Dolar 32,3638
%0.14
Euro 34,9517
%-0.32
Altın 2.326,250
%0.25
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kartpostal değil, İzmir

Kartpostal değil, İzmir

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Bozdağ'da yağan kar, doyumsuz manzaralar oluşturdu. Ağaçlar, evler, teleferik gelin gibi süslendi. Bu güzellik yaşanırken, kar nedeniyle birçok köy yolu kapandı. İnanması güç ama...

  • Ege Postası
  • 09.01.2017 - 10:56

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve karlı hava, ılıman iklimiyle bilinen İzmir'i de teslim aldı. İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Bozdağ, kar yağışıyla beyaza büründü.

Ödemiş'in 2 bin 159 rakımlı Bozdağ'da yağan kar keyif yaşattı. Bozdağ ve Gölcük'ü ziyarete gidenler doyumsuz manzarayı izlemeye doyamadı. Gölcük gölü soğuk nedeniyle donunca maceraseverlerin ilgi odağı oldu. 

Yoğun kar yağışı İzmir'de de görülmemiş manzaralar ortaya çıkardı. İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ, etkili olan kar yağışı ile birlikte beyaza büründü. Gece boyunca yağan yağmur sonrası ise ovada tarım alanları su altında kaldı. 

Türkiye genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı havadan Ödemiş ilçesi de nasibini aldı. İlçedeki 2 bin 159 rakımlı Bozdağ, hafta sonu etkili olan kar yağışıyla birlikte beyaz örtüyle kaplandı.

Hafta sonunun Bozdağ ve Gölcük’te değerlendirmek isteyen vatandaşlar yaylanın yolunu tuttu. Jandarma, yolun buzlu ve kaygan olması sebebiyle zincirsiz araçların geçişine izin vermedi.

Çeşme'de kar sürprizi

Yüksek yerlere çıkabilen vatandaşlar, kar topu oynayarak karın keyfini çıkarmaya çalıştılar. Soğuktan donan Gölcük gölü ise, macera seven vatandaşların ilgi odağı oldu. Vatandaşlar tehlikeye aldırmadan gölün üstüne çıkıp buzda kaydılar.

Öte yandan Çamyayla, Horzum, Horzum Darıovası, Horzum Gencer Yaylası, Subatan, Artıcak, Çobanlar, Ayvacık mevkii, Bozdağ Merkez, Tekke, Ovacık, Tekke- Kırkoluk arası, Gölcük merkez, Gölcük Boğaz, Tosunlar, Manastır mevkisi, Suçıktı, Dikenli, Cevizalan, Bıçakçı, Ovacık, Köseler, Koca mezarlık mevkisi, Hacıhasan Kemer Yılanlı bölgelerinde kar yolları kapattı. İş makineleri dokuz ayrı bölgede tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaptı. 

OVA SULAR ALTINDA
Ovada ise iki günden bu yana yağan yağmur, özellikle Ovakent Mahallesi yolunun kapanmasına, yol güzergahındaki tarlaların da göle dönmesine neden oldu. Ekili alanlarda zarara yol açan yağış, Ödemiş Belediyesi'ni de harekete geçirdi. Belediye iş makineleri gün boyunca kentin birçok noktasında tahliye çalışmaları yürüttü. Bir kısım iş makinesi de karla kaplı ilçenin yüksek bölgelerine gönderdi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, “Soğuk hava tüm yurtta olduğu gibi Ödemiş’te de etkisini gösterdi. Yüksek bölgelerdeki kar yağışı gece boyunca devam etti. 9 ayrı bölgede hizmet veren ekiplerimiz, iş makineleriyle tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaptı. Halkımızın günlük yaşamını olumsuz etkileyecek bir durumun yaşanmaması için tedbirlerimiz sürüyor." dedi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.