat projesi, Karşıyaka Belediyesi'nin yükseklik, yaklaşma mesafeleri gibi itirazları göz önünde bulundurularak revize ediliyor. Yapı yüksekliğinin azalmasıyla kapasitenin düşmemesi için kale arkası tribünlerin koltuksuz yapılması planlanıyor. Stadın ilk ihalesi 28 Ocak 2014'te yapılmış, daha sonra 15 Haziran 2017'e ikmal ihalesi genrçekleştirilmiş, stat arazisinde önce ruhsata tabi olmayan kazıklama, altyapı ve zemin iyileştirme çalışmaları yapılmıştı.

Karşıyaka'da forma reklamı engeli

YELKEN TESİSLERİ EVSİZLERE MEKAN

Karşıyaka İlçe Stadı arazisindeki eski kulüp binası ve tesislerin yıkılmasından sonra geriye kalan tek yapı olan yelken tesislerinde geçtiğimiz günlerde yaşanan hareketlilik, çevre sakinlerini ve taraftarları "İnşaat yeniden başlıyor" diye heyecanlandırdı. Ancak hareketliliğin, boşaltılan binayı geceleri mesken tutan bazı şahıslardan kaynaklandığı ortaya çıktı. Söz konusu kişilerin binanın kapı ve doğramalarını, elektrik kablolarını satmak için söktükleri, çevredekilerin de yıkım çalışmalarının başladığını zannettiği ortaya çıktı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.