Dolar 32,4968
%0.56
Euro 35,1489
%0.24
Altın 2.328,840
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka tramvayında ücretsiz seferler uzadı

Karşıyaka tramvayında ücretsiz seferler uzadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka tramvayının 5 dakikada bir sefer yapmasını ve işletme seferlerine başlamasını sağlayacak trafolardan birinin kurulumunun henüz tamamlanmaması nedeniyle 1 Haziran'da son bulacak ücretsiz yolcu taşınmasını Ramazan Bayramı sonuna kadar uzattı. Karşıyaka Tramvayında sürpriz açıklama

  • Ege Postası
  • 26.05.2017 - 09:32

Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka tramvay hattında ön işletme seferlerini 11 Nisan'da başlattı. Ön işletmede sefer sıklığı 15 dakikada bir olan tramvay bu tarihten itibaren yolcuları ücretsiz taşımaya başladı. Belediye yetkilileri 1 Haziran'a kadar ücretsiz taşıma yapacaklarını, işletmenin başlamasıyla birlikte hem sefer aralığının 5 dakikalık periyotlara düşeceğini hem de ücretli olacağını açıkladı. Ancak, tramvayın 5 dakikada bir sefer yapabilmesi için gerekli yedi trafodan birisinin kurulumu tamamlanmadı. Bu nedenle işletmeye geçiş tarihi ertelendi.

ÜCRETSİZ TAŞIMA SÜRESİ DE UZATILDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka tramvayında ücretsiz taşımayı Ramazan Bayramı sonuna kadar uzattıklarını açıkladı. Tramvaya Bayramın son günü olan 27 Haziran'da son kez ücretsiz binilecek. Binişler 28 Haziran'dan itibaren ücretli olacak.

Toplam 14 durak olarak hizmet verecek 8.8 kilometrelik Karşıyaka tramvay hattında ray döşeme çalışmaları Nisan 2015'te başlamış, 2017 yılı Ocak ayında ise test sürüşlerine geçilmişti. Karşıyaka Tramvayı, Alaybey'den başlayıp Karşıyaka sahilinden gidiş ve geliş olmak üzere sahil boyunca devam ederek Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'na kadar olan kesimde deniz tarafından çift hat olarak çalışıyor.  Buradan sonra deniz ve kara tarafında 2 ayrı hat olarak devam eden tramvay, Bostanlı Deresi Köprü bölgesinde birleşerek Cengiz Topel ve Selçuk Yaşar caddelerinden Cahar Dudayev Bulvarı'na çıkıp güzergahını Mavişehir İZBAN Deposu bitimindeki Ataşehir İstasyonu'nda tamamlıyor. Güzergahta 17 adet tramvay aracı çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, gelen yolcu taleplerini değerlendirerek Karşıyaka tramvay hattının Çiğli İZBAN İstasyonu, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne uzatılması için ön projeye onay aldı. Projenin yapımına ise bu yıl içinde başlanacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.