Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kart bedelleri krizi meclise taşındı

Kart bedelleri krizi meclise taşındı

Bir süredir tartışmalara yol açan ve geçtiğimiz günlerde Buca Tüketici Mahkemesi'nin verdiği son kararla yeniden alevlenen kart bedelleriyle ilgili kriz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısına taşındı. AK Partili Doğan: Yargı kararları yok mu sayılacak'

  • Ege Postası
  • 09.05.2017 - 10:08

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Mayıs ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ulaşım kartlarındaki değişim bedelleriyle ilgili tartışmalar gündeme damga vurdu.

Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşen oturumda AK Parti elektronik toplu ulaşım kartlarının  6 lira bedel karşılığında değiştirilmesiyle ilgili mahkeme kararlarını hatırlatarak önemli eleştirilerde bulundu.

DOĞAN DİĞER İLLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ, MAHKEME KARARINI HATIRLATTI

Oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan toplu ulaşımda kullanılan yeni İzmirimkart'lar ile ilgili önemli eleştirilerde bulunarak, "Ulaşım kartlarında yaşanan değişim sonrasında ortaya çıkan krizler hala devam etmektedir. İstanbul, Antalya, Manisa gibi şehirlerde belediyeler ücretsiz olarak değişim yapmıştır. Birçok belediye vatandaşa ek yük getirmeden sorunu çözmüştür. Siz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ne yaptını? "Mevzuat şöyle diyor" gibi bahanelerle işin içinden çıkıldı. O kadar belediye hukuku mu çiğned? O belediyelere bakıldığında şu ana kadar hukuki sorun bulunmadığını görüyoruz" diye konuştu.

"YARGIYI DAHA NE KADAR YOK SAYACAKSINIZ'"

Geçtiğimiz hafta Buca Tüketici Mahkemesi tarafından 6 liralık bedellerin tüketicilere iadesiyle ilgili alınan kararı hatırlatan Doğan, "Buca’da Tüketici Hakem Heyeti tarafından 6 liralık değişimin iadesine karar verildi. Alınan tüm kararlara rağmen kopyala yapıştır yöntemlerle işler yokuşa sürüldü. Süreç oyalandı. Size İzmirli hemşerilerimiz adına soruyorum, Tüketici Hakem Heyeti’nin kararlarına uyacak mısınız, yoksa bu tavır devam edecek m? Belediyemiz devletin bu kararlarını yok saymaya ne kadar devam edecekti? Mahkeme iki buçuk milyon kişiye 6 lirayı faiziyle ödeyin derse bu para kimin cebinden çıkacak'" diyerek vatandaşların şikayetlerini gündeme taşıdı.

AYDOĞAN'DAN SERT YANIT

Doğan'a yanıt veren Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise "Sayın Doğan’a tavsiyem var. Burada hazırladığı bu karınca dualarını grupta okusun. Eskiler der ki, 180 kere dahi olsa tekrar ediniz… Ama öğrenmek için politikada değil. Kaç defa oldu 6 lira kart diyorsunuz. O heyet verilen kararın yeri yargıdır diye belirtmiştir. Dinledim, sabrettim ama bir yere kadar..." şeklinde konuştu.

İZTAV’A 4 MİLYON TL'LİK DESTEK

Öte yandan belediye meclisi, toplantıda İzmir turizmi için kritik bir kararın da altına imza attı.

İzmir Turizm Tanıtma Vakfı (İZTAV) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında iç turizme yönelik 'İzmir'e doyamazsınız' sloganıyla başlattığı tanıtım kampanyasının 2017 yılında da sürdürülmesi kararı alındı. Söz konusu kampanya kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile İZTAV arasında protokol imzalanacak ve belediye bütçesinden kuruluşun kasasına 4 milyon TL'lik kaynak aktarılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.