Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Stadı'nın ihalesi yarın

Karşıyaka Stadı'nın ihalesi yarın

Karşıyaka İlçe Stadı'nın Yalı'daki arazisine inşa edilecek 15 bin kişilik yeni stat ve 2 adet sosyal tesisin ikmal ihalesi yarın yapılacak. Öte yandan Yaşar Holding, son iki haftada kulübe geri ödeme şartı olmadan 1 milyon TL aktardı. İhale heyecanı

  • Ege Postası
  • 14.06.2017 - 15:27

Ankara'da Toplu Konut İdaresi'nde saat 14.00'te başlayacak ihaleye 30 Mart'taki ön yeterlilik ihalesini geçen 20 firma davet edildi. İhaleyi kazanacak firma ilk etapta güvenlik soruşturmasına tabi tutulacak. İtiraz süresi sonrası sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde firmaya yer teslimi yapılacak. Yer tesliminin ardından tesisin 700 gün içinde tamamlanması planlanıyor.

Aynı stat için 3.5 yıl önce, 28 Ocak 2014'te yapılan ilk ihale, arazideki mülkiyet sorunu çözülmediği gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonrası iptal edilmişti. Söz konusu arazideki eski stat, Karşıyaka'nın kulüp binası, salon ve kortların yıkımları geçen yıl tamamlanırken, zemin güçlendirme ve kazıklama çalışmaları bitmişti. Projeye daha önce belediyelerden ruhsat alamayan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yeni ihale öncesi ruhsat için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla temasa geçtiği öğrenildi. 

Karşıyaka'ya Yaşar Holding desteği

Spor Toto 2'nci Lig'de mali sıkıntı içindeki Karşıyaka'ya yeni sezon öncesi futbol takımı için de destek sözü veren Yaşar Holding, son iki haftada kulübe geri ödeme şartı olmadan 1 milyon TL aktardı.

Toplam 55 milyon TL borcu olduğu açıklanan yeşil kırmızılı ekipte Mustafa Aşan, Onur, Arif, Metin, Hakan, Fatih, Ali Say, Tayfun, Abdülhamit ve Behram'ın geçen sezondan kalan alacaklarını holdingten gelen parayla ödeyen yönetim, kadronun iskeletini oluşturan 10 oyuncunun takımda kalmasını sağladı. Karşıyaka'nın yıllardır en büyük destekçisi olan Yaşar Holding'in 10 futbolcunun kadroda tutulmasından sonra artık futbola mali katkı vermeyeceği, basketbol takımının isim sponsorluğunu ise sürdüreceği açıklandı.

İç transferde takımın önemli isimlerinden Cenk ve Okan'la yeniden anlaşamayan Karşıyaka yönetimi, alacakları için Futbol Federasyonu'na başvuran Anıl ve Tugay'ın yanı sıra sözleşme yenilemeyen Can'ı da kendi imkanlarıyla takımda tutmaya çalışacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.