Dolar 32,3736
%0.17
Euro 34,9717
%-0.27
Altın 2.326,080
%0.24
Bist-100 9,07
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'ya 'Kolej davası' şoku

Karşıyaka'ya 'Kolej davası' şoku

Karşıyaka'nın başı 2014-15 sezonunda kadroda yer alan yabancı voleybolculardan kaynaklı borçları yüzünden sıkıntıya girdi. Borca her ay yüzde 5 faiz işliyor

  • Ege Postası
  • 23.12.2016 - 11:26

Karşıyaka'nın başı 2014-15 sezonunda kadroda yer alan yabancı voleybolculardan kaynaklı borçları yüzünden sıkıntıya girdi.

2014-15'de Vural Budak'ın şube başkanlığı döneminde 2'nci Lig A Grubu'nda yaklaşık 1.5 milyon TL maliyetle iddialı bir kadro kuran Karşıyaka'ın voleybol şubesi, yabancı transferleri Marina Tumas ve Alssya Safronova'nın 2 çocuğunu eğitimleri için 46 bin TL yıllık ücretle özel bir koleje yazdırdı. Kolej, öğrenciler için şube yönetiminden ödeme alamayınca konuyu mahkemeye taşıyıp davayı kazandı.

Üzerine her ay yüzde 5 faiz yükü binen bu borç, aradan geçen 1.5 yılda 120 bin TL'ye yaklaştı. Kolejin alacağını tahsil edemediği için kulübe icra takibi başlattığı öğrenildi. Karşıyaka'nın o sezon 80 bin dolar yıllık ücretle anlaşılan Tumas ve yıllık 70 bin dolar alan Safronova'ya halen 61 bin dolar (210 bin TL) borcu bulunuyor. İki sporcunun alacağı nedeniyle yeşil kırmızılıların yabancı transfer yapmasına yasak getirildi. 

Geçmiş dönemden yerli ve yabancı borçlarını kulübün Federasyon ve Spor Toto gelirleriyle ödemeye çalışan Karşıyaka, bu sezon mali sebepler yüzünden voleybolda transfer yapmamasına rağmen tamamı altyapı patentli oyuncularla zirve yarışı veriyor. 

Pınar Karşıyaka tazminattan kurtuldu

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka, eski oyuncularından Justin Carter'la yaptığı hukuk savaşını kazandı. 

Geçen sezon ligde 13, Euroleague'de 8 maçta forma giydikten sonra performansı yetersiz görülüp Çin'in Guangdong Southern Tigers takımına verilen Carter, kulüpten 62 bin dolar alacağına karşılık yeni takımında Pınar Karşıyaka'daki sözleşmesine göre daha az para alarak mali kayıp yaşadığını öne sürerek menajeri aracılığıyla FIBA'ya şikayette bulundu. Carter, Pınar Karşıyaka'dan 350 bin dolar tazminat talep etti.

Yeşil kırmızılılar, Carter'ın Çin'deki sözleşmesinin iddia ettiği gibi düşük değil, 5 aylığına 250 bin dolar olduğunu ortaya çıkardı. Hukuk mücadelesinde kulüp yönetiminde daha önce genel sekreter olarak görev yapan Avukat Mehmet Yaya'dan da destek alan Pınar Karşıyaka, Carter'ın Çin'deki sözleşmesini FIBA Oyuncular Komitesi'ne (BAT) belgeledi. FIBA, davada Pınar Karşıyaka'yı haklı bularak oyuncunun tazminat isteğini kabul etmedi. Pınar Karşıyaka, Carter'a faizlerle birlikte toplam 390 bin dolar (1 milyon 365 bin TL) ödemek yerine alacak faizleriyle 94 bin dolar (330 bin TL) verecek.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.