Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka teknik direktörünü buldu

Karşıyaka teknik direktörünü buldu

Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta devre arasında Soner Tolungüç'ün yerine göreve gelen Turgut Uçar'ın geçen hafta yaşanan Ali Say krizinden sonra alınan 3-0'lık Hatayspor mağlubiyeti yüzünden istifa ettiği Karşıyaka'ın başına sportif menajer Atilla Güneş getirildi.

  • Ege Postası
  • 14.02.2017 - 16:01

Karşıyaka'da Tolungüç'ün istifasının ardından da teknik direktörlük için teklif götürülen ancak ikna edilemeyen Atilla Güneş, bu defa kabul etti. Karşıyaka'nın altyapısından yetişen ve futbolu profesyonellikle tanıştığı yeşil kırmızılı kulüpte bırakan 43 yaşındaki Atilla Güneş, ilk teknik adamlık deneyimini de yine Karşıyaka'da yaşayacak.

Zor dönemde elini taşın altına koyması gerektiği için teklifi kabul ettiğini söyleyen Atilla Güneş, şunları söyledi:

"Birçok kişiden ısrarlı telefonlar aldım. Ben Karşıyaka'nın neferiyim. Camiayı, kulübün durumunu, Karşıyaka'nın dinamiklerini çok iyi biliyorum. Bu kadroyla kuruluşundan beri birlikteyim. Sevgi ve ilgiyle çalışacağız. Arkadaşlık üst seviyede olacak. Hem futbolcuların, hem de camianın yüzü gülecek. Çok çalışıp taraftarımızın desteğiyle başarılı olacağız."

Play off hattında yer alan Karşıyaka'nın başında ilk maçına bu hafta Aydınspor 1923 deplasmanında çıkacak Atilla Güneş'in yardımcılıklarını Evren Nalbant ve Hasan Arabacı yapacak.

İLKLER KARŞIYAKA'DA

Karşıyaka'nın yeni teknik sorumlusu Atilla Güneş, kariyerinde ilkleri yeşil kırmızılı kulüpte yaşadı. Karşıyaka'da 1993'te profesyonel olan Güneş, 1994-95 sezonunda Süper Lig'e son yükselen takımda kaptanlık yaptı. 1995-96'da son kez Süper Lig'de yer alan kadroda da forma giyen Güneş, ardından Fenerbahçe'ye transfer oldu. Futbolculuk döneminde Göztepe, Siirtspor, Osmanlıspor, Kocaelispor ve Ankaraspor'da forma giyen Atilla Güneş, 2005'te yine kaptan olarak döndüğü Karşıyaka'da 2008-09 sezonunda oynanan Türkiye 1'inci Lig finalinden sonra futbolu bıraktı. Kulüpte 2010-11 ve 2011-12 sezonlarında sportif menajer olarak çalışan Güneş, geçen sezonun son 9 haftasından bu yana aynı görevi yapıyordu.

ALİ SAY VE ONUR'A JET AF

Karşıyaka'da teknik direktörlük görevine Atilla Güneş'in getirilmesinin ardından geçen hafta Turgut Uçar'la tartışarak kadro dışı kalan Ali Say ve Onur Kıntaş, affedildi. İki futbolcu, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde Güneş yönetiminde yapılan ilk antrenmanda yer aldı. Onur, oynatılmamasına tepki gösterdiği, Ali ise Uçar'la tartıştığı için kadro dışı bırakılmıştı. Uçar'la yönetimin arası, Başkan Mutlu Altuğ'un kadro dışı kalan Ali Say'a sahip çıkan demecinin ardından açılmıştı. 

Karşıyaka'da Turgut Uçar gitti

KARŞIYAKA'DA YAŞAR'LA ZİRVE

Öte yandan Karşıyaka'da geçtiğimiz haftalarda tek kasa sistemine geçilmesi ve Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı'nın görevden alınmasından sonra yönetim, kulübün en büyük destekçisi, basketbol takımının sponsoru Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar'ı ziyaret etti.

Holding binasındaki görüşmeye Yaşar ve holding yöneticilerinin yanı sıra Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ, Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral, Divan Kurulu 2'nci Başkanı Halil Zeki Osma, Basketbol Şube Sorumlusu Serdar Işıldar, yöneticilerden Talat Dülge ile Mustafa Celep katıldı. Başkan Altuğ ve yönetim, Selim Yaşar'a son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili ilk ağızdan bilgi verdi.

Kamuoyunda tek kasa sistemine geçme kararıyla ilgili bilgi kirliliği olduğunu söyleyen yöneticiler, gelişmelerden rahatsız olduğu iddia edilen Selim Yaşar'a, basketbol şubesinin gelirlerine el koymak gibi bir düşüncelerinin olmadığını aktardı. Karşıyakalılar, kulüp hesapların düzenli bir şekilde tutulmasını istedikleri için bu kararı aldıklarını, hesaplardan direkt ana yönetimin sorumlu olduğunu iletti. Yönetim, holdingten daha önceki yıllarda olduğu gibi şubeye yönetici desteği vermesini talep etti. Selim Yaşar da toplantıya katılan holding yönetiminden Mete Yazıcı'nın basketbol şubede yönetici olarak çalışabileceğini aktardı. Kulüp ve holding, direkt iletişim halinde olacak.

KUPADA RAKİP YEŞİLGİRESUN

Spor Toto Basketbol Ligi'nde ilk yarıyı play off hattında bitirerek Integral Forex Türkiye Kupası 8'li Finalleri'ne katılmaya hak kazanan Pınar Karşıyaka, çeyrek finalde yarın Yeşilgiresun Belediyespor'la karşılaşacak. Ankara Spor Salonu'ndaki maç saat 17.30'da başlayacak. Kazanan taraf, cumartesi günü oynanacak yarı finalde Anadolu Efes-Fenerbahçe eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Pıınar Karşıyaka'da ayak bileğinde ödem olan Ponitka, oynayabilecek durumda. Kupayı daha önce 2014'te tarihinde ilk kez müzesine götüren, son iki sezonda da organizasyonda yarı final oynayan Karşıyaka'da, şube yönetimi Antrenör Nenad Markovic'le toplantı yaparak moral verdi, oyuncular ve teknik konularla ilgili rapor aldı. Karşıyaka, lig ve Avrupa'da son 3 maçından mağlubiyetle ayrılmıştı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.